maritbet girişmaritbet
İstanbul'a yeni uydu kentler geliyor!

İstanbul'a yeni uydu kentler geliyor!

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, şirket olarak İstanbul'da yeni uydu kentler üreteceklerini açıkladı.

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, şirketin son dönemde yapmayı planladığı projelerle ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu. Kurum, Emlak Konut olarak İstanbul'un iki yakasında yeni uydu kentler kurmayı hedeflediklerini açıkladı.

Üsküdar ve Zeytinburnu'nu uçuracak projeler

Üsküdar ve Zeytinburnu'ndaki lojmanlarla birlikte Bakırköy eski doğumevinin arsasını satın alan Emlak Konut GYO'nun nasıl projeler üreteceğiyle ilgili olarak  sorulan soruya Kurum ‘Zaten Üsküdar ve Zeytinburnu'nda bir konut stoku var. O emsalleri aşmayacağız. Maltepe ve Zeytinburnu'nda yeni yeşil alanlar üreteceğiz ve halkın kullanımına sunacağız. Yine uydu kent projesi gerçekleştireceğiz ve bölge gelişimine katkı sağlayacağız. Planlamalarımız devam ediyor' şeklinde konuştu.

zeytinburnu askeri lojmanları kentsel dönüşüm

5.7 milyarlık arsası var

Geçtiğimiz yılın kısa bir değerlendirmesini yapan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum ‘2014'te 1 milyon 160 bin bağımsız bölüm satıldı. Emlak Konut olarak yeni projeler üreterek sektöre katkı sağlıyoruz ve buna devam edeceğiz. Sadece 2014 ve 2015'te TOKİ'den değeri 5 milyar lira olan 3.7 milyon metrekarelik yeni arsalar satın aldık. Bunların tamamını kaliteli konut stoku olarak değerlendireceğiz' diye konuştu.

üsküdar subay lojmanları kentsel dönüşüm

15 milyarlık dev büyüklük

2003'ten itibaren 100 bin bağımsız bölümü aştıklarını belirten Murat Kurum ‘Son ihalelerle birlikte 15 bin yeni bağımsız bölüm daha ekleniyor. Bunlarla birlikte 120 bin bağımsız bölüme imza atmış olacağız. Bugüne kadar iki kez halka arz yaptık ve 2014 sonu itibariyle aktif toplamımız 15 milyar liraya ulaştı' dedi.

2015'te rekor hedefliyor

Emlak Konut GYO olarak geçtiğimiz yıl önemli bir satış grafiği yakaladıklarını belirten Kurum ‘2014'te Emlak Konut olarak 954 milyon lira kar elde ettik ve yılın tamamında 5.2 milyar lira karşılığında 10 bin bağımsız bölüm satışı gerçekleştirdik. Bu yıl hedeflerimizi yükselttik ve bu kapsamda ihalelerimiz de arttı. 2015'te 12 bin bağımsız bölüm karşılığında 6.7 milyar hedefliyoruz. İlk çeyrekte 1 milyar lira öngörmüştük ancak bu dönemin 1.3 milyar liralık ciroyla kapattık' ifadelerini kullandı.

İstanbul'a iki dev park

Kente değer katan projeler ürettiklerini belirten Kurum ‘Bahçekent bölgesinde önemli işler üreten Emlak Konut GYO olarak Hoşdere ve Kayabaşı'nda iki büyük park inşa ediyoruz. Hoşdere'deki park 160 bin metrekare, Başakşehir'deki ise 370 bin metrekarelik dev bölge parkları. Hoşdere'deki parkın ihalesini yaptık ve sadece yatırım değeri 50 milyon lira. Yıl sonu itibariyle parkı tamamlamayı düşünüyoruz' açıklamasını yaptı.

Başakşehir'e yatırım sürecek

2.5 milyon metrekarelik alanda planlama yapıldığını belirten Kurum ‘Yaklaşık 6 bin 500 bağımsız bölümün yapımına başladık Bahçekent'te. 4 kişiden hesaplarsak 20 binin üzerinde insan yapar. Burada Emlak Konut olarak 10 binin üzerinde bağımsız bölüm, konut inşa edeceğiz. Nüfus olarak 50 bine yakın insan demek. Özel sektörün yaptıklarıyla birlikte Başakşehir, coğrafi konumuyla çok değerli bir lokasyonda yer almakta' dedi.

Bahçekent'te sadece ev yapmadıklarını belirten Kurum ‘Okullar, spor salonu, cami, yüzme havuzu gibi birçok sosyal aktivite alanı inşa ediyoruz. Anadolu Yakası'nda da arsa görüşmelerimiz devam ediyor. O yaka da 2-3 milyon metrekare büyüklüğünde arsa yok ancak yılın ikinci yarısında önemli projeler üreteceğiz. İlçe bazında büyük yatırımlar yapacağız. Orada da büyük uydu kentler kurmayı hedefliyoruz' ifadelerini kullandı.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda devir teslim töreni yapıldı
  • 05.06.2023 13:43

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda devir teslim töreni yapıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına getirilen Mehmet Özhaseki, ba ...

Bakan Kurum, depremzedeler için yapılan köy evlerinin görüntülerini paylaştı
  • 23.05.2023 16:33

Bakan Kurum, depremzedeler için yapılan köy evlerinin görüntülerini paylaştı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'in Nurdağı ...

Bakan Kurum'dan, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi paylaşımı
  • 11.05.2023 11:53

Bakan Kurum'dan, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi paylaşımı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabınd ...

Bakan Kurum: ''İstanbul'da, 5 yıl içerisinde riskli bina kalmayacak''
  • 09.05.2023 11:32

Bakan Kurum: ''İstanbul'da, 5 yıl içerisinde riskli bina kalmayacak''

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Üsküdar Belediyesi Me ...

Depremzede çocuklar için sahaya çıktılar
  • 04.05.2023 11:22

Depremzede çocuklar için sahaya çıktılar

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Süper Lig'in yıldız f ...

Kentsel dönüşüm yarısı bizden kampanyası son durum!
  • 27.04.2023 15:08

Kentsel dönüşüm yarısı bizden kampanyası son durum!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Yarısı Bizden" kampa ...