maritbet girişmaritbet
Gayrimenkulde fırsat yolculuğu başladı, yerinizi ayırın!

Gayrimenkulde fırsat yolculuğu başladı, yerinizi ayırın!

Emlak Konut GYO, GYODER ve KONUTDER kampanyalarına devletin damga vergisi ve KDV desteği gelince gayrimenkul sektörü şahlandı.

Ülke olarak döviz kurunun etkisiyle durağan bir sürece girmeye başlayan ekonomi, peş peşe gele haberlerle şahlandı. Türk ekonomisinin lokomotifi olan inşaat sektörü, piyasanın devleri tarafından yapılan kampanyayla uçuşa geçti.

Rüzgarı Emlak Konut başlattı

Emlak Konut GYO, 9 kurumla anlaşıp konut kredilerinde vadeyi 20 yıla çıkarınca ev alıcıları adeta sıraya girdi. Konut tarihinde bir ilk olan bu kampanyada faizler yüzde 0,79 olarak açıklanınca ev satışları uçtu. Burada önemli olan bir diğer kriter ise 10 yıl vadede faizlerin yüzde 0,45'e çekilmesi ve 60 ay vadede faiz uygulanmaması olarak göze çarpıyor. 30 projede 15 bin konut için geçerli olan kampanya sonunda 2 ile 2,5 milyar lira civarında ciro hedefleniyor. Üstelik tüm konutlar yüzde 5 peşinatla satılıyor.

Büyük destek geldi

Gayrimenkul sektörünün en büyük iki derneği GYODER ve KONUTDER'de tarihi kampanyaya tam 75 projeyle katıldı. 20 yıl vade kapsamında bankalarla anlaşan iki dernek, konut kredisi faizlerini yüzde 0,75 ile 0,85 arasında olacağını açıkladı. Binlerce konutun dahil olduğu kampanyayla, alıcıların önündeki yelpaze daha da genişledi. İki dernek, kampanyayla birlikte 2 milyar lira seviyelerinde ciro hedefliyor.

Damga vergisi kalktı, KDV indirimi Eylül 2017'ye uzadı

Tüm bu kampanyalara en büyük destek ise devlet kanadından geldi. Ön ödemeli satışlarda, alıcı ile satıcı arasındaki sözleşmelerde binde 9,48 oranındaki vergi kaldırıldı. Bununla birlikte Konut teslimindeki yüzde 18'lik KDV'yi yüzde 8'e düşüren desteğin 2017 Eylül sonuna kadar uzaması, piyasayı şahlandırdı.

Devlet kanadından konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Maliye Bakanı Naci Ağbal "İnşaat sektöründe vatandaşlarımız maketten görüp konutu satın alabiliyor. Bu durumda noterde ön ödemeli satış sözleşmesi gerçekleşiyor. Bu noktada vergiyi kalıcı olarak sıfırladık. Konut alıcısı ise satıcısı arasındaki sözleşmelerde binde 9,48 olan vergiyi de kaldırdık. Konut satışlarında müteahhit ile vatandaş arasında yapılan vergiyi de kaldırdık. Konut tesliminde yüzde 18 olan KDV'yi yüzde 8'e düşürmüştük. Burada süreyi Eylül 2017'ye kadar uzattık" diye konuşmuştu.

Fırsat çok büyük, kaçırmamak lazım

Tüm bu gelişmeler ışığında son yılların konut anlamında en büyük fırsatı, bu dönemde yatırımcıların önünde. İlk kez 20 yıl vadeye satılan binlerce konut, 10 yılda faizlerin yüzde 0,45'e inmesi büyük bir fırsat. Bu dönem sonrasında konut fiyatlarının artacağı piyasalarda konuşulan en önemli konulardan sadece birisi. Bunun en büyük sebebi ise arsayla birlikte inşaat maliyetlerinin yükselmiş olması. Stoklarla sınırlı olan Emlak Konut GYO, GYODER-KONUTDER kampanyası 31 Mart 2017'ye kadar devam edecek. Bu kampanya kurumların anlaşması sonucunda uzatılabilir. Ancak 31 Mart'a kadar kampanya kapsamında satışı devam eden bir konut kalırsa…

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Emlak Konut, Anadolu projelerinde kampanya başlattı!
  • 25.09.2017 11:34

Emlak Konut, Anadolu projelerinde kampanya başlattı!

Emlak Konut GYO, Gebze Emlak Konutları 3, Başkent Emlak Konutları, Nevşehir Emla ...

240 ay vadeli tarihi kampanyaya Emlak Konut imzası!
  • 27.01.2017 09:05

240 ay vadeli tarihi kampanyaya Emlak Konut imzası!

1 Şubat 2017'de başlayacak olan 240 ay vadeli konut kredisi kampanyasının altınd ...

Gayrimenkulde fırsat yolculuğu başladı, yerinizi ayırın!
  • 06.02.2017 16:12

Gayrimenkulde fırsat yolculuğu başladı, yerinizi ayırın!

Emlak Konut GYO, GYODER ve KONUTDER kampanyalarına devletin damga vergisi ve KDV ...