maritbet girişmaritbet
Esenler Havaalanı, Emlak Konut GYO’ya emanet!

Esenler Havaalanı, Emlak Konut GYO’ya emanet!

Esenler Havaalanı Mahallesi Projesi, emlakta ülkemizin yüz akı kuruluşu Emlak Konut GYO tarafından yapılacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkemizdeki kentsel dönüşüm seferberliğini başlattığı Esenler Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'ni, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. üstlendi. Konu ile ilgili olarak Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Esenler Belediyesi ve Esenler İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ESKON) arasında 28.02.2013 tarihinde işbirliği protokolü imzalandı. 

Kap'ta yayınlandı 
Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., 8 sayfadan oluşan protokolü, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen ve sistemin işletimi Borsa İstanbul tarafından yürütülen Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. Sermaye Piyasası ve Borsa mevzuatı uyarınca kamuya  açıklanması gerekli bildirimlerin elektronik imzalı olarak iletildiği ve kamuya duyurulduğu elektronik bir sistem olan  Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP), söz konusu protokolü 28.02.2013 tarihinde www.kap.gov.tr adlı resmi internet sitesinde, EKGYO kodu ile 121 sayılı duyuru olarak yayınladı. 
 
72 bin metrekarelik alan 
Ekinde 8 sayfalık protokolün de yer aldığı duyuruda şu ifadeler yer aldı: “İstanbul İli, Esenler İlçesi, Havaalanı Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 71.821,21 metrekare yüzölçümüne sahip kentsel dönüşüm alanında  proje geliştirilmesi amacıyla; şirketimiz ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Esenler Belediyesi, ESKON Esenler İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında 28.02.2013 tarihinde işbirliği protokolü imzalanmıştır. 

Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu'nun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz”. 

Projeye değer katacak 
Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin Emlak Konut GYO tarafından üstlenilmesinden son derece memnun kaldığını belirten Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Bu protokol öncelikle mülk sahiplerimize ve Esenlerimize hayırlı olsun. Devlet kurumu disipliniyle özel sektör anlayışının bir araya geldiği nadir örneklerden birisi olan ve yıllar içinde kazandığı birikimi ve teknik altyapısı sayesinde birçok önemli projeye imza atan Emlak Yatırım GYO'nun ilçemizde yatırım yapacak olması bizleri son derece sevindirdi. Sektörün en köklü kuruluşlarından birisi olan Emlak Yatırım GYO projemize büyük bir değer katacak” dedi. 

Bakanımıza Teşekkürler 
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin geçtiğimiz günlerde proje alanını gezdiğini ve her türlü desteği verdiğini hatırlatan Göksu, “Bakanımızın uygun görüşleri ile projemizi sektörün en deneyimli ve marka değeri en yüksek kuruluşu yapacak. Bu konudaki desteğinden dolayı Esenler halkı adına Bakanımız İdris Güllüce'ye ayrıca teşekkür ediyorum. İnşaatlar tamamlandığında örnek bir kentsel dönüşüm projesi ortaya çıkacak” şeklinde konuştu. 

Mart ayında temel atılıyor
Protokol gereği, proje inşaatının, hak sahiplerine tesliminin, proje finansmanı için yapılacak konutların pazarlama ve satışının Emlak Konut GYO tarafından yapılacağını kaydeden Göksu, “İnşallah Mart ayı içinde inşaatın temellerini atacağız. Ve inşaatlar hızlı bir şekilde tamamlanarak vatandaşlarımızı sağlam, güvenilir ve konforlu konutlarına kavuşturacağız” dedi.  

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı
  • 26.03.2024 14:12

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının başlattığı kampanya kapsamın ...

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"
  • 22.02.2024 16:48

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 5.500 ...

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"
  • 15.02.2024 16:32

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"
  • 25.12.2023 09:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Programı'nda konu ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiç kimsenin kentsel dönüşüm projelerini yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz"
  • 07.12.2023 14:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiç kimsenin kentsel dönüşüm projelerini yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz"

  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Hiç kimsenin ülkemizi depreme haz ...

Bakan Özhaseki: "Kentsel dönüşüm için bazı belediyeler yeteri kadar emek sarf etmiyorlar"
  • 10.11.2023 17:00

Bakan Özhaseki: "Kentsel dönüşüm için bazı belediyeler yeteri kadar emek sarf etmiyorlar"

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığ ...