maritbet girişmaritbet
Emlak Konut'tan 1.5 milyar liralık net kar hedefi!

Emlak Konut'tan 1.5 milyar liralık net kar hedefi!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Genel Müdürü Murat Kurum, gayrimenkul sektörü için değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi Emlak Konut GYO, İstanbul Maltepe'de, Kağıthane'de, Başakşehir'de ihale çalışmaları ile markalı konut projeleriyle kaliteli ve güvenilir yatırım olanakları sağlıyor.

Türkiye'de ana uzmanlığı konut üretimi olan en köklü işletmelerden biri Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Genel Müdürü Murat Kurum, 2015 yılını gayrimenkul sektörü için hem ülkemizde hem de dünyada bir geçiş yılı olarak değerlendirdi. 

2015 yılının ülkemizin içinde bulunduğu seçim gündemi dolayısıyla, hem iş dünyası hem de bireysel yatırım kararlarının alınmasında sınırlı da olsa bir ertelenme döneminin yaşanmasına sebep olduğunun altını çizen Murat Kurum, 2016 yılı beklentilerinin yüksek olduğunu belirtti. 

Seçimsiz bir döneme girilecek olmasının, Türkiye açısından büyük avantajlar sağlayacağına dikkat çeken Kurum, “Seçimsiz bir dönem ülkemiz açısında gelişim ve atılım yılı olacak. Gayrimenkulün 2016 yılında da gözde yatırım aracı olarak ilgi görecek” dedi.

Portföylerinde proje geliştirilmemiş 3.5 milyar lira değerinde yaklaşık 9.9 milyon metrekare arsalarının olduğunu belirten Kurum, 2016 yılından beklentilerinin oldukça yüksek olduğunu ifade etti. 

1.5 milyar TL net kar hedefi 

Türkiye'nin ekonomik büyümesinin ve tahmin edilen büyümenin yukarı yönlü olmasının beklentiyi yüksek tuttuğunu söyleyen Kurum, gayrimenkul yatırımcılarına İstanbul'daki ulaşım/toplu taşıma planlarını, yeni şehir bölgelerinin oluşumlarını ve mega projeleri yakından takip etmeleri önerisinde bulundu. 

Kurum “Bunlar şehrin yeni ana arterlerini oluşturacaktır. İstanbul'un doğusundan batısına birçok farklı alanda gelecek adına ciddi potansiyel taşıyan arsalarımız var ve bunları doğru zamanda ve doğru bir planlamayla başarılı bir şekilde kamuoyu ile paylaşacağız. Gelecek günlerde de Anadolu'da da Emlak Konut markası ve kalitesini yeni projelerle hayata geçiriyor olacağız.

Şirketimizin 2016 yılında, devam etmekte olan ve geliştirilmesi hedeflenen projelerinde; yaklaşık 11 bin adet bağımsız bölümün satışının yapılabileceğini, satışı beklenen söz konusu bağımsız bölümlerin toplam satılabilir alanının yaklaşık 1,5 milyon m2'ye ulaşacağını ve tüm bu bağımsız bölümlerin satış değerleri toplamının da yaklaşık 7.6 milyar TL olacağını tahmin etmekteyiz. 

Şirketimizin net karının 1,5 milyar TL olabileceğini öngörüyoruz. Yapmış olduğumuz çalışma sonucu ortaya çıkan satış öngörülerimiz; mevcut piyasa şartları ve yıl içinde ülkemiz ve dünya ekonomisinde oluşabileceğini düşündüğümüz gelişmelerin beklentilerimiz ile uyumlu gerçekleşmesi durumunda ulaşılabilecek değerlerdir. Biz inanıyoruz ki, hem ülkemizin büyüme potansiyeli hem de gayrimenkul sektörünün, 2016 yılında da, uzun vade de büyüme potansiyeli çok yüksek. Gayrimenkul sektörü her zaman her koşulda hem geleneksel yatırım aracı olma statüsünü koruyacak hem de sosyal görevi olan barınma ihtiyacını karşılayarak en cazip sektörlerden biri olarak gelişimini sürdürecektir.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda devir teslim töreni yapıldı
  • 05.06.2023 13:43

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda devir teslim töreni yapıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına getirilen Mehmet Özhaseki, ba ...

Bakan Kurum, depremzedeler için yapılan köy evlerinin görüntülerini paylaştı
  • 23.05.2023 16:33

Bakan Kurum, depremzedeler için yapılan köy evlerinin görüntülerini paylaştı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'in Nurdağı ...

Bakan Kurum'dan, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi paylaşımı
  • 11.05.2023 11:53

Bakan Kurum'dan, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi paylaşımı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabınd ...

Bakan Kurum: ''İstanbul'da, 5 yıl içerisinde riskli bina kalmayacak''
  • 09.05.2023 11:32

Bakan Kurum: ''İstanbul'da, 5 yıl içerisinde riskli bina kalmayacak''

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Üsküdar Belediyesi Me ...

Depremzede çocuklar için sahaya çıktılar
  • 04.05.2023 11:22

Depremzede çocuklar için sahaya çıktılar

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Süper Lig'in yıldız f ...

Kentsel dönüşüm yarısı bizden kampanyası son durum!
  • 27.04.2023 15:08

Kentsel dönüşüm yarısı bizden kampanyası son durum!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Yarısı Bizden" kampa ...