maritbet girişmaritbet
Emlak Konut ve THY'den 10 bin konutluk dev proje!

Emlak Konut ve THY'den 10 bin konutluk dev proje!

Emlak Konut GYO ile THY, 3. Havalimanı'nın yanı başında 10 bin konutluk yeni proje için imzaları attı.

Emlak Konut GYO ile Türk Hava Yolları ortaklığıyla 3. Havalimanı'nın yanı başında hayata geçirilecek proje için imzalar atıldı. THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ve Emlak Konut GYO Genel Müdür Murat Kurum'un katılımıyla gerçekleşen imza töreninde dev projenin detayları paylaşıldı.

3 milyon 600 bin metrekare arazide hayatav geçirilecek olan dev proje, ettaplardan meydana gelecek. ilk etabında temelin 29 Ekim 2018 günü atılacak olan projenin tamamının 5 yıllık sürede bitirilmesi hedefleniyor. İmar çalışmalarının devam ettiği projede ilk etap yapım süresi ise 16 ay olacak.

THY'nin yaptırdığı ankette 12 bin talep gelen proje, 3. Havalimanı'na 12 kilometre mesafede olacak. Aynı zaman dev proje, Kanal İstanbul'a da komşu konumda yükselecek.

Emlak Konut arsayı 5 yıl önce aldı

Projeyle ilgili dikkat çeken detaylar aktaran Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum ''5 yıl önce arsasını satın aldığımız 3.6 milyon metrekare arsada Türkiye'nin markalaşmış devi THY ile işbirliği yapıyoruz. Bu anlamda Emlak Konut GYO olarak, üzerimize düşeni yapmaya çalışacağız. Ülkemiz 2015'te 44.7 milyar dolarlık 7 projeyle özel sektör&kamu ortaklığında birinciliği yakaladı. Bunlara örnek verecek olursak Kanal İstanbul, Yeni Havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi birçok proje var'' dedi.

Yeni Millet Parkı Dursunköy'e geliyor

Emlak Konut GYO'nun son 8 yılda net aktif büyüklüğünü 8 milyar liradan 22 milyar liraya çıkardığını ifade eden Kurum ''Son 16 yılda yaptığımız projelerin satış değeri ise 75 milyar liraya ulaştı. Cumhurbaşkanı'nın açıkladığı Kanal İstanbul güzergahı üzerinde, 3. Havalimanı'na yakın Dursunköy Mahallesi'nde yer alan 3.6 milyon metrekarelik arsamızda projemizi inşa edeceğiz. Küçükçekmece'den başlayıp 3. Havalimanı'na kadar giden güzergahta yer alan bir arsadan bahsediyoruz. Modern şehircilik anlamında yapılması gereken ne varsa onu yapacağız. Burası hiçbir zaman rant projesi olmayacak ve zemin+4 katı geçmeyecek. Bir Millet Parkı da burada olacak çünkü 1.8 milyon metrekare alanı terk ediyor olacağız. Donatı alanı olarak tüm ihtiyaçlara cevap verecek kapasiteye sahip olacak'' diye konuştu.

İçerisinde 2+1 ile 5+1 arasında değişen dairelerin yer alacağı THY&Emlak Konut projesi, tek arazi üzerinde hayata geçirilen en büyük projeler arasında yer alacak. 225 bin kişiye istihdam sağlayacak olan 3. Havalimanı için dev proje, önemli bir çözüm seçeneği olacak.

12 bin talep gelen proje düşük peşinat ve uygun fiyattan satılacak

Türkiye'nin bugüne kadar birçok mega projeyi hayata geçirdiğini ifade eden THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ''Asrın projeleri Türkiye'de birbiri ardında hayata geçiriliyor. Bu kabiliyete sahip bir ülke olarka özgüvenini artırıyor. Yeni Havalimanı, dünyanın en büyük havalimanlarından birisi olacak. Yine Kanal İstanbul projesi de asrın projelerinden birisi olacak. 3. Havalimanı bizler için bir habitat değişikliği ve çok kıymetli. Emlak Konut GYO ise bugüne kadar çok önemli ve büyük projelere imza attı. Proje, 3. Havalimanı'na 12 km, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne 54 kilometre, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne 60 kilometre mesafede inşa edilecek. Bizim buradaki amacımız büyük karlar değil. Mümkün olduğunca maliyetleri minimum seviyede tutup, yoğunluğu az bir proje üreteceğiz. Projede Emlak Konut GYO ile yüzde 50 ortağız. Projenin temeli 29 Ekim 2018'de atılacak ve ilk etap 16 ayda tamamlanacak. Şimdiye kadar projeye THY A.Ş. bölümünden 12 bin talep geldi. Projede konutlar minimum fiyatlardan satılacak ve makul ödeme seçenekleri sunulacak'' dedi.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Emlak Konut ve THY'den 10 bin konutluk proje!
  • 29.05.2018 15:12

Emlak Konut ve THY'den 10 bin konutluk proje!

Emlak KOnut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Türk Hava Yolları ile 3. Havalimanı'na ...

Emlak Konut ve THY'den 10 bin konutluk dev proje!
  • 29.05.2018 12:53

Emlak Konut ve THY'den 10 bin konutluk dev proje!

Emlak Konut GYO ile THY, 3. Havalimanı'nın yanı başında 10 bin konutluk yeni pro ...