maritbet girişmaritbet
Emlak Konut GYO Hoşdere’den kentsel dönüşüme giriyor!

Emlak Konut GYO Hoşdere’den kentsel dönüşüme giriyor!

Şehircilik Bakanı Bayraktar, Emlak Konut’un ürettiği konutların riskli binalarla takas edilmesi esasına dayanan yeni bir projeyi hayata geçirdiklerini söyledi

Emlak Konut Gayrimenkul AŞ, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın talebi üzerine kentsel dönüşüm projelerine giriyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Emlak Konut'un ürettiği konutların riskli binalarla takas edilmesi esasına dayanan yeni bir projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, “İlk etapta İstanbul Hoşdere'de 500 konutla başlayacak olan proje, aşama aşama Türkiye genelindeki kentsel dönüşüm projelerine yaygınlaştırılacak” dedi.

Projeye göre, rezerv yapı alanı ve riskli alanlarda bulunan taşınmazlar bu alanlar dışındaki riskli yapıların sahipleri ile anlaşılarak trampa edilebilecek. Emlak Konut ile gerekli mutabakata varan Bakanlık, kentsel dönüşüm alanlarında bulunan yapıların maliklerinden taşınmazlarının trampa yoluyla satışına ilişkin taleplerini toplayacak. Talepler alındıktan sonra anlaşma sağlanan maliklerin taşınmazlarının değer ve kıymet takdirleri yapılacak.

Kıymet takdiri yapıldıktan sonra belirlenen bedeller Bakanlık tarafından Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na (EKGYO) avans olarak ödenecek. Dönüşüm kapsamında yıkılacak binanın tapu dairelerinde devir tescil işlemlerinden sonra Hazine adına tescil işlemleri yapılacak. Tescil işlemi yapılmasının ardından binanın satış bedeli ödenen avanslar da düşürülerek 15 iş gün içinde Bakanlık tarafından dönüşüm özel hesabından Emlak Konuta aktarılacak.

Emlak Konut, takasa konu olan konutlara ait listeyi her ayın 15'inde kentsel dönüşüm hak sahiplerine sunacak. Ayrıca yapılan konutların mahallesi, metrekaresi ve fiyatını içeren detaylı bilgiyi her ay güncelleye- rek bakanlığa sunacak.

KONUT SATIŞINA PSİKOLOG DESTEĞİ

Ankara'da bazı İnşaat firmaları, konut satışlarını artırabilmek için çalışanlarına psikolog desteği sağlıyor. Firmaların kendilerinden destek aldığını söyleyen HelpA Akademi Genel Koordinatörü Psikolog Gülşah Sam Orhan, satışın insanları ikna çabası olduğunu belirterek, “Etkili bir satışın gerçekleştiği süre 10 dakikadır. 10 dakikanın üstündeki çaba yararsızdır. Detaylara boğulmayın. Bu müşterileri sıkar” dedi.

Taraf

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Göcek Körfezi, 6 etaplı projeyle korunacak!
  • 17.03.2022 09:24

Göcek Körfezi, 6 etaplı projeyle korunacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Göcek Körfezi’ni koruyacak 6 e ...

Türkiye ve Angola şehircilik alanında iş birliği yapacak!
  • 11.03.2022 10:06

Türkiye ve Angola şehircilik alanında iş birliği yapacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Angola Bayındırlık ...

Yerli üretim, Hazine taşınmazları ile destekleniyor!
  • 15.02.2022 13:39

Yerli üretim, Hazine taşınmazları ile destekleniyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ilaç ve kozmetik sektöründe yo ...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ismi resmen değişti!
  • 29.10.2021 09:22

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ismi resmen değişti!

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Çevre ve Şehircilik ...