maritbet girişmaritbet
Emlak Konut Beşiktaş arazisi Astaş’ın oldu

Emlak Konut Beşiktaş arazisi Astaş’ın oldu

Emlak Konut'un satışa çıkardığı Barbaros Bulvarı’ndaki Jandarma Dikimevi’ni kapsayan arsanın sahibi Astaş Gayrimenkul oldu.

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın (GYO) İstanbul Bakırköy, Beşiktaş ve Başakşehir'deki toplam 5 adet arsasının ihalesi dün Emlak Konut Genel Müdürlüğü'nde düzenlendi.

İhalede sadece Beşiktaş'ta yer alan ve Jandarma Dikimevi olarak bilinen askeri alana teklif geldi. Arsanın sahibi Astaş Gayrimenkul Turizm Yatırım A.Ş oldu. Astaş Gayrimenkul, Beşiktaş'ın değerli arazilerinden olan ve Barbaros Bulvarı üzerindeki 29 bin 750 metrekarelik Jandarma Dikimevi arazisine muhammen bedeli + KDV kadar teklif verdi. Arazi için muhammen bedel + KDV dahil 472 milyon lira olarak belirlenmişti.

Emlak Konut GYO, ihaleye çıkan İkitelli ve Beşiktaş'taki arsaları daha önce TOKİ'den 387 milyon liraya satın almıştı. Jandarma Genel Komutanlığı ile TOKİ arasında imzalanan protokolle daha önce TOKİ'ye devredilen arazi, Beşiktaş Barbaros Bulvarı'ndaki Jandarma Dikimevi'ni kapsıyor. Üzerinde atıl binaların olduğu arsa için imar planı değişiklikleri yapıldı. Emlak Konut tarafından hazırlatılan değerleme raporuna göre Beşiktaş arsasında 17 bin 500 metrekare konut alanı, 12 bin 260 metrekare donatı alanı planlanıyor. Satılabilir alan 35 bin 712 metrekare olarak öngörülürken, toplam inşaat alanı satışa dahil olmayanlarla birlikte 50 bin metrekareyi buluyor.
Polis okuluydu.

Emlak Konut'un teklif gelmeyen arsalarından Bakırköy Şevketiye'de yer alan arazi üzerinde Şükrü Balcı Polis Eğitim Merkezi yer alıyor. Emlak Konut bu arsayı daha önce 2 kez satışa çıkarmış ancak arsa satılmamıştı. 68 dönümlük arsa Atatürk Havalimanı'na da komşu. Başakşehir Kayabaşı'nda yer alan diğer 2 arsanın da markalı konut projeleri, millet bahçesi ve kamu yatırımlarına yakın noktada yer aldığı belirtiliyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Adıyaman'da kaba inşaatı tamamlanan deprem konutlarında dış cephe çalışmaları başladı
  • 24.07.2023 14:42

Adıyaman'da kaba inşaatı tamamlanan deprem konutlarında dış cephe çalışmaları başladı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Adıyaman'da, Toplu Ko ...

Cer İstanbul şantiyesinde son durum!
  • 03.01.2022 12:18

Cer İstanbul şantiyesinde son durum!

Emlak Konut GYO ve Ege Yapı işbirliği ile Yedikule'de geliştirilen Cer İstanbul ...