maritbet girişmaritbet
Balon yok! Konuta olan talep arzın üzerinde!

Balon yok! Konuta olan talep arzın üzerinde!

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, konuttaki talebin arz seviyesinin üzerinde olduğunu ve bu nedenle konut ihtiyacının devam ettiğini açıkladı

Türkiye'nin halka açık en büyük gayrimenkul şirketi olan Emlak Konut GYO, yatırımlarına devam ediyor. Kayaşehir bölgesinde inşa edilecek Adım İstanbul projesinin lansmanında önemli açıklamalarda bulunan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, firmanın son yatırımlarıyla ilgili çarpıcı detaylar aktardı.

Başakşehir'e Emlak Konut imzası

"2005 yılından itibaren Kayaşehir bölgesinde TOKİ ve Emlak Konut'la yapılaşmaya gidildi. Burada terkler yüzde 55'e geliyor. Ortalama emsal ise 1.5 seviyelerinde tutuldu. Süreç içerisinde alt gelir grubuna 20 bin bağımsız bölüm yapıldı. Daha sonra tüm gelir gruplarını içeren bir yapıda konutlar üretildi. Emlak Konut olarak 12 bin 500 bağımsız bölümü içeren yatırımlar yaptık Başakşehir'de"

Konutta talep hala arzın üzerinde

"Yurtdışından buraya yatırımcı getirdik, korktular. Onlar, bu kadar inşaatı kim satın alacak diye sordular. Ondan sonra durumun öyle olmadığını gördüler. Buradaki metrekare fiyatları uygun seviyelerde. Konut sektöründeki talep, arzın hala üzerinde. Başakşehir'de bu çok üst seviyede"

8 ayda 5.2 milyarlık ciro

"Ekim sonu itibariyle 5.27 milyar lira ciro sağladık. Yaklaşık 8 bin 800 bölüm satışına imza attık. Bu bölümlerin büyüklüğü ise 1 milyon 205 bin metrekare. 2014 totalinde 10 bin bğaımsız bölüm karşılığında 1 milyon 255 bin metrekare satmışız. Neredeyse 2014 rakamlarına ulaştık. 2015'te satılan konutların yüzde 20'lik bölümü yabancıya satış. Bu, 1 milyar liralık ithalat, cari açığa katkı demek"

18 milyar liralık satış garantisi

"Türkiye genelinde 15 bin bağımsız birim yabancıya satıldı. Bunun yüzde 10'luk bölümünü biz sattık diyebiliriz. Bu yıl iki seçim geçirdik. Buna rağmen 18 milyar lira seviyelerinde satış toplam geliri olan ihaleler geliştirdik. Bu da 25 bin bağımsız bölüm anlamına geliyor. Şirketin payı ise 7 milyar lira seviyelerinde. Kayaşehir, Başakşehir'in merkezi olabilir"

Resmi rakam 188, beklenen 300

"Adım İstanbul ve Evvel İstanbul'dan 726 milyon liralık satış toplam geliri için taahhüt aldık. Bunun karşılığında 188 milyon lira gelir payı taahhütler oldu. Ancak bu rakam 300 milyon lira seviyelerine ulaşabilir. Projedeki ticari ünitelerde bölgeye dinamizm katacak"

6.7 milyarlık hedef tutacak mı

"2015 yılında 12 bin 16 bağımsız birim satışından 6.76 milyar liralık ciro hedefi bulunan ve şu anda 5.27 milyar lirada olan Emlak Konut, önümüzdeki 2 aylık süreçte bu rakamı geçmeyi hedefliyor. Konuyla ilgili önemli detaylar aktaran Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum “Adet olarak kesin olmasa da ciro olarak yüksek ihtimalle hedefimizi geride bırakacağız. Yabancıya satışlar önümüzdeki dönemde artacaktır” dedi.

İstanbul'da arsalara 11.5 milyar lira yatırdık

Emlak Konut GYO olarak her projede altyapıya yüzde 15 pay ayırdıklarını açıklayan Kurum “Bu alanda bir bölümü yüklenici yapıyorsa bir bölümü biz üstleniyoruz. Borsa İstanbul'da işlem gören ilk 20 firmadan biriyiz. Bugüne kadar İstanbul'da 11 milyar 500 milyon liralık arsa satın aldık. Şu anda elimizde 5 milyon metrekare stok var” diye konuştu.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda devir teslim töreni yapıldı
  • 05.06.2023 13:43

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda devir teslim töreni yapıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına getirilen Mehmet Özhaseki, ba ...

Bakan Kurum, depremzedeler için yapılan köy evlerinin görüntülerini paylaştı
  • 23.05.2023 16:33

Bakan Kurum, depremzedeler için yapılan köy evlerinin görüntülerini paylaştı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'in Nurdağı ...

Bakan Kurum'dan, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi paylaşımı
  • 11.05.2023 11:53

Bakan Kurum'dan, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi paylaşımı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabınd ...

Bakan Kurum: ''İstanbul'da, 5 yıl içerisinde riskli bina kalmayacak''
  • 09.05.2023 11:32

Bakan Kurum: ''İstanbul'da, 5 yıl içerisinde riskli bina kalmayacak''

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Üsküdar Belediyesi Me ...

Depremzede çocuklar için sahaya çıktılar
  • 04.05.2023 11:22

Depremzede çocuklar için sahaya çıktılar

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Süper Lig'in yıldız f ...

Kentsel dönüşüm yarısı bizden kampanyası son durum!
  • 27.04.2023 15:08

Kentsel dönüşüm yarısı bizden kampanyası son durum!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Yarısı Bizden" kampa ...