maritbet girişmaritbet
Ankara Mühye arsasının sözleşmesi feshedildi

Ankara Mühye arsasının sözleşmesi feshedildi

Emlak Konut, 'Makro İnşaat ile Akyapı İnşaat İş Ortaklığı'nın kazandığı Ankara Çankaya Mühye arsasının ihalesini yeniden yapacağını açıkladı.

Emlak Konut GYO'nun Ankara Çankaya Mühye arsasının  emsale esas inşaat alanında azalma olması nedeniyle, arsa sözleşmesinin feshedilip, işin tasfiye edilmesine karar verildi. 

Konut, konut+ticaret, özel eğitim ve özel sağlık alanlarından oluşan arsa, 181 bin 728 metrekare yüzölçümüne sahip olup emsale esas inşaat büyüklüğü ise 364 bin 353 metrekare.

8 parselden oluşan arsayı satış toplam geliri olarak 2 milyar 600 milyon lira, Emlak Konut GYO'ya ise yüzde 40 oranında 1 milyar 40 milyon liralık teklif veren “Makro İnşaat Tic. A.Ş. ~ Akyapı İnş. Taah. San. ve Tic. A.Ş. İş Ortaklığı" kazanmıştı. 

YENİDEN İHALE EDİLECEK 

Emlak Konut'un Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklama şu şekilde; 

Sözleşmesi 05.08.2015 tarihinde imzalanan ve Yüklenici "Makro İnşaat Tic. A.Ş. ~ Akyapı İnş. Taah. San. ve Tic. A.Ş. İş Ortaklığı" taahhüdü altında bulunan  "Ankara Çankaya Mühye Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi"nde, yapılan imar uygulaması sonucunda sözleşmede belirtilen emsale esas inşaat alanında azalma olması nedeniyle, mezkur işe ait sözleşmenin 10.2. Maddesi çerçevesinde, sözleşmenin fesh edilmesine ve işin tasfiye edilmesine karar verilmiş olup;

Şirketimiz tarafından Anahtar Teslimi Götürü Bedelli olarak yeniden ihale edilerek, proje alanında yer alan hak sahiplerine verilecek bağımsız bölümler ivedilikle hak sahiplerine teslim edilecektir.

Emine Pile/Emlaktasondakika.com 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ankara Mühye arsasının sözleşmesi feshedildi
  • 13.08.2016 10:00

Ankara Mühye arsasının sözleşmesi feshedildi

Emlak Konut, 'Makro İnşaat ile Akyapı İnşaat İş Ortaklığı'nın kazandığı Ankara Ç ...

Son teklifi en başta yapınca ihale karıştı!
  • 22.04.2015 14:57

Son teklifi en başta yapınca ihale karıştı!

Emlak Konut GYO Ankara Mühye arsa ihalesinde büyük bir şok yaşandı. Hüsamettin P ...