maritbet girişmaritbet
Ünlülerin Boğaz manzaralı konutları!

Ünlülerin Boğaz manzaralı konutları!

Ünlülerin evlerini yansıtan dekorasyon dergisi InStyle Home'daki 5 ünlünün evini inceledik.

Sevdiğimiz ünlülerin nerede yaşadıkları, neler yaptıkları açıkçası özel hayatları hayranlarını hep ilgilendirmiştir. Ünlülerin mahremi yani özelini yansıttığı evlerinin yer aldığı dekorasyon programları, yazılar hep dikkatimizi çekmiştir. InStyle Home'un paylaştığı ünlülerden sizin için 5 tanesini seçtik.

Orhan Gencebay ve Sevim Emre

Orhan Gencebay ve Sevim Emre'nin Baltalimanı'ndaki evi klasik tarzda döşenmiş, beyazın başrolde olduğu evleri, oldukça ihtişamlı görünüyor.

Evin her şeyiyle kendisinin ilgilendiğini ifade eden Sevim Emre ve Orhan Gencebay bu eve 1980 yılında taşınmış, günümüze kadar birçok değişiklik yapmışlar.

Mobilyalar ve aksesuarlar birçok kez yenilenmiş ama daireden hiçbir zaman vazgeçmemişler. Bunda eşsiz Boğaz manzarası da etkili olmuş biraz da. 

Evin tüm iç dekorasyonunu değiştirmeye karar vermişler. Sevim Emre kolları sıvamış. Önce birkaç tane iç mimardan fikir almış. Ama onların sunduğu çözümler pek içine sinmeyince, “Bu evde 32 yıldır yaşıyorum evimi en iyi ben tanırım,” düşüncesiyle başlamış işe. Mobilyacıları dolaşıp hazır mobilya almak yerine yıllardır kafasında kurguladığı modelleri çizip, istediği renk ve kumaşlarla yaptırmış.

Ajda Pekkan

Arnavutköy'de bir korunun içinde yer alan bir apartman dairesinde oturan Ajda Pekkan evi oldukça modern döşenmiş. 

Sade ve Uzakdoğu işi mobilyalar dengeli kullanılarak salonda güzel bir armoni yakalanmış. Aile fotoğrafları ise salonun baş köşelerini kapmış gözüküyor.

Evin tüm duvarları beyaz. Salonda az ve öz ama zevkli aksesuarlar dikkat çekiyor. Şık cam şamdanlar, eski varak ayna, gümüş tepsi içinde eski görünümlü cam şişeler buraya renk katmış. Salonun köşesinde duran süslenmiş çam ağacı, altındaki hediyeleriyle merak uyandırıp, yaklaşmakta olan yılbaşı için insanın içine mutluluk veriyor şimdiden.

Hülya Avşar

Ben biraz klostrofobisi olan biriyimdir. Yaşadığım evin pencereleri geniş olmalı ve zeminden tavana uzanmalı. Önümde hemen havuz, arkasından yeşillik görünmeli diyen Avşar, "Evden bahçeye adımımı atar atmaz havuza atlamalıydım” diyor.

Saba Tümer

Site içinde yer alan apartman dairesinde oturan Tümer'in 140 metrekarelik evi; iki oda, iki banyo, mutfak ve salondan oluşuyor.

“İşten eve dönünce kendimi, içinde huzurlu ve rahat hissettiğim bir ev istemiştim,” diye anlatan Tümer, evin tüm dekorasyonunu dekoratör Merzuka Dubrule'in zevkli gözüne bırakmış.

Cem Yılmaz

Levent Loft'un en üst katında oturan Cem Yılmaz, tripleks villası tadilatta olduğu için geçici süreliğine Boğaz'ı gören Loft'ta oturmaya kararı verdi. 

Tasarımı ünlü mimar Deniz Duru'nun Cem Yılmaz'ın evi için izlediği adımlar şöyle;

EVDEKİ İLK HAREKAT 

“Yıkma dökme işi çok olmadı burada. Kullanışsız detaylar yok edildi. Mutfak tavanı açıldı. Mekanlar arasındaki geçişler kalktı; bir de mutfağa hiç yakışmayan beyaz tezgah yok edildi.”

BAŞROLDEKİ MALZEMELER

 “Meşe zemin benden önce vardı loft'ta. Mobilyaları ceviz, lake ve cam ağırlıkta tasarladım özellikle. Burdaki brüt betona güzel bir denge oluşturduğunu düşünüyorum.”

ÇIKIŞ NOKTASI

“Cem, hayat içinde fonksiyonları zaten fazla olan bir adam. Ona evinden içeri girdiği anda, artık fonksiyona fazla kafa yormayacağı, rahatlığın ön planda olduğu bir ev tasarlamalıydım.” diyerek işe koyulduğunu açıkladı.

InStyle Home

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ünlülerin Boğaz manzaralı konutları!
  • 21.02.2015 17:08

Ünlülerin Boğaz manzaralı konutları!

Ünlülerin evlerini yansıtan dekorasyon dergisi InStyle Home'daki 5 ünlünün evini ...