maritbet girişmaritbet
Suları Demirdöküm Sunrol ISITACAK!

Suları Demirdöküm Sunrol ISITACAK!

DemirDöküm, Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına ağırlık vererek globalleşen ekonomilerin rekabetçi düzeninde dünya devleriyle yarışacak nitelikte bir güneş kolektörü üretti: DemirDöküm Sunrol

Roll Bond sistemi sayesinde DemirDöküm Sunrol, TÜV'den onaylı % 83.6 verimi ile en yüksek performansı sağlayan güneş paneli/kollektörlerinden biridir. Bu oranda verimliliğin sağlayacağı avantaj, kış aylarında bile güneş ışınımının az olduğu hava koşullarında, güneşin kesintisiz enerjisinden faydalanmak anlamına geliyor.

Ar-Ge ve inovasyon açısından DemirDöküm, solar ürünlerde Roll Bond sistemini, Türkiye'de ilk kullanan şirket oldu. DemirDöküm Sunrol için uluslararası patent başvurusu yapıldı (PCT/IB08/051755). Dünyada Roll Bond sistemiyle kolektör üretimi, DemirDöküm tarafından yapılıyor.
 
Geleneksel sistemlerde ısı transfer yüzeyinde 10-12 ısı kanalı varken, DemirDöküm Roll Bond sistemiyle bu sayıyı 56'ya çıkartmayı başardı. 56 ısı kanalı sayesinde 3,07 litrelik solar sıvı (bu kolektör içindeki solar sıvı hacmini göstermektedir) kolektörün içinde dolaşabiliyor. Böylece aynı yüzey alanına sahip diğer kolektörlere kıyasla daha çok enerji sağlanıyor. Kullanılan Propylene Glycole solar sıvısı sayesinde -40 C dereceye kadar sıvı donmuyor ve sistem çalışabiliyor.
 
DemirDöküm bu üstün özellikli ürünüyle “Solar Keymark” sertifikasını, tüm paket sistem için almaya hak kazandı. Bu sertifika Avrupa Birliği'nde ürün satışında önemli bir ölçüttür. Bu sertifikasyona hak kazanmak için 6 ay süren mekanik yük testi, yüksek sıcaklık dayanımı testi, yüksek sıcaklık koruma testi, yağmur testi, dış şok sıcaklık dayanım testi, iç basınç direnci testi, donma testi, güvenlik testi ve termal performans gibi birçok zorunlu testten geçiyor. Diğer firmalar bu testleri sadece kollektörleri için yaptırıyorken DemirDöküm tüm bu testleri sistem halinde (kolektör, tank ve aksesuar paket sistem) uygulamış, başarı ile uygulanan testleri geçerek bu belgeyi almaya hak kazandı.
DemirDöküm Sunrol, çatının eğimli yapısına uygun olarak çatıya entegre edilebiliyor. DemirDöküm Sunrol sistemler çatı ve teras uygulamalarına iki farklı seçenek sunuyor: Çatı uygulamalarında, çatının üzerine paralel yerleştirilen aparatın üstüne sistem yerleşiyor. Teras uygulamasında ise 4 farklı açıya sahip kurulum setinde istenilen açıya göre sistem kuruluyor. Bu özel montaj sistemi sayesinde sistem çatı kurulumu standart sistemlerin 1/3'ü oranında bir üsrede (17 dakika) gerçekleşebiliyor. 
 
DemirDöküm Sunrol, yüksek verimi sayesinde sadece çatıya değil, binanın duvarına, vb. yerlere de monte edilebiliyor.
Bu sistemi kurmak için Bozüyük Fabrikası'na 1 milyon 390 bin Euro yatırım yapıldı. Fabrikada halen 250 bin metrekare kollektör olan üretim kapasitesinin 500 bin metrekareye çıkartılması hedefleniyor. DemirDöküm, iç piyasayla birlikte Sunrol sistemiyle kısa sürede  yurt dışı pazarlarda da büyümeyi hedefliyor.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz