maritbet girişmaritbet
Solidworks, yeşil ofis mobilyaları çalışan verimini artırıyor

Solidworks, yeşil ofis mobilyaları çalışan verimini artırıyor

Yeşil bina ve ofislerin motivasyona pozitif etki ettiğini belirten Nurus Başkan Vekili Renan Gökyay, Solidworks ile yaptığı çalışmayla mobilya tasarımlarında hem maliyetten kurtulacak hem de doğaya zarar vermeyecek

 



Kaynak: Pınar ÇELİK/Sabah Emlak

Küresel ısınma, 20. yüzyılın sonlarına doğru hayatımıza giren, hatta yaşam alanlarımızı biçimlendirmeye başlayan kavramlardan biri. Dünya bu sorunun önüne geçebilmek için bireysel ya da kollektif çözümler geliştiriyor. Çözüm önerilerinden biri de 'yeşil binalar' ve 'yeşil mobilyalar'. Yeşil bina ve mobilyalar tüm gününü ofis ortamında geçiren çalışanların motivasyonu açısından da büyük değer taşıyor. Nurus Yönetim Kurulu Başkan Vekili Renan Gökyay, bu konu ile ilgili olarak, "Yeşil ofis kavramı sadece dekorasyon ya da mobilyalar ile ilgili değil; çok farklı kriterler söz konusu. Yeşil mobilyalar yeşil binalar ile bütünleştiğinde çevreyle dost, eşsiz yaşam alanları oluşturuluyor. Yeşil binalar diğerlerine oranla, enerji kullanımını dörtte bir ila ikide bir arasında, karbondioksit ile su kullanımlarını yüzde 40 azaltıyor; azalma oranı katı atık için ise yüzde 70'i buluyor" diye konuşuyor.

NASA verilerinden hareketle, dünyada kişi başına yaklaşık 61 ağaç düşüyor, buna karşılık, bir kişinin yıllık yakacak, mobilya, kâğıt vb ihtiyaçları için yılda 7 ağacın kesilmesi gerekiyor. Bu gerçek, yeşil tasarımların önemini arttırıyor.

Yeşil ofis uygulamalarının ofis ortamlarına ciddi bir motivasyon getirdiğini dile getiren Gökyay, "Çalışan kesimin bütün günü ofislerde geçiyor. En iyi şartlarda, ailenize maksimum sabah bir saat, akşam ise üç saat ayırabiliyorsunuz. Bu nedenle ofis ortamı çok önemli. Artık, verilen teşvikler ya da iş paketleri değil çalışma ortamı ve bunun sağladıkları, çalışanlar için esas motivasyon kaynağı" diyor.

NURUS tasarım yazılım firması SolidWorks ile bir yandan maliyetleri azaltmaya, diğer yandan da tasarım sürecinde doğaya zarar vermeyen materyal seçimine özen gösteriyor. Nurus bu yolla üretim hatalarını da yüzde 90 azaltıyor.

Hem maliyetten kurtuluyor hem doğaya zarar vermiyor
Nurus şu sıralar, üç boyutlu tasarım yazılım firması SolidWorks ile bir yandan mühendislik sürecini yarı yarıya azaltıp üretim hatalarını da yüzde 90 oranında azaltmaya, bir yandan da tasarım sürecinde doğaya zarar vermeyen materyal seçimine odaklanmış görünüyor. Gökyay, tasarımları henüz üretim aşamasına geçmeden SolidWorks üzerinden baştan sona izleyebildiklerini söylüyor. 

  • Etiketler:

Yorum Yaz