maritbet girişmaritbet
Seranit, Penelope Cruz’la satışları patlattı!

Seranit, Penelope Cruz’la satışları patlattı!

Ece Ceylan Baba: Seramik alanındaki boşluğu görüp 2010 yılında seramik üretim tesisi yatırımı için karar aldık. Bu markanın da dünya markası olmasını istedik

 

SERRA markasının tanıtımında hiçbir şeyden kaçınmadıklarını dile getiren Seranit Yapı Grubu İcra Kurulu Üyesi Ece Ceylan Baba, markanın doğuşunu anlatırken "Seramik alanındaki boşluğu görüp 2010 yılında seramik üretim tesisi yatırımı için karar aldık. Bu markanın da dünya markası olmasını istedik. Tasarımdan, makine parkına ve tanıtıma kadar bugün dünyada önemli bir oyuncu haline geldik. Krizi düşünmeden tereddütsüz büyüyüp sektörün dünya lideri İtalya ve İspanya'yı yakaladık" dedi. Ece Ceylan Baba, yüzde binlerle ifade edilen büyüme rakamlarını, 2012 yılı Yapı Fuarı'nda görücüye çıkan yeni ürünlerini Hürriyet Emlak'la paylaştı.

25 milyon liralık Ar-Ge

Yenilikçi ürünler var mı?

- Çok özel, dünyada bugüne kadar hiç çalışılmamış bir ürünle yapı kimyasalları alanına giriyoruz.

Yeni markamız 'Seramond' su, ses ve ısı yalıtımını aynı anda sunan özelliklere sahip. 'Seramond' ile ilgili çok yakında bir lansmanımız olacak. Aslında su, ısı ve ses yalıtımları birbirinden farklı malzemelere sahiptir ancak biz bunları tek bir ürün halinde yanmazlık özelliğiyle birlikte geliştirdik. 2001'de Araştırma ve üretim geliştirme için 2 milyon lira harcadık. 2011'de 25 milyon Ura oldu. 2013 sonunda ise Ar-Ge ve Ar-Ge'ye 30 milyon lira ayırmayı hedefliyoruz.

İtalya'da çekildi

Penelope Cruz'la çalışmanın markanıza nasıl bir katkısı oldu?

- Penelope Cruz gibi bir yüzün kullanılması sektörde dikkatlerin Serra markası üzerine yoğunlaşmasını sağlarken çok büyük ilgi ve merak uyandırdı. Sadece Serra'nın değil Türkiye'nin de tanıtımına katkı sağladığımızı düşünüyorum. Reklam kampanyasında aslında marka ve İspanyol yıldızın birbirinin üzerine çıkmadığım aslında bir denge sağladığımızı düşünüyorum. Hiç bir masraftan kaçınmadık. Oscar ödüllü bir dünya starıyla çalışmanın şirketimizin ilerici vizyonunu yansıttı.

 

Markamızın gücünü sektörün önde gelen iki ülkesinin mekanlarında çalışarak yansıttık. Yönetmenimiz de dünyaca ünlü Ago Panini. Görüntü yönetmenimiz Ailen Bain, Barcelona filminde Penelope Cruz'la çalıştı.

Ciroyu artırma planı

Şirketin cirosu, 2012 hedefleri ve yatırımlarım anlatır mısınız?

- Seranit 2011 rakamlarına göre son 10 yılda üretimde yüzde bin 343 büyüdük. Serra yatırımımız ile 2012 yılı ciro ve büyüme hızımızı aynı dönem için yüzde 2 bin 716 olarak tahmin ediyoruz. 2012 yılı satış hedefimiz ise 385 milyon TL, bu da on yılda ciro bazında yüzde 5 bin 602 büyüme anlamına geliyor. 2012 yılında ise pazar payımızı üretimde yüzde 5, ciro da ise yüzde 20 seviyesinde artırmayı planlıyoruz. 2012 sonuna dek kapasite artırımı ve fabrika alımları ile birlikte firmamızın yatırımları 90 milyon Euro'ya ulaşmasını m hedefliyoruz.

24 milyon metrekare seramik üretim yatırımı ile toplam 45 milyon metrekare kapasiteli üretim kompleksi hayata geçirmeyi planlıyoruz.

Yeni fabrika yatırımlarımız vitrifiye, batarya, mobilya alanında olacak.

Firma geçtiğimiz aylarda reklam yüzü olarak dünyaca ünlü İspanyol aktris Penelope Cruz'la çalışarak hem dışı pazarlarda hem de iç pazarda satışları patlattı.

Natura serisiyle doğal taşa 18 ürünle giriyoruz

Yapı Fuarı'da hangi ürünleriniz var?

- Seranit olarak 18 farklı doğal taş tasarımının yer aldığı Natura Serisi'ni ilk kez Yapı Fuarı'nda sergiliyoruz. Sonuçta gerçekten bu boyutlarda çalışmak kolay bir iş değil. İnovativ olmaya devam edeceğiz. Yılda 3 kez katalog yeniliyoruz. Kopyalanan ürünü hemen katalogdan çıkarıp üretimini durduruyoruz.

İnşaat sektöründe markalara özel çalışmalarınız oluyor mu?

- Zara, Armani, Lacoste, Vakko, Taşyapı, Kanyon İnşaat gibi bir çok markayla özel çalışmalarımız oluyor. Onlara özel tescilli ürünleri üretiyoruz. Yıllar sonra bile o ürünlerin yeniden üretimi söz  konusu olabiliyor.  Avrupa küçüldü biz büyüdük kalifiye ustayı hemen kaptık

Kriz sizi nasıl etkiledi, yeni fırsatlar doğurdu mu?

- Kriz Avrupa'yı oldukça etkiledi.

İspanya'da 650 milyon metrekare seramik üretimi varken şu anda 250 milyon metrekareye düştü.

İtalya'da 550 milyon metrekare üretim imkânı 200-250 milyon metrekareye geriledi. Kriz bizler için fırsata dönüştü. İtalya'da görüştüğümüz 3 fabrikadan bir tanesiyle anlaşma imzalamak üzereyiz. Böylece kendi markamızı Avrupa'daki bir marka ile birleştirerek, dünya pazarında daha hızlı yayılmayı planlıyoruz. Biz hiç eleman çıkarmadık tam tersine rakiplerimizin çıkardığı kalifiye elemanları işe aldık.

Hürriyet Emlak-Ömür Kırbaşlı

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Seranit, UNICERA’da Türkiye'nin en büyük duvar karosunu sergiliyor
  • 02.11.2021 16:25

Seranit, UNICERA’da Türkiye'nin en büyük duvar karosunu sergiliyor

UNICERA İstanbul Fuarı’nda buluştu. 2-6 Kasım 2021 tarihlerinde İstanbul’da CNR ...

İnşaat sektörünün 2016 beklentileri yüksek!
  • 05.01.2016 13:20

İnşaat sektörünün 2016 beklentileri yüksek!

Geçen yıl dövizde yaşanan hareketlilik nedeniyle zorlu bir dönemden geçen inşaat ...

Seranit Grup 2016 yılına iddialı giriyor
  • 16.12.2015 14:23

Seranit Grup 2016 yılına iddialı giriyor

Ece Ceylan Baba, buna rağmen Seranit Grup olarak 2015 yılında hedeflerin tamamın ...

Kentsel dönüşüm süreci 5 Ocak'ta masaya yatırılıyor
  • 11.12.2015 11:33

Kentsel dönüşüm süreci 5 Ocak'ta masaya yatırılıyor

Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Gö ...

Wornwood ile şehirde kır evi keyfi
  • 17.01.2014 10:49

Wornwood ile şehirde kır evi keyfi

Şık tasarımlarıyla göz dolduran Seranit’in rahat, yalın ve şeffaf bir hayat aray ...

Seranit’in doğal taş görünümlü Ardesia karoları doğayı evlere getiriyor
  • 16.12.2013 14:27

Seranit’in doğal taş görünümlü Ardesia karoları doğayı evlere getiriyor

Seranit’in rahat, yalın ve şeffaf bir hayat arayışıyla tasarladığı porselen karo ...