maritbet girişmaritbet
Septagram, koleksiyonlarında eski parçalardan ilham alıyor

Septagram, koleksiyonlarında eski parçalardan ilham alıyor

Septagram, Eski Taş gibi doğal ve kaliteli malzemeler ile tasarlanan mobilyalar geçmişin izlerini taşıyor.

Müzeyyen Gürbaz, Orhan Madenoğlu ve Mehmet Gürbaz ortaklığında kurulan ve Teşvikiye'de açılan showroom ile de farklı konseptlerde hizmet vermeye devam eden Septagram, tasarladığı mobilya koleksiyonu ile geçmişten günümüze uyarlanmış modern formlarla uyum, denge ve bütünlüğü yakalarken aynı zamanda kullanılan renkler ve doğal malzemeler ile iç mekanlara bahar mevsiminin ferahlatıcı etkisini taşıyor. Her mekana hitap eden zarif detayları ile Granny, doğal ve sade görünümün mekan içerisindeki somut hali Rawstone ve zamandan bağımsız tasarım CanvasBlu, fonksiyonel detayları ve karakteristik yapılarıyla iç mekanlara özgün dekorasyon alternatifleri sunuyor. 

Canlı renkleriyle dikkat çeken Granny, geleneksel evlerdeki sıcak ve samimi ortamın vazgeçilmez parçası büyük kulaklı berjerlerin, Septagram tarafından modern bir forma dönüştürülmesiyle elde ediliyor. Septagram ekibinin sihirli dokunuşu ile iç mekanlara sıcaklık hissini yeniden getiren Granny'nin iskeletinde, sağlamlığından vazgeçilemeyen masif gürgen ağaç kullanılırken döşemesinde ise sert süngerin çivileri geri atma riski düşünülerek gri yumuşak sünger kullanılıyor. Kumaş seçimi ile elde edilen rahatlık ve sıcaklıkla tasarımı harmanlayan Septagram ekibine göre Granny'nin vazgeçilmezi yumuşak tuşe kumaş. Zarif detayları ile her tarz iç mekan dekorasyonuna hitap eden Granny, kullanıldığı tüm mekanlara yeni bir ruh ve kimlik kazandırıyor.

Dört ana parçadan oluşan ve Eski Taş'ın harmanlanarak kullanıldığı Rawstone masa, yalın çizgisi ile modern iç mekanlarla kusursuz bir uyum sergileyerek mekan içerisinde odak noktası haline geliyor. Tasarıma özgünlüğünü veren Eski Taş ise Septagram ürün gamından istenilen renkteki versiyonu seçilerek masa tablasına silikon ile sabitlenmiş ve ham görüntüyü sağlamak için de üzerine çimento uygulanıyor. Masa tablası ve ayaklar için özel üretim metal profil kullanan Septagram, kullanıcı tercihlerini ön planda tutarak kullanıcılar için geniş bir renk skalası da sunuyor ve tercihe göre eskitme de uygulayabiliyor. Tablanın ayak birleşim yerlerine hava akışını sağlamak için verilen boşluklar ile aynı zamanda mekan içerisine dekoratif bir görüntü de katan Rawstone masa, fonksiyonelliği ve tasarımı ile fark yaratıyor.

Mekandaki güneş ışığı miktarı ve oksijen ile renk ve derinlik değiştiren denim kumaşı, ‘yaşayan kumaş' olarak nitelendiren ve mobilya koleksiyonunda özenle kullanan Septagram, CanvasBlu ile zamandan bağımsız bir tasarım ortaya koyuyor. Döşemesinde yüzde 100 pamuktan denim kumaş tercih edilen CanvasBlu, Indigo bitkisinden yapılan boyamasıyla sürdürülebilir yaklaşıma yeni bir yorum getirmiş. Denim ve Jut kumaş kombinasyonu ile şehir içinde doğaya dönüş mesajı veren CanvasBlu'nun tasarımında kişinin tercihine göre kumaşa eskitme ve ağartma da uygulanabiliyor. İskeletinde gürgen ağacı kullanılarak kaliteli ve sağlam malzemeler ile üretilen tasarım, kişinin isteğine göre boyutlandırılarak her stildeki iç mekan dekorasyonlarında kullanılabiliyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Septagram, koleksiyonlarında eski parçalardan ilham alıyor
  • 22.03.2017 16:00

Septagram, koleksiyonlarında eski parçalardan ilham alıyor

Septagram, Eski Taş gibi doğal ve kaliteli malzemeler ile tasarlanan mobilyalar ...

Septagram'dan etkinliklerin en stil adresi: Room7!
  • 11.01.2017 09:58

Septagram'dan etkinliklerin en stil adresi: Room7!

Septagram, Nişantaşı'nda etkinlik ve toplantılar için yepyeni bir pop-up showroo ...