maritbet girişmaritbet
Resim ve fotoğraflarla evinize canlılık katın

Resim ve fotoğraflarla evinize canlılık katın

Evinizde duvarlara astığınız resim veya fotoğraflarınızın hoş bir görüntü oluşturabilmesi için dikkat edilmesi gereken detaylar vardır.

Dış mekanlardaki ferahlığı ve huzuru, kapalı olan mekanlarda da yaşamak ve yaşatmak istiyorsanız evinizin duvarlarını renklendirerek çok hoş bir canlılık katabilirsiniz. Duvarlarınızı en sevdiğiniz fotoğraflarla veya son olarak katılmış olduğunuz sergiden aldığınız bir resimle müthiş bir odak noktası haline dönüştürebilirsiniz.
Evinizin içinde duvarlarda sergi zamanı gibi bir tema oluşturmak istiyorsanız kullandığınız resim ve fotoğrafların çerçeveleri çok önemli olacaktır. Duvarlarınızın hareketlenmesi, oldukları mekana samimiyet ve sıcaklık kazandırabilmesi için kullanılan ışık da çok önemli olmaktadır. Nasıl ki sergi salonlarında gösterime çıkmış olan resimlerin tam üst kısımlarında, birer lamba varsa siz de resimlerinizin ve fotoğraflarınızın daha çarpıcı görünmesi için ışıktan mutlaka faydalanmalısınız.

Boş duvarlarınızla vedalaşın

Öncelikle duvarlarınızın dümdüz ve tek renk olmasını arka plana almanız gerekir. Beğendiğiniz bir tabloyu bir iç mekanda kullandığınızda mutlaka kendisini göstermesine yardımcı olmalısınız. Bu tabloyu alıp sadece asmakla iş bitmez. Tablo veya resme uygun kombinlerin satın alınması ve birlikte kullanılmasıyla sunumda zenginliği yakalayabilirsiniz.

Duvarlarınıza tablo veya resim yerine, ailece çekilmiş olan hatıra fotoğraflarınızı da koyabilirsiniz. Tercih ettiğiniz bu fotoğrafların çerçevelerinin gösterişli olmasına özen göstermeniz faydalı olacaktır. Eğer duvarlarınıza derinlik kazandırmak istiyorsanız, çeşitli boylarda aynaları da duvarlarınızda dekoratif amaçlı olarak kullanabilirsiniz.

İç mekanlarda ışık konumunun etkileri

Işıklandırma konusu, genel bir konu olması sebebiyle bu makalede ışıklandırmanın iç mekandaki önemi işlenecektir. Işık, objelerin görülmesini ve fark edilmesini sağlar. Ancak duvarlarda sergi teması işleneceği zaman ışık görülmekten çıkıp, objeleri gösteren konumuna gelir. İç mekan ışıklandırmalarında, ışığın bu mekanda nereden ve nasıl vurarak mekanda kullanıldığı çok önemlidir.

Işığın kapalı mekanlara girebileceği yerler dört duvar ve tavandır. Elbette zemin kısmından da ışıklandırma sağlanabilir ancak çok istisnai bir durum olması sebebiyle bu durum göz ardı edilmektedir.

Işığın mekana tavandan girmesi hepimizin alışkın olduğu bir durumdur. Tavandan ışıklandırma ile mekan, genel olarak aydınlatılmaktadır ve herhangi bir noktaya işaret etmemektedir. Eğer spot olarak mekanın ışıklandırılmasını sağlarsanız, belirli noktalara dikkat çekmiş olursunuz. Örneğin duvara astığınız bir tablo veya resmin üst kısmına spot veya mobil bir ışıklandırma sistemi yerleştirirseniz, tablonuzun hak ettiği ilginin sağlanmasına yardımcı olursunuz. Böylece duvarlarda sergi zamanı temasının yaşanmasını sağlarsınız.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Koçtaş'tan ev dekorasyonunun püf noktaları!
  • 29.01.2022 15:01

Koçtaş'tan ev dekorasyonunun püf noktaları!

Koçtaş, dekorasyon tarzını evlerine yansıtarak kendilerini daha iyi hissetmek is ...

Ülkelerin kendine özgü evleri!
  • 10.11.2016 17:03

Ülkelerin kendine özgü evleri!

Ülkelere göre evler sandığınızdan çok daha büyük farklılıklar gösteriyor. İşte E ...

Bu yaz yaşam alanlarını doğallık ele geçirecek
  • 17.05.2021 17:41

Bu yaz yaşam alanlarını doğallık ele geçirecek

EDDA Architecture Kurucusu İç Mimar Eda Tahmaz, yılın trendlerine uygun olarak y ...

Ev dekorasyonunda yeni trend biyofilik tasarımlar!
  • 11.11.2020 11:24

Ev dekorasyonunda yeni trend biyofilik tasarımlar!

Doğaya yakın olmanın önemini kavradığımız bu dönemde, ev dekorasyonunda da biyof ...

İşte 2019'da karşımıza çıkacak dekorasyon trendleri!
  • 09.01.2019 09:58

İşte 2019'da karşımıza çıkacak dekorasyon trendleri!

Bursa çıkışlı f2ms Grup Mimarlarından Figen Erdağ Demircan 2019 dekorasyon trend ...

Dekorasyon yapılırken dikkat edilmesi gereken püf noktalar!
  • 06.12.2018 16:03

Dekorasyon yapılırken dikkat edilmesi gereken püf noktalar!

Tasarımcı ve İç Mimar Nihat Yıldız dekorasyon gerçekleştirirken yapılmaması gere ...