maritbet girişmaritbet
Osram, 3. kez Eurovision’un aydınlatmasını üstlendi!

Osram, 3. kez Eurovision’un aydınlatmasını üstlendi!

Dünya lider aydınlatma uzmanı Osram, Ukranya'nın başkenti Kiev'de düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'nın aydınlatmasını üstlendi.

Eurovision Şarkı Yarışması 200 milyondan fazla izleyicisi ile dünyanın en büyük televizyon eğlence etkinliği. Gösteriyi canlı veya TV'den izleyenler bir kez daha ileri teknoloji ve heyecan verici ışık efektlerinden oluşan bu benzersiz şölene şahitlik ettiler.

Ukrayna'nın başkenti Kiev, 2005'ten sonra ikinci kez yarışmaya ev sahipliği yaptı. Bu yılın Eurovision sloganı “Çeşitliliği Kutla” oldu ve slogan etkinliğin her alanında kullanıldı. Gösteriyi kültür ve eknoloji benzersiz bir birleşimine çevirmek amacıyla bu yılın sloganına sadık kalan Osram, 43 ülkeden katılımcılar için yarı finaller ve finalde görkemli bir sahne oluşturdu. 

Olağanüstü ışıklandırma gösterisinin en dikkat çekici unsuru çok değişik efektlere sahip 150 Claypaky Scenius Unico oynar başlıklı robot (moving head) oldu. Sahnenin kalbinde Osram'ın özel olarak geliştirdiği 1.400 Vatlık, 6.500 K renk sıcaklığına sahip bir boşalmalı lamba vardı. Bu yıl bütün şarkılar için sahne ışıklandırmasını yapan Alman aydınlatma tasarımcısı Jerry Appelt “Scenius Unico ile çalışmayı gerçekten seviyorum çünkü eşsiz kalitede ışıkla muhteşem efektler oluşturmama olanak veriyor ve spot, ışın huzmesi, boyama ve profil gibi farklı ışıklandırma tasarım olanaklarını tek bir üründe sunuyor,” dedi.

Osram Özel Aydınlatma CEO'su Hans-Joachim Schwabe “Son birkaç yıl aydınlatma tasarımının şarkıların sahne performansında nasıl önemli bir rol oynayabileceği etkileyici şekilde gösterildi. Etkin aydınlatma, şarkıların etkisi için hayati önemde. İşte bu yüzden, Eurovision'a bir kez daha ortak olmaktan mutluluk duyuyoruz,” dedi.   

Osram resmi Eurovision oylamasının yanı sıra, şovu evinden izleyenler için farklı bir oylama olanağı da sundu. Sanatçılar yarı finaller ve büyük finalde şarkılarını söylerken, izleyiciler resmi Eurovision Şarkı Yarışması uygulamasında bulunan interaktif bir uygulamayı kullanarak ilk kez kendi favorilerine oy verdiler. 1'den 12'ye kadar her puan belirli bir rengi temsil etti. 

Osram oylamasında bir şarkının kaç puan aldığına bağlı olarak, Kiev Şehir Yönetim Binası ve Kiev'deki Taras Shevchenko Opera Binası o puana karşılık gelen renkte aydınlatıldı. Sonuçlar şehirde ve web kameraları aracılığıyla tüm dünyada anında görüldü. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Osram, 3. kez Eurovision’un aydınlatmasını üstlendi!
  • 19.05.2017 11:35

Osram, 3. kez Eurovision’un aydınlatmasını üstlendi!

Dünya lider aydınlatma uzmanı Osram, Ukranya'nın başkenti Kiev'de düzenlenen Eur ...

Ataşehir’de yaz konserleri Sertap Erener ile başlıyor!
  • 23.05.2013 09:04

Ataşehir’de yaz konserleri Sertap Erener ile başlıyor!

Ataşehir Belediyesi ve Novada Ataşehir AVM işbirliği ile 25 Mayıs Cumartesi günü ...

OSRAM, yeni ürünlerini İstanbul Light Fuarı'nda sergileyecek!
  • 08.04.2013 13:47

OSRAM, yeni ürünlerini İstanbul Light Fuarı'nda sergileyecek!

Aydınlatma sektörünün lider üreticilerinden OSRAM, 18-21 Nisan 2013 tarihlerinde ...

Azerbaycan ve Türkiye'den ortak olimpiyat!
  • 22.05.2012 11:54

Azerbaycan ve Türkiye'den ortak olimpiyat!

2020 Olimpiyatları için rakip olan Azerbaycan ve Türkiye, 2026 Dünya Kupası için ...