maritbet girişmaritbet
Orta Doğu ve Kuzey Afrika'nın şehir mobilyaları Türkiye'den

Orta Doğu ve Kuzey Afrika'nın şehir mobilyaları Türkiye'den

Hebo Yapı Satış Müdürü Başak Şahindoğan, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'dan oldukça fazla şehir mobilyaları talebi aldıklarını bildirdi.

Şahindoğan, yaptığı açıklamada, Türkiye'de ilk imar uygulamalarının 1800'lü yılların ortalarında İstanbul'da başladığını, bu dönemde Beyoğlu'nda kaldırım düzenlemeleri yapılarak ilçenin muhtelif noktalarına sokak lambaları ve çöp kutuları yerleştirilmesiyle Türkiye'nin şehir mobilyası kavramı ile tanıştığını, geçen zaman içerisinde değişen kent yapısı ve ihtiyaçların bu kavramın da gelişmesini beraberinde getirdiğini anlattı.

Taksi durağı, gişe kabini, güvenlik noktası, otopark kabini, satış büfesi, parktaki kafeterya, polis noktası ve bankamatikler gibi şehir yaşamında kullanılan tüm hazır yapıları şehir mobilyası kapsamında imal ettiklerini bildiren Şahindoğan, "Hebo City" markası altında ürettikleri şehir mobilyalarının bireylerin yaşamını kolaylaştırmasının yanı sıra kentin genel dokusuna direkt katkı sağladığını söyledi.

Şahindoğan, ürünlerinin kullanım alanlarının oldukça geniş ve çeşitli olduğunu, güvenlik kabinleri ve WC ünitelerinin ilk sırada yer aldığını, bu ürünleri büfe ve gişe kabinlerinin izlediğini, son dönemlerde bankamatik ve kafeterya ünitelerinin sayısının da arttığını kaydetti. 

"İstanbul, şehir mobilyalarını daha çok ve kapsamlı kullanıyor"

Başak Şahindoğan, her kentin kendi modasını oluşturduğunu ifade ederek, "Yeni nesil şehircilik anlayışında şehir mobilyalarının özel bir öneme sahip olduğunu düşünüyoruz. Bu bakış açısıyla imal ettiğimiz ürünleri çevreci ham maddeler ve 21. yüzyıl teknolojisiyle birleştirip kentsel tasarımın yeni şehircilik anlayışı üzerindeki etkilerini değerlendirerek ortaya çıkarıyoruz" şeklinde konuştu. 

Müşterilerinin büyük bölümünün kent mimarisine yön veren yerel yönetimler ve yapı firmaları olduğunu belirten Şahindoğan, İstanbul'un her geçen gün büyüyen metropol olması nedeniyle çok hızlı geliştiğini söyledi.

Şahindoğan, "İstanbul, hiç bitmeyen yapılaşmasında her geçen gün şehir mobilyalarını daha çok ve daha kapsamlı olarak kullanıyor. Diğer büyük şehirler ise İstanbul kadar yoğun olmasa da her geçen gün artan bir hızla şehir mobilyalarını kullanmaya başlıyor" diye konuştu. 

Köklü mimari altyapısı olan ve yapılaşmasını uzun zaman önce şekillendirmiş Avrupa şehirlerinde şehir mobilyası kullanımının çok eski yıllara dayandığını ifade eden Şahindoğan, gelişmekte olan ve henüz yapılaşmasını tamamlamamış ülkelerin Hebo Yapı'nın en önemli müşterileri olduğunu bildirdi.

Şahindoğan, "Gerek refah düzeyi gerekse ülke coğrafyasında yaşanan savaş ve yıkımlardan dolayı Orta Doğu ve Afrika bölgesinde, şehirler daha yeni yeni inşa edilmeye başlanıyor. Bu nedenle de bu kentler şehir mobilyaları ile yeni tanışıyor. Biz de bu bölgelerden oldukça fazla talep alıyor ve bu talepleri en iyi şekilde karşılamaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hebo Yapı, Türk-Arap Yapı-İnşaat Malzemeleri Fuarı'na katıldı
  • 14.12.2017 16:58

Hebo Yapı, Türk-Arap Yapı-İnşaat Malzemeleri Fuarı'na katıldı

Hekim Holding şirketlerinden Hebo Yapı, 4. Türk-Arap Yapı-İnşaat Malzemeleri Fua ...

Orta Doğu ve Kuzey Afrika'nın şehir mobilyaları Türkiye'den
  • 21.08.2016 09:55

Orta Doğu ve Kuzey Afrika'nın şehir mobilyaları Türkiye'den

Hebo Yapı Satış Müdürü Başak Şahindoğan, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'dan oldukça f ...

Şehir modasında Hebo Yapı imzası!
  • 13.05.2016 10:54

Şehir modasında Hebo Yapı imzası!

Hebo Yapı Satış Müdürü Hebo Başak Şahindoğan, "Güney Afrika'daki bir çok ülkeye ...