maritbet girişmaritbet
Mutfaktaki evrim tetikledi Nolte trende yüklendi

Mutfaktaki evrim tetikledi Nolte trende yüklendi

Hazır mutfak sektöründe Türkiye’de ilk sıralara girmeyi başaran Nolte firması, 2011 sonuna kadar 16 mağazaya ulaşmayı planlıyor

 

İnşaat sektörünün gelişmesi ile Türkiye'de hazır mutfağa olan talep artıyor. Özellikle büyük inşaat firmaları projelerinde mutfağa özel bir önem veriyor. Çünkü mutfak, günümüzde evin yemek yapılan bölümü olmanın ötesinde, ailecek vakit geçirilen hatta konukların ağırlandığı bir alana dönüşüyor. Bir bakıma modern hayat tarzının mutfaklardaki temsilcisi olan bu trendi yaratan ise mutfak mobilyalarının geçirdiği değişim. Yeni mutfak tasarımlarının kullanılan malzeme ve fonksiyon açısından salon mobilyalarından pek farkı yok. Bu akımın ülkemizdeki en önemli temsilcilerinden biri de Alman mutfak ustası Nolte.
 
Yaklaşık bir yıl önce Nolte Home Studio adıyla açtığı kendi mağazalarıyla Türkiye pazarına giriş yapan Nolte, 2011 yılının sonunda mağaza sayısını 16'ya çıkarmayı planlıyor. Nolte Türkiye CEO'su Sebahattin Gürel, Nolte'nin özellikle mutfak konusunda uzmanlaştığını belirterek, geliştirdiği ürün portföyüne yatak odası ve dolap tasarımları gibi alternatifleri de ekleyip büyümeye devam ettiğini söylüyor. Nolte'nin Almanya dışında ilk defa Türkiye'de şirket kurduğuna dikkat çeken Gürel, markanın 1 milyar TL'ye ulaşan mutfak pazarından daha fazla pay almak için Türkiye'ye geldiğini de ifade ediyor.
 
Mutfakta modern tasarım hakimiyeti
Mutfaklara son 3-4 yıldır modern tasarımlar hakim. Eskiden çok tercih edilen koyu renkli ahşap mutfaklar artık fazla tercih edilmiyor. Gürel şunları söylüyor: “Artık bayanların da çalıştıklarını düşünürsek, evde aile ile birlikte olunan birkaç saat zaman artık mutfakta geçirilir oldu. Bu sebeple her mutfakta geniş bir oturma bölümü, özellikle istenen bir detay haline geldi. Siyah, beyaz ve gri tonları çok kullanılıyor. Modern mutfaklarda çok farklı bir hava yaratan ahşap desenli laminat tezgahlar çok talep görüyor.
 
Toplu konut projelerine girecek
Türkiye'de markalı projelerde yer aldıklarını kaydeden Gürel, toplu konut projelerinde şirketin üretim kapasitesine katkıda bulunmayı hedeflediklerini ve Türkiye pazarında Nolte ismini duyurmak için agresif fiyat politikası uyguladıklarını dile getiriyor. Gürel, Türkiye'ye son beş yılda gelen Alman mutfakların yüzde 70'inin Nolte markalı mutfaklar olduğunu vurguluyor.
 
Kaynak: Sabah Emlak
  • Etiketler:

Yorum Yaz