maritbet girişmaritbet
Masa-sehpada çığır açan modeller

Masa-sehpada çığır açan modeller

Salon ve oturma odanız için düşündüğünüz masa ve sehpaya yazımızı okumadan karar vermeyin!

Salon ve oturma odası dekorasyonu yaparken duvar renginden tutun da mobilyalar, avizeler, halılar ve birçok küçük detaya ayrı ayrı önem vermek gerekiyor. Bu yüzden seçim yaparken alınan mobilyanın fonksiyonel olmasına ve odada kullanılan diğer parçalarla uyumlu bir şekilde bir araya getirilmesi önemli bir detaydır.
Salon ya da oturma odasına orta masa alacaksanız odanız dekorasyonuna uyumlu bir model seçmeye özen göstermelisiniz.

Orta sehpa seçimi önemli!

Orta sehpa seçimi yaparken gösterilen özen aynen gösterilmeli çünkü salona uyumu, büyüklüğü küçüklüğü, yaptığınız kombinasyonla uyumu, tarzı ile tam anlamıyla orta masalar tamamlayıcı bir unsur. Özellikle servislerimizde en çok yararlandığımız vazgeçilmez biblo, dergi gibi eşyalarımızı dekoratif şekilde orta sehpa üzerine yerleştiririz. Hem kullanma açısından rahatlık hem de şıktır.

Genellikle salonlarda koltuk takımları arasında veya ortasında yer alan orta sehpaları zevkinize göre seçmek ve orta sehpayı en verimli şekilde kullanarak dekore etmekte sizin tercihinize kalmış tabi ki. Özellikle country ve rustik şekilde döşenmiş salonlarda tercih edebileceğiniz sehpa modeli, eski bir çeyiz sandığı ya da yine daha önce farklı amaçlarla kullanılmış el işçiliği olan yaşanmışlıkların esintisi olan bir salon sehpası olabilir. Son zamanlarda da oldukça trend olan puzzle sehpaları da oldukça kullanışlı.

Aynı boyuttaki birçok sehpayı birleştirip kocaman bir orta sehpa haline getirmekte bir seçim. Misafirleriniz geldiğinde ya da gerekli olduğunda anda parçaları ayırıp servis sehpası olarak da rahatlıkla kullanabilirsiniz. Klasik bir salon takımınız varsa o zaman tercihinizi yemek takımı ve koltuk takımlarınızla uyumlu olabilecek tonlarda orta masanızı seçmelisiniz.  Klasik takımlarda sehpanın ayak kısımları oymalı olabiliyor. Beyaz, ceviz, krem, bej gibi tonlarda yer alan klasik sehpa modelleri altın rengi ve gümüş rengi ile uyumlu hale getirilerek ayrı bir hava oluşturulabilir.

Modern salon sehpa modelleri, farklı biçimde farklı detaylara sahip. Bu tür orta sehpalarda genellikle iki renk ahşap kullanılır ki, daha modern çizgi yakalanır ve bazı modelleri ise camla hareketlendirilir. İki renk olarak tasarlanan modeller birçok mobilyayla kolaylıkla uyum sağlayacağı için oldukça kullanışlıdır. Bu türorta sehpaları modern aksesuarlar ve objelerle, tepsilerle, mumlarla tamamlayabilirsiniz.

Küçük salonlar için fonksiyonel sehpalar çok daha kullanışlı. Bu tarz orta sehpalar kitaplık, dergilik bazen masa haline gelerek kullanılabiliyor.

Son zamanlarda çok beğenilen ve git gide beğeneni fazla olan bir model de Retro tarz. Retro tarzda bir salona sahipseniz mavi, sarı, yeşil gibi renklerin canlı renklerin tonlarını da tasarlanmış üst kısmı ahşap ayak ve bacakları metal olan oldukça şık orta sehpalar kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Masa-sehpada çığır açan modeller
  • 21.12.2016 13:59

Masa-sehpada çığır açan modeller

Salon ve oturma odanız için düşündüğünüz masa ve sehpaya yazımızı okumadan karar ...