maritbet girişmaritbet
Klimada rekabet, tüketiciye yarıyor

Klimada rekabet, tüketiciye yarıyor

Klima sektöründe, yeni nesil teknolojik ürünlerle rekabet günden güne artıyor. Artan rekabet tüketiciye, kampanyalı satışlar, ücretsiz keşif ve montaj, uzun garanti süreleri gibi avantajlar olarak yansıyor

Kaynak: Bülent YOLDAŞ/Sabah Emlak

 
Hava sıcaklıkları gün geçtikçe ısınıyor. Bu yıl yaz aylarının, geçtiğimiz yıllara göre daha sıcak geçmesi bekleniyor. Artık bir lüks olmaktan çıkıp, ihtiyaç haline gelen klimalar sıcaktan bunalanların imdadına yetişecek. Peki piyasada satılan tüm klimalar sağlıklı mı? Uzmanlar eski tip klimaların sağlığa, çevreye ve bütçeye olumsuz etkileri üzerine uyarıyor. Teknolojinin gelişimiyle son yıllrda klima ürünlerinde A sınıfı klimalar, daha az elektrik sarfiyatı sağlaması bakımından tüketici tarafından talep ediliyor. Pazarda kendine ciddi yer bulan A sınıfı ve R 410 modeli çevreci ve yüksek verimli cihazların satış adetlerininde daha da artacağı tahmin ediliyor.
 
A sınıfı enerji verimliliğine sahip cihazların dışında kalan, alt enerji sınıflı cihazların ise yavaş yavaş pazardan kalkacağı öngörülüyor. Bu tespitten hareketle klima sektöründe faaliyet gösteren şirketler, yeni teknolojiyle üretilmiş çevreci, tasarruflu, sessiz, vb. özelliklere sahip yeni nesil klimaları bir bir pazara sunuyor. Sektörde artan rekabette, tüketiciye avantaj olarak yansıyor. Firmalar klima almak isteyenlere yönelik, taksit kampanyaları, ücretsiz keşif, montaj hizmeti ve uzun garanti süreleri sunuyorlar.
 
Vaillant klimalarda World Card'a 12 taksit avantajı
Vaillant Türkiye Genel Müdürü Levent Taşkın Vaillant olarak tüm klima cihazlarında ozon ile dost R410A gazı bulunduğunu belirterek, duvar tipi, duvar tipi inverter, multi, kaset tipi, yer ve tavana monte edilebilen tip, kanal bağlantılı tip gibi çok farklı kapasite ve geniş ürün yelpazesine sahip olduklarını anlattı. Taşkın özellikle duvar tipi klimaların A sınıfı enerji tüketimi, sessiz çalışması ve uzun borulama imkanı sayesinde belirgin bazı özelliklere sahip bulunduğunu ifade ederek, Inverter plus duvar tipi klimaların ise 16 santimetre incelik, zarif tasarım, 5 farklı filtreleme ve opsiyonel dışarıdan taze hava alma imkanı ile kategorisinde farklılaştığını vurguladı.
 
Vaillant A sınıfı R410A gazlı 9000Btu/h bir klimanın KDV ve montaj dahil 939 TL'den satıldığı bilgisini veren Taşkın, “Evin ihtiyacı doğrultusunda farklı kapasite de sistem klimalarına doğru fiyat yükselmektedir. Fiyat yapılacak hesaplar ve çözülecek sistemden sonra belirlenmektedir. Vaillant'ta haziran ayı boyunca World Card sahiplerine peşin fiyatına
 
12 taksit avantajı devam ediyor” dedi.
Airfel'den özel tasarım: Çocuk odası kliması
Sanko Holding şirketlerinden Airfel estetik ve şık kompakt tasarımlı ön panel ve LCD ekrana sahip Inverter klimaları ile pazarda yer alıyor. Airfel'den yapılan açıklamada geliştirilmiş filtreleri ile Inverter modeli klimaların ortamda bakteri oluşumunu engellediğine dikkat çekiliyor. Yazın serinleten, kışın ısıtan Inverter klimalar A Sınıfı enerji verimliliği, Hissedilen sıcaklık fonksiyonu, ileri teknolojili filtreleme sistemi ve otomatik restart/yeniden başlatma, özelliklerine sahip.
 
Airfel tarafından geliştirilen Çocuk Odası Kliması, tamamen antibakteriyel plastik malzemeden üretiliyor. Airfel Çocuk Odası Kliması, 20˚C'nin altına düşmeyen ayar sıcaklığı sayesinde ortamdaki ani ısınma ve soğumaları engelliyor. Klima, ileri filtreleme sistemiyle, toz, bakteri, küf gibi hava kirleticileri tutuyor, kötü kokuları emiyor. Çocuk odasının havasını özenle temiz tutan Çocuk Odası Kliması, çocukları rahatsız etmeyecek düşük ses seviyesi ile çalışıyor. Sevimli karakterler ile süslenmiş düz ön panelleri ile oda konseptine uyum sağlıyor.
 
Demirdöküm A2 ve A410 serisi klimalarla iddialı
Demir Döküm Satış ve Pazarlama Direktörü Erdem Ertuna, DemirDöküm olarak 2010 yılında piyasaya sundukları A 2 ve A 410 serisi klimaların pazarda önemli bir talep gördüğüne işaret ederek, DemirDöküm'ün ürün gamındaki tüm klimaların A enerji sınıfı olup ileri teknoloji özelliklere sahip olduğunu vurguladı. Özellikle yaz aylarında artan klima ihtiyacına paralel bu yıl piyasaya sundukları yeni nesil klimaları da içine alan özel bir kampanya başlattıklarını açıklayan Ertuna, “Tüm yaz ayları boyunca (Haziran-Temmuz-Ağustos) sürecek olan kampanyamızda kombilerden şofbenlere, A enerji sınıfı klimalardan termosifonlara kadar DemirDöküm'ün yirmiyi aşkın ürünü de World'e özel vade farksız 12 ay taksit fırsatı sunuyoruz” dedi.
 
Airfel'den özel tasarım: Çocuk odası kliması
Baymak'tan çevre dostu ‘Elite' klima Klima grubunda Falke, Baxi, Dolcevita ve Westen markalarında geniş ürün yelpazesine sahip olan Baymak, Yeni Baymak Elite klimayı tüketicilerin beğenisine sundu. Yeni Baymak Elite klima, ozon tabakasına zarar vermeyen A enerji sınıfı teknolojisiyle hem çevreyi koruyor hem de maksimum tasarruf sağlıyor. Aynalı dizaynıyla ve digital ekranı ile son derece şık olan Baymak Elite klima aynı zamanda evlerde dekorasyonunda bir parçasını oluşturuyor. 4 farklı modeli bulunan Baymak Elit klimalar, 3 kademeli filtreleme özelliği ile toz, polen, istenmeyen koku ve sigara dumanını yok ediyor.
 
Alarko Carrier'dan sessiz ve tasarruflu
Alarko Carrier Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hırant Kalataş, satışa sundukları Yeni Toshiba Süper İnverter Daiseikai serisi klimaların, vektör kontrollü DC Inverter teknolojileri sayesinde geleneksel sabit hızlı kompresörlü A sınıfı klimalara oranla yüzde 40 daha az elektrik harcadığını kaydetti. Kalataş, A sınıfı sabit hızlı klimalara göre yüzde 75 daha verimli olan Süper İnverter Daiseikai klimaların soğutma ve ısıtma modlarında minimum kapasitede yalnızca 70W elektrik tüketimine sahip olduğu bilgisini verdi.
 
Klima Plus'tan yeni “Kirigamine Serisi”
KlimaPlus (Mitsubishi Electric Klima), geliştirdiği yeni Kirigamine duvar tipi split klima serisini yeni sezonda tüketicilerle buluşturdu. Standart bir A Sınıfı klimadan bile yaklaşık yüzde 60 daha fazla enerji verimi sağlayan Kirigamine Serisi,-10 derece dış hava sıcaklığına kadar soğutma yapabilirken, -15 derece dış hava sıcaklığına kadar da ısıtma yapabiliyor. Comfort Plus modellerinde ise ısıtma aralığı -25 derece dış hava sıcaklığına ulaşabiliyor. I-SEE Sensör fonksiyonuna sahip olan Kirigamine Serisi'nde sensör, döşeme sıcaklıklarını tarayarak, ısı farklılığı olan bölgeleri tespit ediyor ve ısıyı o bölgeye yönlendiriyor.

 
  • Etiketler:

Yorum Yaz