maritbet girişmaritbet
İşte ev dekorasyonu için ideal bitkiler!

İşte ev dekorasyonu için ideal bitkiler!

EvimiTasarla.net‘in kurucuları Ebru Tamer ve Banu Hatipoğlu, ev dekorasyonunda süs bitkilerinin trend haline geldiğini belirtti.

EvimiTasarla.net‘in kurucuları Ebru Tamer ve Banu Hatipoğlu, özellikle son yıllarda bitkilerin yeniden keşfedildiğini, bitkilerin dekorasyon unsuru olmalarının yanı sıra bakım ve ilgi gerektirdiğinden terapi etkisi de yarattığını söylüyor. Tamer ve Hatipoğlu, bitki seçimi kadar bitkilerin nereye ve nasıl yerleştirilmesi gerektiğinin de önem taşıdığını kaydediyor. 

EvimiTasarla.net‘in kurucuları Ebru Tamer ve Banu Hatipoğlu, dekorasyon deyince koltuk, masa, perde ve halıdan oluşan ana unsurların yanında daha çok ayrıştırıcı özellikleriyle aksesuarların ve dekoratif duruşlarıyla saksılı bitkilerin öne çıktığını belirtiyor. Tamer ve Hatipoğlu, bakımı ihmal edilip canlılıklarını kaybetmedikleri müddetçe yeşilin ve çiçekli bitkilerin evlere ayrıcalıklı bir kişilik kattığını kaydediyor.

Bitki seçimi önemli

Ev bitkilerinin şekli, cinsi ve nasıl sunulduğunun dekorasyon açısından önem taşıdığını ifade eden Tamer ve Hatipoğlu, şu bilgileri veriyor: “Seçilen bitkilerin bakımını iyi bilmek gerekiyor. Aksi takdirde doğallığını kaybeden bitkiler arzu edilen dekoratif sonuçları vermeyecektir. Aşk merdiveni, terrarium kaktüs, salon palmiyesi, limon ağacı, yuka, paşa kılıcı, deve tabanı, kauçuk ve Benjamin dekorasyon açısından ideal bitkiler. Bu güzel yeşil bitkilerin yanında zaman zaman açan renkli çiçekleriyle mekanlara yüksek yaşam enerjisi veren bitkiler de dekorasyonun eğlenceli unsurları. Orkide, flamingo çiçeği, yelken çiçeği, siklamen, gardenya, açelya, lilyum ve menekşe harika renk cümbüşleri sunar.“

Bitki yerleştirme aksesuarları

Bitkilerin cinsleri kadar nasıl sunuldukları ve nereye yerleştirildiklerinin doğru bir dekorasyon için önemli olduğunu dile getiren Tamer ve Hatipoğlu, “Evin farklı noktalarında kullanmak için bitki sehpaları gerekli. Duvarlarda kullanılmak üzere yapılmış özel saksılar ise antreler, koridorlar ve merdivenler gibi geçiş alanlarının duvarlarında doğal bir dekor oluşturur. Cam fanuslarda saksılar sukulent ve kaktüsleri kombinlemek için kullanılır ve biblo görünümünde bir dekorasyon unsurudur. Çalışma odalarında özellikle bilgisayar ekranının yaydığı adyasyonu absorbe ettiği için de öneriliyor. Tavandan sarkıtma saksılar da son derece dekoratiftir. Çeşitli asma aparatlarıyla mutfaklarda aydınlık banyolarda ve kış bahçelerinde keyifli görseller yaratır. Kademeli settler ve merdivenler de bitkiler bambaşka bir etki oluşturur. Yaşam alanının bir köşesinde farklı kademelerdeki setlere yerleştirilecek saksılar irili ufaklı bitkilerden büyük bir kombinasyon yaratmaya imkan sağlar. Zeminler de saksı yerleştirmek için çok uygundur. Büyük ve küçük birçok bitkiler için farklı yükseklikte ve formda zemin saksıları kullanıldığında dekorasyona apayrı bir hava katar“ diyor.

Yatak odalarında yeşil dünya

Yatak odalarında bitki tercihinde ise dikkat edilmesi gereken unsurlar olduğunu kaydeden Tamer ve Hatipoğlu, şunları belirtiyor: “Yeşil bitkiler gündüz oksijen üretmeleri nedeniyle genellikle gündüz yaşam alanlarında tercih edilir. Ancak yatak odalarında kullanıldığında sağlıklı bir uyku uyunmasına neden olan şifalı bitkiler var. Ayrıca günümüzde yatak odalarında bilgisayar kullanımı epey arttığı için radyasyondan sakınmaya yarayan kaktüslere de mutlaka yer açılmalı. Paşa kılıcı, lavanta, alone vera, yasemin, kurdele çiçeği, orman sarmaşığı ve gardenya sağlıklı uyku için kullanılabilecek başlıca bitkiler arasında.“ 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Koçtaş'tan ev dekorasyonunun püf noktaları!
  • 29.01.2022 15:01

Koçtaş'tan ev dekorasyonunun püf noktaları!

Koçtaş, dekorasyon tarzını evlerine yansıtarak kendilerini daha iyi hissetmek is ...

Ülkelerin kendine özgü evleri!
  • 10.11.2016 17:03

Ülkelerin kendine özgü evleri!

Ülkelere göre evler sandığınızdan çok daha büyük farklılıklar gösteriyor. İşte E ...

Bu yaz yaşam alanlarını doğallık ele geçirecek
  • 17.05.2021 17:41

Bu yaz yaşam alanlarını doğallık ele geçirecek

EDDA Architecture Kurucusu İç Mimar Eda Tahmaz, yılın trendlerine uygun olarak y ...

Ev dekorasyonunda yeni trend biyofilik tasarımlar!
  • 11.11.2020 11:24

Ev dekorasyonunda yeni trend biyofilik tasarımlar!

Doğaya yakın olmanın önemini kavradığımız bu dönemde, ev dekorasyonunda da biyof ...

İşte 2019'da karşımıza çıkacak dekorasyon trendleri!
  • 09.01.2019 09:58

İşte 2019'da karşımıza çıkacak dekorasyon trendleri!

Bursa çıkışlı f2ms Grup Mimarlarından Figen Erdağ Demircan 2019 dekorasyon trend ...

Dekorasyon yapılırken dikkat edilmesi gereken püf noktalar!
  • 06.12.2018 16:03

Dekorasyon yapılırken dikkat edilmesi gereken püf noktalar!

Tasarımcı ve İç Mimar Nihat Yıldız dekorasyon gerçekleştirirken yapılmaması gere ...