maritbet girişmaritbet
IGLO Architects'in ofis tasarımları her sektörü renklendiriyor!

IGLO Architects'in ofis tasarımları her sektörü renklendiriyor!

IGLO Architects’in tasarladığı ofisler, elegan, ferah ve dinamik bir çalışma ortamı sunuyor.

Türkiye'de ve yurt dışında farklı konseptlerde ödüllü projelere imza atan Iglo Architects‘in tasarladığı 6.500 m² alana sahip ofis, çağdaş çalışma alışkanlıkları çerçevesinde tasarlanan iç mekanları ve özenle entegre edilen detaylarıyla elegan, ferah ve dinamik bir çalışma ortamı sunuyor.

Iglo Architects, toplam 6 kata yayılan ofisin tasarımında, iç mekanları fonskiyonel ve bütüncül tasarım kriterlerini baz alarak şekillendirmiş ve açık ofis sistemini kullanarak daha akışkan çalışma alanları elde etmiş. Yapının giriş bölümünde, kurumsal kimliği en iyi şekilde yansıtabilmek adına, farklı malzemeler bir arada kullanılmış ve nitelikli detaylar elde edilmiş. Ofis yapısının bu katında karşılama mekanları ile toplantı salonları yer almış.

Siyah granit ve Carrera mermerin yansıttığı ağırbaşlı hava, ahşap kullanılarak dengelenmiş ve kullanılan dikey perdeler, hem yüksek tavan ve cam cepheli bu holün sınırlarını belirlemiş, hem de mekana akustik anlamda katkıda bulunmuş. Üst katlarda çekirdeğin ayırdığı iki bölüm, kontrast oluşturan formuyla dikkat çeken toplantı odasıyla bağlanmış ve toplantı odaları yönetici ofisleri ile birlikte, açık ofis sitemine bağımsız bir şekilde entegre edilmiş.


 
Iglo Architects, ofis yapısının her katında, çalışanları motive etmeye ve birbirleriyle kuracakları sosyal bağı kuvvetlendirmeye yardımcı olacak dinlenme mekanlarına yer vermiş. Yönetim kısmı için tasarlanan genel müdür odası, ağırlama odaları, yönetim kurulu toplantılarının yapıldığı salonlarla birlikte, eğitim amaçlı kullanılacak sunum ve konferans salonları yer almış. Yapının bodrum katlarında ise teknik birimle birlikte, otoparka ve spor salonuna yer verilmiş.

Enerjik ve yenilikçi detaylar

Iglo Architects, ofisteki kalabalık çalışma mekanlarının zemin ve tavan kaplamalarında akustik malzemeler tercih ederken, kurumsal renkler arasından seçilmiş olan turuncunun canlandırıcı etkisinden faydalanabilmek için mobilya ve duvarlarda yer yer turuncu rengi kullanmış. Bir bölümünü genel müdür ve yönetim kurulunun da kullandığı son katın giriş holünde, elegan bir atmosfer oluşturan Rainforest mermerin damar desenlerinden grafik bir pano dizayn edilmiş ve mekanın enerjik etkisi güçlendirilmiş.
 


Ofisin yönetim bölümündeki, önemli konukların ağırlanabileceği iki adet toplantı salonunda ve genel müdür odalarında düşey çıtalamalarla oluşturulmuş ahşap duvar panoları kullanılmış. Genel kullanıma açık olan konferans ve seminer alanlarında renkli mobilyalarla ve mermer, ahşap ve gergi tavan aydınlatmalarıyla keyifli bir mekan elde edilmeye çalışılmış.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Galsan Plastik Fabrikası, Iglo Architects tarafından tasarlandı
  • 14.02.2022 17:40

Galsan Plastik Fabrikası, Iglo Architects tarafından tasarlandı

Galsan Plastik’in yeni fabrika binasının tasarlanma süreci, ensdüstri yapılarınd ...

Motorplus’ın İstanbul’daki ofisinde Iglo Architects imzası!
  • 02.06.2021 09:49

Motorplus’ın İstanbul’daki ofisinde Iglo Architects imzası!

Mimar Zafer Karoğlu ve Mimar Esen Akyar ortaklığındaki Iglo Architects, uluslara ...

Iglo Architects, Ansan Üretim ve Yönetim Binası'nı tasarlayacak
  • 19.03.2021 17:06

Iglo Architects, Ansan Üretim ve Yönetim Binası'nı tasarlayacak

Deliklikaya Sanayi Bölgesi’nde hayata geçirilecek Ansan Üretim ve Yönetim Binası ...

Efesan Blox Haliç projesine Iglo Architects imzası!
  • 14.06.2017 12:11

Efesan Blox Haliç projesine Iglo Architects imzası!

Iglo Architects'in tasarladığı 9 bin 500 metrekare inşaat alanına sahip Blox Hal ...

Ömerli Park Evleri, Iglo Architects imzası taşıyor!
  • 12.05.2017 10:09

Ömerli Park Evleri, Iglo Architects imzası taşıyor!

Iglo Architects tarafından tasarlanan Ömerli Park Evleri, 88 bin metrekarelik bi ...

Iglo Architects, Ömerli Park Evleri'ni tasarlıyor!
  • 09.05.2017 15:01

Iglo Architects, Ömerli Park Evleri'ni tasarlıyor!

Riva'da tasarlanan Ömerli Park Evleri'nin mimarisi Iglo Architects imzası taşıyo ...