maritbet girişmaritbet
Gaysan Mobilya, yurtlarda ranza dönemini kapatıyor

Gaysan Mobilya, yurtlarda ranza dönemini kapatıyor

Gaysan Mobilya, proje şirketlerine 2 kişilik yurt odalarını 3 kişi yapma sözü veriyor

Türkiye genelindeki öğrenci yurtlarının şartlarının iyileştirilmesi amacıyla, geçtiğimiz yılın haziran ayında Gençlik ve Spor Bakanlığı ‘Öğrenci Yurtları Projesi'ni başlattı. Proje kapsamında 81 ildeki 347 yurtta kalan 310 bin öğrencinin barınma şartlarının iyileştirilmesi hedefiyle, Türkiye genelinde yeni yurtların yapılması, yurt içindeki ranzaların kaldırılması ve baza-yatak sistemine geçilmesi isteniyor. Proje açılışında yurtlarda ‘ranza devrinin kapanacağını' duyuran hükümet, öğrencilere 2-3 kişilik odalar ve içinde buzdolabı, çamaşır makinesi, interneti olan daha yaşanabilir bir yurt ortamı oluşturmayı amaçlıyor.

Mevcut yurtlar koğuş sisteminde mi?
Öğrenci yurtları ülkemizde uzun yıllardan beri var olan ancak üstü örtülü kalmış kronik bir problem.   20-25 sene öncesinin dizaynı olan devlet yurtları günümüz gençliğinin sosyal, kültürel ve yaşam alışkanlıklarına cevap verememekte ve imkanı olan öğrenciler alternatif çözümler aramaktadır. Zira mevcut yurtlar metal ranzalarla koğuş veya sadece yatakhane görevi olduğundan öğrenciler tüm  sosyal aktivitelerden uzak kalmaktadırlar. Odalarına geldiklerinde tek yapabilecekleri şey yatmak olmaktadır.
                
Halbu ki günümüz gençliği bilgisayar kullanmak, odasında ders çalışmak, konuşmak ve sohbet etmek istemektedir. Kaldı ki araştırmalar dağınık ve açık bir yatağın olduğu odada öğrencinin derse konsantre olamadığını, yatak üstünde ders çalışamadığını göstermiştir.
                
Gaysan Mobilya, ev ortamı sunuyor
1986 yılından bu yana apart, devremülk ve termal projelere, ev-ofis, 1+0 ve 1+1 stüdyo dairelere, prefabrik konutlara, konteynerlara, misafirhanelere ‘dar mekanlara pratik çözümler' üreten Gaysan Mobilya, şimdi de öğrenci yurt odalarının sınırlı, kısıtlı metrekaredeki yaşam alanlarına yer açmak için sayısız çözüm vaadediyor. 

Gaysan Mobilya yurtlar için geliştirdiği ürünlerle dezavantajları ortadan kaldırırken, koğuş düzeninden ev ortamına geçişi sağlayarak modern bir ortam oluşturmakta. Gardrop, yatak, çalışma masası, yüklük, ayakkabılık gibi fonksiyonları tek bir ünitede barındıran modülleri ile önemli ölçüde alan tasarrufu sağlamakta ve alternatiflerine göre aynı alanda daha fazla öğrenci barındırma imkanı sağlamaktadır.    

Muhsin Özdemir ‘Gençler, koğuş değil sıcak bir yaşam alanı istiyor'
Gaysan Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı  Muhsin Özdemir de bu konuyu yakından takip eden bir isim. Özdemir, yurt tartışmalarının uzun yıllardan beri süregeldiğini ancak sorunun, üstü kapatıldığı için kronikleşmiş bir hal aldığını söyledi. Devlet yurtlarının, günümüz koşullarına uygun olmadığını ve genç nüfusun ihtiyaçlarına cevap veremediğini belirten Özdemir, öğrenciler için alternatif çözümlerin bulunması gerektiğinin altını çizdi.

Şimdiki düzen, tam bir askeri koğuş gibi! 
Özdemir, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu: 
“Metal ranzaların hakimiyetinde oluşturulan yurtlar, tam bir askeri koğuş izlenimi oluşturuyor. Sadece yatakhane ihtiyacına cevap verdiğinden öğrenciler, yurt içerisinde kendilerine özgü bir yaşam alanı oluşturamıyor. Oysa gençler, odalarını sadece uyku amaçlı değil yaşam alanı olarak da kullanmak istiyor.  Biz Gaysan olarak imzamızı attığımız ürünlerimizle bu sorunları ortadan kaldırdığımızı iddia ediyoruz.”

Muhsin Özdemir, şöyle konuştu:  
“Küçük mekanlarda alan kazandırıcı (spacesiving furniture) bir çok fonksiyonu bir ünitede toplayan duvar yatakları (wall bed) üretimi konusunda Türkiye'de tek üretici, dünyada ikinci şirketiz. 30 yıllık tecrübemiz ışığında yolumuza devam ediyoruz. Çalışmalarımızı, gün geçtikçe daha artarak devam eden öğrenci yurtlarındaki değişim taleplerine yoğunlaştırdık. İhtiyaca özel ürünler geliştirerek, kamuoyunun beğenisine sunduk ve çok da başarılı sonuçlar aldık. Hükümet yetkilileriyle öğrenci yurtları konusunda işbirliği içerisinde bulunmak isteriz. İstenildiği taktirde belirledikleri yurt odasına örnek bir çalışma gerçekleştirebiliriz.”dedi.
ranza

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Altı ayda 2,4 milyar dolarlık mobilya ihracatı gerçekleştirildi
  • 16.07.2022 10:26

Altı ayda 2,4 milyar dolarlık mobilya ihracatı gerçekleştirildi

Mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatında yılın ilk altı aylık döneminde ve h ...

Ferm'den konforlu puf tasarımları!
  • 11.04.2022 11:32

Ferm'den konforlu puf tasarımları!

Tamamlayıcı bir mobilya olarak kullanılan puflar evlerimizde yerlerini alıyor. F ...

Boca Do Lobo yeni tasarımlarıyla evinize geliyor!
  • 17.02.2022 12:07

Boca Do Lobo yeni tasarımlarıyla evinize geliyor!

El işçiliği kullanarak tasarladığı mobilyalarla dikkati çeken Portekizli şirket ...

Aster'den salonlar için yeni trendler!
  • 15.02.2022 12:04

Aster'den salonlar için yeni trendler!

Portekizli mobilya şirketi Aster yeni koleksiyonlarını tanıtmaya devam ediyor. İ ...

Modüler mobilyalarla esnek dokunuşlar!
  • 04.02.2022 11:57

Modüler mobilyalarla esnek dokunuşlar!

Modüler mobilya kullanımı özellikle salonlarınızı dekore ederken esneklik sağlıy ...

Flexiform'dan en konforlu koltuklar!
  • 17.02.2021 11:54

Flexiform'dan en konforlu koltuklar!

İtalyan mobilya firması Flexiform, her eve uygun mobilyaları ile dikkat çekiyor. ...