maritbet girişmaritbet
Gaggenau, mutfak kültürüne özgünlük katıyor

Gaggenau, mutfak kültürüne özgünlük katıyor

Lüks mutfak aletleri sektörünün en önemli markası Gaggenau, 300 yılı aşkın geçmişi, son derece seçkin uluslararası ödüllere layık görülen ürünleri ile profesyonel mutfağı evlere taşımaya devam ediyor

Lüks mutfak aletleri sektörünün en önemli markası Gaggenau, 300 yılı aşkın  geçmişi, son derece seçkin uluslararası ödüllere layık görülen ürünleri ile profesyonel mutfağı evlere taşımaya devam ediyor. Teknolojik donanımı, işlevsellik ile kusursuz bir şekilde bağdaştırarak, tasarım ve inovasyon alanında öncü rol üstleniyor. 

1683 yılında, Gaggenau kasabasında bir demir atölyesi açan Margrave Ludwig Wilhelm von Baden tarafından kurulan Gaggenau, yıllar içinde faaliyet alanını tarım makineleri ve dayanıklı tüketim malları üretimine de genişletiyor. 19. yüzyıla gelindiğinde, şirket, bisiklet, reklam panosu ve ocak üretimine başlamış ve emayeleme alanında uzmanlaşmış konuma geliyor. Gaggenau'nun 20. yüzyıl başlarına kadar üretimine devam edilen kömür ve gazlı ocaklarının elde ettiği başarının temelini de, yine kendine ait olan dayanıklı fırın emayesi formülü oluşturuyor. 

Özel tasarım mutfaklar vizyonu

1931 yılında, “Eisenwerke Gaggenau A.G.” şirketi Dr. Otto von Blanquet tarafından satın alınıyor. Şirketin 1956 yılında Blanquet'in oğlu Georg tarafından devralınması ise yeni bir dönemin başlangıcı anlamına geliyor. İlhamını yemek yapma tutkusundan alan Georg, sofistike, kullanımı kolay ev cihazları ile donatılmış özel tasarım mutfaklar vizyonunu hayata geçiriyor. Gaggenau'nun, zamanın ötesinde bir güzelliğe ve işlevsel estetizme sahip yenilikçi, ankastre ev cihazlarında dünyanın ilk ve önde gelen markası olarak yerini sağlamlaştırması da bu vizyon ile sağlanıyor. 

Profesyonel kalitede ankastre mutfak cihazları

Önde gelen profesyonellerin ve en iyi şeflerin gereksinimlerinden esinlenen Gaggenau, profesyonel mutfaklardaki teknolojiyi ev mutfaklarına taşıyor. Şirketin mevcut ürün yelpazesinde, fırınlar, buharlı kombi fırınlar, ısıtma çekmeceleri, mikrodalga fırınlar, espresso makineleri, Vario özel pişirme cihazları, cam seramik, gazlı ve indüksiyonlu ocaklar, havalandırma ve soğutma cihazları, şarap dolapları ve bulaşık makineleri yer alıyor. 

Bir tasarım ifadesi olarak ev aletleri

Gaggenau'nun tasarım dili, temel olana odaklanıyor. Her ayrıntı iyi düşünülmüş, net ve sade. Bu dilde, moda ve trendlerin ötesine geçen bir tasarım ve kalite tavrı ifade buluyor. Gaggenau cihazlarının sahip olduğu dayanıklılığın anahtarı, paslanmaz çelik ve alüminyum gibi sadece en yüksek kaliteli malzemelerin kullanılmasından geliyor. El işçiliği ve ayrıntıya özen gösterme geleneği bugün de devam ediyor. Gaggenau, bugüne kadar pek çok ürünü ile ‘iF Ürün Tasarım Ödülü” ve “Almanya Federal Cumhuriyeti Tasarım Ödülü” gibi, gıpta ile bakılan uluslararası tasarım ödüllerini kazanan markalar arasında yer alıyor.

Öncü inovasyonlar

Bugüne kadar hiçbir üretici, özel mutfaklar üzerinde Gaggenau kadar belirgin ve kalıcı bir etki bırakmış değil. Gaggenau, ankastre fırının geliştirilmesinde ön saflarda yer alıyor. Gagganau'nun ev mutfaklarına getirdiği en iyi bilinen yenilikler arasında, cam seramik ocak ve buharlı kombi fırın gibi, her ikisi de mutfak dünyasını muazzam şekilde etkileyen cihazlar da yer alıyor. Gaggenau'nun diğer yenilikleri arasında bir soğutma duvarı oluşturacak şekilde kombine edilebilen tam entegre soğutma cihazlarından oluşan ilk modüler sistem olan Vario 400 Soğutucu Serisi ve cihazın tüm yüzeyini tek bir büyük yemek pişirme alanına dönüştürerek pişirme kaplarının yüzey üzerinde istenen herhangi bir yere konmasına imkan veren CX 480 tüm yüzeyi indüksiyonlu ocak da bulunuyor. 

Sürdürülebilirlik ve sorumluluk

Elliyi aşkın mühendis ve uzmandan oluşan bir ekip, yeni fikirler oluşturmak için altı Gaggenau tasarımcısı ile yakın işbirliği içinde çalışıyor. Gaggenau, tarihi boyunca 300'ün üzerinde patenti kayda geçirdi. Gaggenau, yeni ürünlerinin sunduğu zaman ve enerji tasarrufuna dikkat çekmeye devam ediyor. Gaggenau, BSH Grubu'nun içinde çok özel bir marka olarak, sürdürülebilirlik ilkesine ve doğal kaynakların sorumlu şekilde yönetilmesine bağlı şekilde faaliyetlerini yürütüyor.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Muhteşem mutfak tasarımları için 20 farklı örnek!
  • 25.06.2018 16:03

Muhteşem mutfak tasarımları için 20 farklı örnek!

Evlerin vazgeçilmezi, hanımların ise en çok vakit geçirdiği mutfaklar için birbi ...

Birbirinden şık mutfak tasarımları!
  • 19.07.2017 15:28

Birbirinden şık mutfak tasarımları!

Mutfağından sıkılıp hayatına biraz renk katmak isteyenler için bu galeri tam fır ...

Gaggenau ürünleri mutfakların çehresini değiştirecek!
  • 14.02.2013 11:09

Gaggenau ürünleri mutfakların çehresini değiştirecek!

Gaggenau EB 388, beyaz eşyada devrim yapan göz hizasındaki ve 90 cm genişliğinde ...

Gaggenau indüksiyonlu ocak serisiyle daha lezzetli yemekler!
  • 13.11.2012 16:09

Gaggenau indüksiyonlu ocak serisiyle daha lezzetli yemekler!

Gaggenau, tüm yüzeyi indüksiyonlu ocağı CX 480 ile piyasaya yepyeni bir ocak kon ...

Mutfak tasarlarken dikkat edilmesi gerekenler...
  • 29.09.2012 09:23

Mutfak tasarlarken dikkat edilmesi gerekenler...

Ailece en keyifli vakitlerin geçirildiği yer mutfaklar, şık ve kullanışlı bir ta ...

Gaggenau, Sven Baacke ile hayattan ilham alıyor!
  • 02.08.2012 11:27

Gaggenau, Sven Baacke ile hayattan ilham alıyor!

Lüks mutfak aletleri sektörünün en önemli markası Gaggenau’nun Tasarım Bölümü Ba ...