maritbet girişmaritbet
Filli Boya, çocuklara özel boya serisini tanıttı!

Filli Boya, çocuklara özel boya serisini tanıttı!

Filli Boya, çocukların gelişimi için tasarladığı 'Çocuklar Üzerinde Renklerin Etkisi'ni ortaya koyan özel renk koleksiyonunu tanıttı.

Renk trendlerinin öncüsü Filli Boya, Uzman Psikolog Ayben Ertem ile birlikte “Çocuklar Üzerinde Renklerin Etkisi”ni ortaya koyan özel bir renk koleksiyonu hazırladı. Filli Boya'nın bir ilke imza atarak bilimsel ve profesyonel bir yaklaşımla hazırladığı özel koleksiyonda, renklerin çocuk gelişimine etkisi ve çocuk odalarında kullanımı dikkate alınıyor.

15 yılı aşkın bir süredir birey, çocuk ve aileler üzerinde çalışan, renklerin insan psikolojisine etkilerini araştıran, son 3 yıldır da “Ayben ile Terapötik Etkinlikler” kapsamında çocuklar ve aileler için oyunlar tasarlayan Uzman Psikolog Ayben Ertem, Filli Boya ile birlikte çocuk psikolojisi üzerinde renklerin etkisini araştırarak kullanılacak renklerin yaş gruplarına göre kategorize edilmesini sağladı. Ertem, “Filli Boya Çocuklarda Renk Etkisi” koleksiyonunda çocukların cinsiyet, yaş ve davranış şekillerine göre farklı renklere tepkilerini ortaya koyarak kartelanın oluşum sürecine özel katkıda bulundu. 

Farklı ürün ve renk seçenekleri ile yaşam alanlarında estetik alanların elde edilmesine katkı sağlayan Filli Boya, Türkiye'de ilk kez çocuk odaları için hazırladığı özel koleksiyonda psikolog desteği ile hazırlanmış renk seçeneklerini ailelerin beğenisine sunuyor. 

Rengin Çocukların Öğrenmesi Üzerinde de Etkisi Bulunuyor

Filli Boya “Çocuklarda Renk Etkisi – Bebek, Çocuk ve Genç Odaları” renk koleksiyonunda, renklerin ışığın ürettiği enerji ile çocukların gelişimine, verimliliğe ve öğrenmeye olan etkisini ortaya koyarak öneriler sunuyor, tüm aileler ve ebeveynler için çok önemli bir kaynak sağlıyor. 
 
Bebekler kendilerini yoğun sarının olduğu bir odada tedirgin hissederken mavi ve yeşil ile kombinlenmiş sarı odada ise huzurlu hissedebiliyor. Filli Boya bu çalışmasıyla renklerin özellikle çocukların beyni üzerinde negatif ya da pozitif psikolojik etkileri olmasından hareketle doğru renk tercihi ve uygulanabilecek yöntemlerle ilgili öneriler sunuyor. 

Özel çocuklar ve gençler üzerinde renklerin etkisine de değinilen çalışmada, Otizm Spektrum Bozukluğu olan, öğrenme güçlüğü çeken ve hiperaktif çocukların odaları için de renk tercihleri sunuluyor. “Filli Boya Çocuklarda Renk Etkisi” koleksiyonu dikkat arttırıcı, yaratıcı düşünme becerisini destekleyen canlı renklerin yanı sıra sakinleştirici özelliği bulunan soğuk renklerin kullanımına dikkat çekiyor.

Renklerin Çocuklar Üzerindeki Etkisinden Yola Çıkarak Hazırladığımız Renk Koleksiyonu Aileler İçin Bir Rehber Olacak

Yenilikçi ve öncü marka kimliğiyle Türk boya sektörüne her zaman ilkleri kazandırdıklarını belirten Filli Boya & Alligator Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Burak Basmacı, “Kuruluşumuzdan itibaren teknolojik öncülüğe ve Ar-Ge çalışmalarına önem veriyoruz. Bu doğrultuda müşteri ihtiyaçlarını doğru tespit ederek tüm performans ve beklentileri inovatif çözümlerle, gelecek nesiller için sürdürülebilir teknolojilerle çevreye duyarlı ürünler üretmek en önemli misyonlarımız arasında yer alıyor. “Çocuklarda Renk Etkisi” isimli özel koleksiyonumuz ile sadece teknolojik Ar-Ge çalışmalarına değil renklerin özellikle çocuk psikolojisindeki etkilerine de önem verdiğimizi, bu doğrultuda ürünleri geliştirdiğimizi sizlere göstermek istedik

Sektörde 2000'li yıllara kadar genel olarak solvent bazlı, tinerle inceltilen boyaların kullanıldığı ülkemizde, Filli Boya'nın sahip olduğu teknolojik alt yapı sayesinde Türkiye'de yeni bir devri başlatan silikonlu, silinebilir iç cephe boyası AlpinaSilan'ı piyasaya sunduk. Bugün de yeni nesil teknolojiler ile ürettiğimiz, VOC ve biyosit malzeme içermeyen yeni su bazlı iç cephe boyamız ‘'AlpinaLife‘'ı da bu koleksiyon ile birlikte tanıtmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz araştırma ve çalışmalar sonucunda Çocuklar Üzerinde Renklerin Etkileri'ni dikkate alarak yeni bir kartela hazırladık. Yapılan çalışmalar bize gösteriyor ki renkler, çocukların beyin gelişimine ve huzuruna çok büyük katkı sağlıyor. Bu sebeple çocuklar için uygun renkler seçmek son derece önemli. Çocuklarımızın fiziksel ve ruhsal sağlığını dikkate alarak hazırladığımız bu koleksiyonda, bebeklikten ergenlik dönemine kadar tüm yaş gruplarına göre renk seçiminden renklerin genel etkilerine, öğrenme güçlüğü çeken, otizim spektrum bozukluğu olan ve hiperaktif çocuklara kadar geniş bir çerçevede renk kullanımı bilgileri verdik. ‘' şeklinde konuştu.  

Her Yaşa Göre Farklı Renkte Odalar

Filli Boya'nın Uzman Psikolog Ayben Ertem ile birlikte ortaya çıkardığı “Filli Boya Çocuklarda Renk Etkisi” koleksiyonu; renklerin gücü, tanımı, temel öğeleri, çocuklar üzerindeki etkileri, yaş aralığına göre doğru renk kullanımı başlıklarıyla, çocuklar ve renkler arasındaki güçlü bağı anlatırken, özel çocuklar için de doğru renk önerileri sunuyor. 

Yaşa göre renk kullanımının oldukça önemli olduğunu söyleyen Uzman Psikolog Ayben Ertem, “Okul öncesi ve ilköğretim çağındaki çocuk odaları ile lise ve ergenlik dönemindeki genç odalarındaki renk seçimi farklı olmalıdır. Renkler, okul öncesi ve okul çağı çocuklarında daha sıcak tonlarda tercih edilmeli, lise ve ergenlik dönemindeki gençlerde ise daha soğuk renk tonları kullanılmalıdır. Ayrıca daha soğuk renklerin çalışmaya, odaklanmaya, rahatlatmaya yardımcı olduğu ve hormonal denge sağladığı da görülür” diye belirtiyor.

Aynı zamanda “Çocuklarda Renklerin Etkisi” çalışmasında yaş gruplarına göre renklerin psikolojik önemine değinen Uzman Psikolog Ayben Ertem, “0-2 yaş aralığındaki bebek odalarında sadelik, rahatlık, uyarıcı ve öğrenmeye katkı sağlayan bir tasarım önemlidir. Oda içerisinde oyun, uyku gibi aktivitelerin fazlaca olduğu 3-6 yaş aralığındaki çocuk odalarında da canlı renklerle birlikte pastel tonların yer almasına dikkat edilmelidir. 6-9 yaş aralığındaki okul dönemi çocuklarda ise rengin dikkat, öğrenme ve uyku üzerinde etkili olduğu göz önünde bulundurularak huzur verici, çok uyarıcı olmayan, öğrenmeye katkı sağlayacak renkler; bireyselleşmenin daha fazla görüldüğü ergenlik dönemindeki gençler içinse duygu durumlarını yükseltecek ve rahatlatacak renklerin kullanılması faydalıdır” şeklinde konuştu. 

Renkler Duyguların Sebebi

Basın toplantısında özellikle çocuklarda renklerin duygulara olan etkilerini de anlatan Ertem, ‘'Renklerle duyular arasındaki bağı gözler önüne seren bilimsel çalışmalar doğrultusunda, renklerin beyin gelişimine, verimliliğe ve öğrenmeye kuvvetli bir şekilde fayda sağladığı görülmekte.  Aynı zamanda renklerin heyecanlandırma, sakinleştirme, ilham verme, gerginlik hissettirme, huzur verme gibi etkileri de vardır ve renklere karşı daha hassas olan çocuklarda bu etkilerin yansıması da belirgin olarak hissedilir. Bu sebeple çocuklar için uygun renkler seçmek oldukça önemlidir. 

EEG ve nabız oranlarını ölçen sistemlerde erkek ve kadının renklere farklı tepkiler gösterdiği, hiperaktif, enerji dolu bir çocuğun mavi ya da pembe renge boyanmış bir odada nabzının yavaşladığı görülür. Renkler, kombinasyonlara göre de insanlar üzerinde negatif ya da pozitif psikolojik etkileri gösterir. Bebekler kendilerini yoğun sarının olduğu bir odada tedirgin hissederken, mavi ve yeşil ile kombinlenmiş sarı odada ise huzurlu hissedebilir.'' dedi 

AlpinaLife ile zararlı bileşenler sıfır seviyesine indirgeniyor

Filli Boya, deneyimi ve teknolojik altyapısı sayesinde geliştirdiği “Renk ve Yüzey Koruma Teknolojisi” ile üst seviyede performans gösteren iç cephe boyası AlpinaSilan'ın yanı sıra VOC ve biyosit malzeme içermeyen iç cephe boyası AlpinaLife yeni ürünüyle de kaliteyi bir üst seviyeye taşıyor. 

AlpinaLife, çevre ve insan sağlığı standartlarına uygun olarak üretilip, boyanmış duvarlardan gelebilecek zararlı bileşenleri sıfıra indirerek iç cephe hava kalitesinin artmasını sağlıyor. Filli Boya AlpinaLife ürünü ile çocuk odaları ve diğer tüm mekânlar için özel silikat içeriği sayesinde sağlıklı ve doğal bir çözüm öneriyor. 

FİLLİ BOYA'DAN HAYATI KOLAYLAŞTIRACAK ÇÖZÜMLER 

Mimar Benim ile Beğendiğiniz Renk Saniyeler İçinde Duvarınızda

Yaşam alanlarının, ışık ve gölgelendirmeyi esas alarak, gerçeğe en yakın şekilde boyanmasına olanak sağlayan “Mimar Benim Uygulaması” ile seçtiğiniz rengi ürettirmeden önce dijital ortamda duvarlarınızda görebilirsiniz. Sektörde bir ilk olarak hayata geçirilen ve AppStore'un favori uygulamaları arasında bulunan “Mimar Benim” ile odalarınızın duvarlarını hayallerinize göre renklendirmeniz mümkün. Mimar Benim, yüzlerce renk sunan Renxmatik kartelasındaki tüm renkleri duvarınızda görmenize imkan tanıyor. Uygulamanın son özellikleri olan Nasıl Uygulanır, Boya Hesabı, Alışveriş Listesi ve En Yakın Bayi modülleri ile istenilen alanlar saniyeler içinde çok daha kolay boyanabiliyor, aynı zamanda seçilen kolajlar sevdiklerinizle paylaşmak ve onlara danışmak için sosyal medya hesaplarında paylaşılabiliyor.

Renxmatik ile Sonsuz Renk, Sonsuz Seçenek… 

Seçilen renk, Filli Boya bayilerinde bulunan Renxmatik Sistemi'yle de saniyeler içinde hazırlatılabilir. Filli Boya ürünlerinde bireysel renk seçimine imkân tanıyan ve sınırsız renk üreten “Renxmatik Sistemi”nde her renk tek fiyattan satışa sunuluyor. Gerçeğe en yakın rengi bulma konusunda iddialı olan Renxmatik ile tüketiciler, herhangi bir yerden bulduğu bir bez parçasının renginin aynısını boya rengi olarak elde edebiliyor. 

Garantili Boya ve Uygulama Hizmet

Filli Boya'nın ‘Kaliteli Ürün Kaliteli Uygulama' prensibi ile hayata geçirdiği “Filli Ustam Sistemi” ise, garantili işçilik ve hizmet paketini tüketicilerin tercihine sunuyor.

İnşaat boyacılığı mesleki yeterliliğine sahip, Filli Ustalar kulübüne üye, Filli Boya ürün ve davranış eğitimini almış ustaların bulunduğu sistem üzerinden gerçekleşen uygulama ve Filli Boya ürünleri 2 yıl boyunca Filli Boya garantisi altına alınıyor. Boya ustaları ve yaşam alanlarını boyatmak isteyenler için yepyeni bir dönem başlatan Filli Boya, “memnuniyet” kavramına verdiği önemi bir kez daha pekiştiriyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Filli Boya’dan ev dekorasyonuna iki yeni çözüm: Afilli ve Selleys!
  • 04.06.2022 17:07

Filli Boya’dan ev dekorasyonuna iki yeni çözüm: Afilli ve Selleys!

Filli Boya, ev bakımı ve hobi çözümleri sunan Afilli ve Selleys ürünleri ile evi ...

Filli Boya'nın 2014 lansmanı yayında
  • 20.03.2014 16:25

Filli Boya'nın 2014 lansmanı yayında

Türkiye'nin ünlü boya firması Filli Boya'nın en yeni lansmanı emlaktasondakika.c ...

Filli Boya binalarda ısı yalıtım araştırması sonucunu açıkladı
  • 12.12.2013 16:02

Filli Boya binalarda ısı yalıtım araştırması sonucunu açıkladı

Filli Boya'nın enerji verimliliğini anlattığı toplantı emlaktasondakika.com fark ...

Yazın en trend servis tabakları Linens'te!
  • 17.06.2021 11:17

Yazın en trend servis tabakları Linens'te!

Linens, yaz mevsiminin enerjisini evinde yaşamak isteyenlere özel yeni servis se ...

MESA iç mimari tasarıma destek veriyor
  • 03.06.2021 09:19

MESA iç mimari tasarıma destek veriyor

MESA, Koleksiyon Mobilya bünyesinde kurulan Dzynzone markasının düzenlediği “Dzy ...

Filli Boya, Masumlar Apartmanı duvarını renklendiriyor!
  • 22.04.2021 07:45

Filli Boya, Masumlar Apartmanı duvarını renklendiriyor!

Başarılı oyuncu kadrosuyla dikkat çeken ve son döneme damgasını vuran ‘Masumlar ...