maritbet girişmaritbet
Evlenecekler için fonksiyonel dekorasyon önerileri!

Evlenecekler için fonksiyonel dekorasyon önerileri!

Evlenecek ve evini kuracaklar, ev dekorasyonu için çoktan araştırmalara başladı. Peki yeni evlenecekler evini nasıl dekore etmeli?

Bahar geldi, düğün sezonu açıldı. Online iç mimari dekorasyon hizmeti veren Evimitasarla.net kurucuları Y.Mimar Banu Hatipoğlu ve İnşaat Y. Mühendisi Ebru Tamer Emlaktasondakika.com'a evleneceklere ve yeni ev kuracaklara evini dekore ederken dikkat etmesi gereken püf noktaları açıkladı.

Peki hayatını birleştiren ve aynı yolda ortak kararlar alan çiftler, aynı çatı altında yaşayacakları evlerini nasıl dekore etmeli?  

KULLANILMAYAN DUVAR ALANLARINA İŞLEVSELLİK!

Hayat şartlarındaki zorluk nedeniyle yeni evlenenlerin önemli bir bölümü görece daha küçük evlerde yaşamayı tercih ediyor. Kentsel yenileme çalışmaları nedeniyle yeni inşa edilen konutların önemli bir bölümü, eskisine kıyasla daha küçük ölçeklere sahip olsa da yeni evlenenlerin pratik ve kullanışlı fikirlerle evlerini dekorasyon dergilerine girecek ölçüde güzelleştirmeleri ve farklılaştırmaları mümkün.

Küçük çözümler harika sonuçlar veriyor, estetik olduğu kadar fonksiyonel alanlar oluşturulabiliyor. Ev dekorasyonu için genç çiftlere bazı parlak ipuçları önerebiliriz.

Kullanılmayan küçük köşelerden başlarsak, koridorlarda ya da odalarda iki kapı arasında kalan küçük köşelere ne yapabileceğini birçok insan bilmiyor. Ancak derinliği fazla olmayan, geometrik şekildeki raflar, bu alanlara hem işlevsellik hem de estetik katıyor.

Kullanılmayan kapı üstleri de pratik bir şekilde değerlendirilebilir. Dar alanlarda kapıların üstlerindeki boşlukta yapılacak küçük raf eklemeleri mekan küçükse psikolojik olarak kullanıcıyı rahatsız etmiyor. Ancak çok büyük yararlar sağlıyor. Aynı şekilde kullanılmayan duvar alanlarına da işlev katılabilir. Birçok evde hiçbir fonksiyonu olmayan boş duvarlar mevcut. Bu duvarlara bir anlam katmak ise hiç zor değil. Tablolar, çerçeveler ve birbirinden renkli duvar objeleriyle bu alanlara yüksek bir estetik kazandırmak çok kolay. 

ODA İÇİNDE ODA OLUŞTURUN!

Kullanılmayan dolap iç bölümlerine de işlev katmak mümkün. Birçok dolabın iç bölmeleri ihtiyaçlara göre tasarlanmıyor. Bu tip bölümler için üretilmiş son derece akıllı aksesuarlarla bunun da üstesinden gelinebilir. 

Mekanları hafif ama maskeleyici paravanlarla bölerek mahremiyet alanlarını genişletebilir, mekanlarda farklı fonksiyonları iç içe geçirebilirsiniz. Bu paravanlar cam ya da ahşap malzemelerle kurgulanabileceği gibi tül perde ile oda içinde oda oluşturulabilir. 

TEMİZLİK MALZEMELERİ DOLAP İÇİ RAFLARA!

Temizlik malzemelerinin depolanması da küçük evlerdeki en büyük sorunlardan biridir. Bunlar için de akıllı çözümler mevcut. Dar bir aralığa sürgülü bir sistemle tüm malzemeler yerleştirilebilir. Lavabo altı dolapları dolap içi raflarla daha fonksiyonel kullanılabilir.

Akılcıl, pratik ve estetik çözümlerle yeni evlenenler çok farklı ve hoş dekore edilmiş yaşam alanları sağlayabilirler. 

Emine Pile/Emlaktasondakika.com 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Koçtaş'tan ev dekorasyonunun püf noktaları!
  • 29.01.2022 15:01

Koçtaş'tan ev dekorasyonunun püf noktaları!

Koçtaş, dekorasyon tarzını evlerine yansıtarak kendilerini daha iyi hissetmek is ...

Ülkelerin kendine özgü evleri!
  • 10.11.2016 17:03

Ülkelerin kendine özgü evleri!

Ülkelere göre evler sandığınızdan çok daha büyük farklılıklar gösteriyor. İşte E ...

Bu yaz yaşam alanlarını doğallık ele geçirecek
  • 17.05.2021 17:41

Bu yaz yaşam alanlarını doğallık ele geçirecek

EDDA Architecture Kurucusu İç Mimar Eda Tahmaz, yılın trendlerine uygun olarak y ...

Ev dekorasyonunda yeni trend biyofilik tasarımlar!
  • 11.11.2020 11:24

Ev dekorasyonunda yeni trend biyofilik tasarımlar!

Doğaya yakın olmanın önemini kavradığımız bu dönemde, ev dekorasyonunda da biyof ...

İşte 2019'da karşımıza çıkacak dekorasyon trendleri!
  • 09.01.2019 09:58

İşte 2019'da karşımıza çıkacak dekorasyon trendleri!

Bursa çıkışlı f2ms Grup Mimarlarından Figen Erdağ Demircan 2019 dekorasyon trend ...

Dekorasyon yapılırken dikkat edilmesi gereken püf noktalar!
  • 06.12.2018 16:03

Dekorasyon yapılırken dikkat edilmesi gereken püf noktalar!

Tasarımcı ve İç Mimar Nihat Yıldız dekorasyon gerçekleştirirken yapılmaması gere ...