maritbet girişmaritbet
Ev dekorasyonunda kullanılan bu renkler ilham verecek!

Ev dekorasyonunda kullanılan bu renkler ilham verecek!

Hepimiz sevdiğimiz renkleri sürekli kullanmak ve hayatımızın her anında görmek isteriz.Ancak bazı renkler var ki gün içinde bizim ruh halimizi etkiler

Renkleri nerede ve ne düşünerek kullanırsanız kullanın her biri ruh halinize etki eder. 

Genellikle krem, bej tonlarını kullandığımız evimizde farklılık oluşturmak ve renk kılavuzu ile odalarımıza yeni bir hareket getirmek büyükten küçüğe herkese etki eder. Evimiz dekorasyonunda kullandığımız renkler konusunda değişikliğe gitmeye cesaret edemesek de bazı renkler olumlu etkileriyle dikkat çekiyor. 

İşte renkler ve sundukları…    

Gri: Aslında bir eğilim olarak da lanse edilen gri, soluk veya karanlık olarak nitelense de grinin tonlarıyla oynayarak ışık dolu duvarlar oluşturmanız mümkün.

Kırmızı: Cesur bir renk olan kırmızıyı ister duvarlarınızda ister halı veya yastıklarınızda kullanın, her zaman etkileyici ve çarpıcı bir görünüm elde edeceksiniz. Yapmanız gereken kırmızı olan objenin etrafındaki nesneleri basit tutmak.

Pembe: Kız çocuklarıyla özdeşleşmişse de pembe asil ve mutlu bir renktir. Pembe renkle odanıza neşeli bir hava katabilirsiniz. 

Turuncu: Genelde ihmal edilen bir renk olmasına rağmen kullanıldığı mekanlara sıcaklık ve samimiyet katan turuncunun mandalinadan mercana bir sürü tonu var ve gölgeleme imkanı sunuyor. 

Sarı: Sarı da mutluluk veren bir renktir. Üstelik gri veya nötr renklerle olan uyumu vurgulama imkanı sağlar. 

Yeşil: Doğanın rengi kullanıldığı ortamlara temizlik, ferahlık verir. Aynı zamanda canlandırıcı etkisiyle evin her yerinde doğru tonu kullanılarak çalışılabilir. 

Mor: Dekorasyonda ilk seçenek olarak fazla göremesek de akıllıca ve idareli kullanıldığında hem modern hem de geleneksel mekanlara sürpriz bir zarafet ve uyum katacaktır. Çocuk odaları için de idealdir. 

Mavi: Yatıştırıcı etkisiyle ön plana çıkar. Parlak ve çarpıcı tonlarıyla dikkat çekici, soft ve natürel tonlarıyla sonsuz bir boşluk hissi oluşturabilirsiniz. 

Beyaz: Beyazı asla kaybetmeyeceğiniz bir bahis olarak düşünebilirsiniz. Ancak elbette bembeyaz ve tekdüzeliğe boğulmadan. 

Kahverengi: Bej tonları daha çok kullanılmakla birlikte kahverengi yatıştırıcı boşluklar veya resmiyet havası oluşturabilir. Bunun yanında kahverenginin çeşitli tonlarıyla soft bir görünüm elde edilebilir. 

Siyah: Siyaha hep mesafeli durulmasına rağmen aslında idareli kullanmak zorunda değilsiniz! Siyah kullanıldığı alana dramatik bir etki katar ancak elbette kullanımı yetenek gerektirir. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ev dekorasyonunda kullanılan bu renkler ilham verecek!
  • 02.06.2015 16:56

Ev dekorasyonunda kullanılan bu renkler ilham verecek!

Hepimiz sevdiğimiz renkleri sürekli kullanmak ve hayatımızın her anında görmek i ...