maritbet girişmaritbet
En büyük aydınlatma Amasya’da

En büyük aydınlatma Amasya’da

Amasya’da bulunan ve 20 bin metrekarelik alanı kapsayan LED aydınlatma Türkiye’nin en büyük açık alan aydınlatma sistemi oldu.

Amasya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Faruk Aykutlu, "Harşena Dağı ve Kale'nin Aydınlatılması Projesi büyüklük ve ölçek bazında bakıldığında ülkemizde gerçekleştirilen en büyük açık alan LED aydınlatma projelerindendir" dedi.

Amasya il merkezine 3 kilometre uzaklıkta olan ve MÖ 120 ile MÖ 63 yılları arasında Pontus Kralı Mithridates tarafından yaptırıldığı belirtilen Harşena Dağı ve Harşena Kalesi'nde Amasya İl Özel İdaresi ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın ortaklaşa hazırladığı Harşena Dağı ve Kale'nin Aydınlatılması Projesi yaklaşık 3 milyon TL'ye mal oldu. 20 bin metrekarelik alanı kapsayan tarihi Harşena Dağı ve Harşena Kalesi'ne yaptırılan LED aydınlatma sisteminin, gerek büyüklük gerekse ölçek bazında Türkiye'nin en büyük açık alan LED aydınlatma sistemi olduğu belirtildi.  

Amasya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Faruk Aykutlu, 10 ay içerisinde tamamlatılmış ve proje  kapsamında 20 bin metrekarelik alanın aydınlatıldığını söyledi. Aykutlu, bu alanın içerisinde Kral Kaya Mezarları, Kızlar Sarayı Mevkii ve burada bulunan tarihi surların, Harşena Kalesi, şehri ikiye ayıran ve geçmişten günümüze medeniyetlere hayat vermiş Yeşilırmak'ın kenarında bulunan tarihi Yalıboyu evleri, Yalıboyu sur duvarları ve Yeşilırmak üzerinde bulunan tarihi köprüleri bulunduğunu söyledi. Aykutlu, "Proje kapsamında aydınlatılan tüm bölgeler dahil olmak üzere 2 bin 362 adet çeşitli boylarda aydınlatma armatürü, 3 bin 600 metre çeşitli ölçülerde fiber optik kablo, 11 bin metre data kablosu, 20 bin metre çeşitli ölçü ve ebatlarda enerji kablosu, aydınlatma sistemi için gerekli cihaz ekipman ve yazılım sistemi, armatür ve kablolar için muhafaza boruları, ankraj elemanlar kullanılmıştır. Kullanılan tüm aydınlatma ürünleri LED ürünlerdir" dedi. Amasya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Faruk Aykutlu, şöyle dedi:

"Harşena Dağı ve eteklerini aydınlatmak için bölgeye LED projektörler yerleştirilmiştir. Projektörlerin haricinde kullanılan tüm armatürler dahili olarak adresli ve data sürücülerine sahiptir. Bu yüzden tüm aydınlatma sahasında data ve fiber kablolar kullanılmış ayrıca kumandalı panolar yerleştirilmiştir. Harşena Dağı ve kalenin Aydınlatılması Projesi gerek büyüklük gerekse ölçek bazında bakıldığında ülkemizde gerçekleştirilen en büyük açık alan LED aydınlatma projelerindendir. Projemiz ile Amasya yeni bir çehreye kavuşmuştur."

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ağustos ayında konut fiyatları en çok Amasya'da arttı!
  • 22.09.2020 14:46

Ağustos ayında konut fiyatları en çok Amasya'da arttı!

REIDIN Emlak Endeksi 2020 Ağustos Ayı Sonuçları'na göre, Amasya’da metrekare baş ...

Amasya Çevre Yolu Cumartesi günü açılıyor
  • 23.07.2020 13:52

Amasya Çevre Yolu Cumartesi günü açılıyor

11,3 kilometrelik Amasya Çevre Yolu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video ...

Belediyeden esnafa 'kira' jesti
  • 02.07.2020 08:45

Belediyeden esnafa 'kira' jesti

Amasya'da belediyeye ait 402 ticari ünitenin 3 aylık kiraları tahsil edilmeyecek ...

Merzifon Belediyesi’nden satılık 10 işyeri!
  • 24.01.2019 11:38

Merzifon Belediyesi’nden satılık 10 işyeri!

Mülkiyeti Merzifon Belediyesi’ne ait olan 10 işyeri satışa sunuluyor. ...

Amasya’da 49 yıllığına kiralık turizm tesisi!
  • 26.12.2018 10:36

Amasya’da 49 yıllığına kiralık turizm tesisi!

Mülkiyeti Amasya İl Özel İdaresi’ne ait taşınmaz, turizm ve tesis alanı olarak k ...

Şehzadeler şehri Amasya'da 650 bin turist hedefi!
  • 28.05.2017 13:41

Şehzadeler şehri Amasya'da 650 bin turist hedefi!

Amasya Valisi Salih Işık, "Şehzadeler şehri" adıyla anılan Amasya'da bu yıl 650 ...