maritbet girişmaritbet
Doğru mobilya seçimi için bütçenize ve zevkinize uygun tüyolar!

Doğru mobilya seçimi için bütçenize ve zevkinize uygun tüyolar!

Doğru mobilya seçmek için nelere dikkat etmeliyiz?

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği MOSDER, mobilya seçimi için bazı tavsiyelerde bulundu.

Yaşam alanlarımızda tercih ettiğimiz mobilyanın önemi büyük. sadece tarzına hatta belki rengine ve desenine göre yapılan mobilya seçimleri artık çok geride kaldı. Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği MOSDER, ömürlük mobilya devrinin kapandığını belirterek; mobilya seçiminde tüketicinin kararında, kullanılan ahşaptan, seçilen kumaşın cinsine kadar her şeyin belirleyici olduğunu söylüyor ve doğru mobilya seçmenin önemine vurgu yapıyor.

Yaşamımızın üçte birini uyuyarak neredeyse yarısını da bir koltukta oturarak geçirdiğimiz gerçeği doğru mobilya seçiminin önemini vurguluyor. Doğru mobilya psikolojik açıdan huzur ve mutluluk sağlarken yanlış seçimler ise fiziksel rahatsızlıklara sebep olabiliyor. MOSDER tüketiciyi mobilya aldıktan sonra sıkıntı yaşamamaları için dikkatli olmaya davet ediyor.

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği MOSDER Başkanı Ahmet Güleç; ''Zaman içinde gelişen teknoloji ve trendler insanların ömürlük mobilya kullanma alışkanlığını değiştirdi. Artık günün modası ve ev içinde oluşturulmak istenen konsepte uygun mobilyalar tercih ediliyor. Ancak şık görünüşlerine aldanıp satın aldığımız mobilyalar zamanla bazı sorunlara sebep oluyor.'' diyor.

Ahmet Güleç; ''Renkli, şık ve gösterişli mobilyalara aldanıp mobilyanın yapımında kullanılan malzemeyi ve evimiz için uygunluğunu göz ardı etmemek gerekiyor. Mobilya alırken dikkat edeceğimiz birkaç basit nokta ile hem şık hem de sağlam ve konforlu mobilya seçmek mümkün.'' diyor. Güleç'e göre mobilya seçerken dikkat edilmesi gerekenler ise şöyle:

•    Mobilya alırken tek bir unsura bağlı kalmayın. Fiyat, rahatlık, evinize ve zevkinize uygunluğu gibi seçenekleri göz önünde bulundurun.
•    Seçtiğiniz mobilyalarda kullanılan malzemeleri öğrenin. Hangi cins ağaç kullanılmış, bunların dayanıklılık durumu, seçilen kumaşın cinsi ve kalitesi v.b 
•    Banyo ve mutfak mobilyaları daha sık temizlenir. Deterjana ve temizleyici maddelere dayanıklı ürünler seçin.
•    Mobilyalarınızı almadan önce evinizi tanıyın. Mağazada beğenip aldığınız mobilyalar sizin evinizde aynı şekilde durmayabilir. Evinizin ölçülerini özenle alıp mobilya seçiminizi ona göre yapın.
•     Duvarlarınızın rengi, evinizin ne kadar ışık aldığı gibi kriterler seçeceğiniz mobilyaların renginde doğru karar vermenize yardımcı olur. 
•    Mobilya alacağınız yerin size güvence vermesi de oldukça önemli. Size sağlanan servis imkanları ve garanti koşullarını titizlikle inceleyip mobilyanızı öyle satın alın.
•    Mobilyanızı almadan kullanma kılavuzlarını inceleyerek sizin kullanımınız için uygun olup olmadığını karar verin. 

Mobilya seçiminde dikkat edeceğimiz bu noktalar tüketiciye daha huzurlu bir ortamda yaşama fırsatı sağlarken, satın alınan mobilyanın daha doğru ve etkili kullanılmasına olanak sağlıyor.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Doğru mobilya seçimi için bütçenize ve zevkinize uygun tüyolar!
  • 19.08.2014 10:35

Doğru mobilya seçimi için bütçenize ve zevkinize uygun tüyolar!

Doğru mobilya seçmek için nelere dikkat etmeliyiz? ...