maritbet girişmaritbet
Dış mekanlarda porselen etkisi sürüyor!

Dış mekanlarda porselen etkisi sürüyor!

Çatlamaya ve kırılmaya karşı dayanıklılık gösteren porselen karolar, dış mekan zemin kaplamalarında da ilk tercih oluyor.

Mimarlar ve iç mimarlar tarafından iç mekan tasarımlarında sıklıkla kullanılan porselen karolar, doğal taş, ahşap, beton ve mermer görünümleriyle dış mekanlar için de farklı tasarım seçenekleri sunuyor. Seramik Kaplama Malzemeleri Üreticileri Derneği (SERKAP) porselen karoların, doğal görünümlü modellerinin yanı sıra, kalın ve dayanıklı olmalarıyla bahçe, teras, balkon, iş yerleri, ağır malzemelerin taşındığı mekanlar, giriş rampaları, otopark ve garajların zemin kaplamalarında oldukça sık tercih edildiğini belirtiyor. Kaymazlık ve ekonomik olma özelliklerinin yanı sıra uzun ömürlü kullanım sağlayan porselen karolar, zengin renk, desen ve doku seçenekleri sunuyor.

Doğal taş, ahşap, beton ve mermerin doğallığının seramiğe nakış gibi işlendiği porselen karolar, göz alıcı tasarımlarıyla dış mekanlara ruh katıyor. Çizilme, aşınma, yıpranma ve kötü hava şartlarına karşı yüksek direnç gösteren porselen karolar, zahmetsizce döşenebilmeleriyle ön plana çıkıyor. Karolar uygulanacağı yere basit bir şekilde monte edilerek yapıştırıcı, sıva, derz ve işçilik gerektirmeyen zeminlerde hemen kullanıma hazır hale geliyor. Taşıyıcı aparatlar üzerine de yerleştirilebilen porselen karoların alt kısımlarına böylece sulama ve aydınlatma sistemleri de döşenebiliyor. Gerektiğinde kablo ve boruların da kolaylıkla kontrol edilebildiği uygulamalarda yükseltilmiş döşeme sistemi ısı ve ses yalıtımını da artırıyor.

Yüksek sıcaklıkta pişirildiğinden % 0,5'in altında su emme özelliğine sahip olan, dona ve sıcaklığa dayanıklılık gösteren ve her tür iklim özelliklerinde iç ve dış mekanlarda kullanılabilen porselen karolar, kırılmaya, eğilmeye, aşınmaya, lekeye ve kimyasallara karşı yüksek direnç gösteriyor. Porselen karoları üstün kılan niteliklerden bir diğeri de kolay döşenebilir olması. Büyük ebatlarda zengin çeşitliliğe sahip olan porselen karolar, yüzey zenginlikleriyle şehir hayatının hızlı temposunda mekanlara estetik, işlev, dinamizm ve kalite katıyor.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yazın pozitif ruhunu balkonlara taşınıyor!
  • 16.06.2015 12:49

Yazın pozitif ruhunu balkonlara taşınıyor!

Vitra, yaz günlerinin canlı ruhunu balkonlara taşımak isteyenlere Trevi serisiyl ...

Dış mekanlarda porselen etkisi sürüyor!
  • 15.06.2015 13:40

Dış mekanlarda porselen etkisi sürüyor!

Çatlamaya ve kırılmaya karşı dayanıklılık gösteren porselen karolar, dış mekan z ...

Porselen karolardan yeni sezona yeni alternatifler!
  • 19.03.2015 15:17

Porselen karolardan yeni sezona yeni alternatifler!

Mimarların zemin ve duvar kaplamalarında tercih ettiği porselen karolar, desen v ...