maritbet girişmaritbet
Dekorasyonda son altı senenin eğilimleri belirlendi!

Dekorasyonda son altı senenin eğilimleri belirlendi!

Plaj çantamda neler olmalı listesi ile evde neler yapmalıyım listesi yer değiştirdiğinde bir an paniğe kapılabiliriz. Teknik hareketlerde profesyonel yardım gerektiği kesin; ancak estetik hareketlerde şu 8 adım ile yol alırsak sonbahar kış karemiz pekiyi ile dolacaktır

 

Geçen hafta Paris'te katıldığını bir konferansta konuşan Fransızların ünlü trend avcısı Elizabeth Leriche, son 6 senede ortaya çıkan ana eğilimleri özetledikten sonra önümüzdeki iki yılın dekorasyon portresini çizdi. Onun sezgilerine göre gelecek dönemlerde etkili olacak beş anahtar kelime şunlar:
 
Sadeleşme, doğallık, çağdaş sanat, artizanlık ve teknoloji. İşin uzmanlarının pek de yabancı olmadığı bu temaların alt açılımlarını özetleyecek olursak şöyle diyebiliriz:
 
Bugünden kopmadan geçmişin imgelerini teknolojiden uzaklaşmadan doğanın hazinelerini ve yöresel farklılıklarımızdan arınmadan global stilleri kullanmayı bilmemiz gerekiyor.
 
Yaşam stilinize, modaya ve dekorasyona yansıyan özel seçimlerimiz; ancak böyle geniş bir potada eridiği zaman kişiselleşiyor, zamansızlaşıyor. Sonbahar-kış dönemi için evinizde değişiklikler yapmayı planlıyorsanız, bu bilgiler ışığında neler yapabilirsiniz bir bakalım...
   
Kış denizi
 
Sahil evlerini iç ve dış mekanlarına keyifle sürdüğümüz mavi petrol mavisinden gri-maviye kadar değişen pek çok farklı tonuyla denizden çıkıp şehir evlerinin kapsamına giriyor. Sakinleştiren ve aydınlatan etkisini duvarlarınızda deneyebilirsiniz; mavi beyaz Çin porselenleri, İznik çinileri yada otantik seramiklerle daha küçük köşelerde de kullanabilirsiniz.
 
Taş, duman, pas
 
Etrafta biraz kirli, yıpranmış eskimiş ve pürüzlü görüntülerin olması bu sezon evinize eksi değer değil artı puan getiriyor. Taş, demir ve mermer gibi soğuk malzemeler, duman renkleri, rustik ahşap, asimetrik formlar ve farklı tektürdeki dokumalara evde yer açın.
 
Degrade
 
Beyazdan başlayarak koyulaşan degrade renk geçişleri, bu senenin tekstil, duvar kağıdı, mobilya ve boya koleksiyonlarında çok sık göreceğimiz bir oyun. Eğer hem canlı bir renk istiyor hem de mekanda çok fazla baskın çıkmasından korkuyorsanız ideal bir çözüm olabilir. Degrade efekti, aynı rengin farklı tonlarını aynı odada bir arada kullanımı olarak da yorumlanıyor.
 
Yatak başı 
 
Yatak odanızdan memnun değilseniz tüm havayı değiştirmek için yapabileceğiniz küçük ama etkili bir hareket var: Yatak başınızı değiştirmek. İnternette pek çok yaratıcı ve ekonomik fikir yakalayabilirsiniz. Benim en çok sevdiğim, eskicilerden bulacağımız ahşap kapılar ya da tavan göbeklerini duvara dayama fikri oldu. 
 
Ahşap şampiyonası
 
Malzemeler liginde açık ara şampiyon ahşap, farklı doku ve cilalarlıyla evin her alanını kaplamış durumda. Kütük sehpalar, ahşap duvar panelleri, mat cilalı parkeler, odun kokulu duvar kağıtları, ham masif yemek masaları, seçiminiz ahşaptan yan olduğunda (Wenge hariç) kaybetmeniz bu ara imkansız!
 
Resimli duvar hikayeleri
 
Pek sevmediğiniz, hatta boyası yer yer çatlamış bir duvarınız var... Ama boya badana işine kalkışmak istemiyorsunuz. O zaman doğru çerçeveciye... Aile fotoğraflarını farklı boyut ve çerçevelerde çerçeveletip karışık olarak o sevmediğiniz duvara asın.
 
Üçü bir arada
 
Evinize yatırım yapacaksanız, uzun bir süre daha dekorasyon dergilerinde görmeye devam edeceğiniz üç eleman bu örnekte bir arada: Büyük yeşil bitkiler, masif ahşap bir cabinet ve beyaz porselen heykeller.
 
Melda Narmanlı Çimen/Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kırklardağı Konakları Diyarbakır'a modern yaşam merkezi inşa ediyor!
  • 24.05.2012 14:39

Kırklardağı Konakları Diyarbakır'a modern yaşam merkezi inşa ediyor!

Kırklardağı Konakları Diyarbakır'da modern yaşam merkezi inşa ederek Doğu'nun Pa ...

El örgüsü yapanlar için en güzel mağaza!
  • 06.04.2021 11:45

El örgüsü yapanlar için en güzel mağaza!

We are knitters adlı Paris'deki el örgüsü mağazası Mazumdar Bravo Mimarlık taraf ...

İşte dünyanın en pahalı şehirleri!
  • 23.11.2020 09:10

İşte dünyanın en pahalı şehirleri!

Dünyanın en pahalı şehirlerinin, sırasıyla Zürih, Paris ve Hong Kong olduğu bild ...

Kış dekorasyonu nasıl yapılır, öneriler neler?
  • 16.11.2020 16:21

Kış dekorasyonu nasıl yapılır, öneriler neler?

Son dönemde yaz ve kış olmak üzere sezonsal olarak dekorasyon fikirleri yenilenm ...

Paris'in merkezi trafiğe kapatılarak yayalaştırılacak
  • 15.11.2018 14:11

Paris'in merkezi trafiğe kapatılarak yayalaştırılacak

Fransa'nın başkenti Paris'te şehir merkezinin bazı kısımlarının araç trafiğine k ...