maritbet girişmaritbet
Dekorasyon oyunları küçük evlere 'büyük' hava katıyor!

Dekorasyon oyunları küçük evlere 'büyük' hava katıyor!

Evimitasarla.net kurucuları Y.Mimar Banu Hatipoğlu ve İnşaat Y. Mühendisi Ebru Tamer, Emlaktasondakika.com’a dekorasyon tüyoları verdi.

Doğru eşya seçimi, yerleşim ve minik dokunuşlarla küçük salonlara daha geniş ve ferah bir görünüm kazandırmak hiç de zor değil. 

Kimi zaman kullanılan renk, bir dekorasyon, evinizin havasını değiştirebileceği gibi derinlik sağlayarak daha büyük algısı da oluşturabilir. 

Küçük evlerde oturanların ortak hayali büyük bir evde yaşamak olsa da yapılması gereken dekorasyonun sınırlarını zorlayarak işimize yarayacak ipuçlarını değerlendirmek ve yaşam alanlarımızı daha geniş ve ferah göstermek olmalı…

Evimitasarla.net kurucuları Y.Mimar Banu Hatipoğlu ve İnşaat Y. Mühendisi Ebru Tamer, küçük evlerde yaşayanlar için bazı dekorasyon tüyoları verdi ve evin koridorları ve kullanılmayan çatı aralarının değerlendirilmesi ile ilgili bilgiler verdi. 

GİZLİ IŞIKLANDIRMALAR FERAHLIK HİSSİ VERECEK 

  • Küçük bir mekana derinlik hissi kazandırmak için bir duvarı koyu renkli boyamak ya da tuğla ve duvar kağıdı gibi doku kazandırmak o mekanda daha büyük bir etki oluşturur. Bunun tam tersini yapmaktan kesinlikle kaçınılmalıdır.
  • Ayna kaplanacak bir kolon ya da ayna kaplı bir duvar yine benzer bir şekilde mekanı daha büyük gösterir. Küçük evleri büyük gösterecek dekorasyon fikirleri arasında en etkili yöntemdir ayna kullanımı... Aynalar mekandaki ışığı yansıtır ve dekorasyona derinlik kazandırır. 
  • Gizli ışıklandırmalardan da bu etki alınabilir, süpürgelik hizasında yukarı vurdurulan bir ışık, ya da tavandan yere süzülen bir ışık seli ferahlık hissini artıracaktır.
  • İç mekandaki sandalye, masa yada orta sehpa gibi dikkat çeken parçaları şeffaf tasarımlarla değiştirerek göz yanılması oluşturacak. 
  • Çoğu zaman mekanın küçüklüğünü unutturacak odak noktaları yaratmak iyi bir fikirdir. Örneğin zeminden tavana kadar uzanan bir kitaplık tüm dikkatleri üzerinde toplar.

KORİDOR DUVARLARINA HAREKET KATMA ZAMANI

Koridorlar genellikle evin fonksiyon alanları olduğu için dekorasyon aşamasında fazlaca üzerinde düşünülmez ancak yaşarken daha estetik olması arzu edilir.

Evde uzun bir koridor varsa bu durum koridoru olduğundan da daha dar algılamamıza sebep olur. Duvarlarda bu etkiyi kıracak objeler kullanmak göz yanılsaması oluşturarak koridorları olduğundan daha geniş gösterir. Yer yer tablo aydınlatmaları kullanmak hem gece tatlı bir endirekt ışık etkisiyle koridoru geniş hissettirir hem de tablolarınızı sergileyecek güzel bir fon oluşturur.

ÇATI ARALARINA FONKSİYONELLİK GELİYOR 

Müstakil evlerdeki çatı araları genellikle fonksiyonsuz karanlık alanlardır. Çatı aralarında katlamalı kayar merdiven sistemleri ile çok kolay erişilebilen alanlar oluşturulabilir, ancak bunu yapmadan önce çatıda su yalıtımın iyi durumda olduğundan emin olunmalı ve bağıl neme bağlı nem yoğuşmasının önlenmesi için ısı yalıtımı da mevcut olmalı. Eğer bu detaylarda bir sorun yoksa çatı araları iyi bir aydınlatmayla güzel depolama alanları olarak değerlendirilebilir. 

Emine Pile/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

2022 dekorasyon trendlerinde doğallık ön planda!
  • 19.02.2022 16:31

2022 dekorasyon trendlerinde doğallık ön planda!

2021 yılı ev dekorasyonu trendleri için heyecan verici bir yıl oldu. Yaşam alanl ...

Evlerin dekorasyonuna Chakra dokunuşu!
  • 19.02.2022 09:09

Evlerin dekorasyonuna Chakra dokunuşu!

İlkbahar evlerimizin kapısını çalmak üzereyken Chakra’nın saf ve huzurlu ambiyan ...

2021 Yılının Trend Dekorasyon Önerileri!
  • 25.08.2021 15:41

2021 Yılının Trend Dekorasyon Önerileri!

Dekorasyon Fikirleri 2021, Dekorasyon Önerileri, Pinterest ve Kendin Yap ile ilg ...

Evde duvar aynası nasıl yapılır?
  • 30.09.2020 14:37

Evde duvar aynası nasıl yapılır?

Çok kolay bulunabilecek ve atık malzemeleri kullanarak duvarınızı süsleyecek şık ...

Dekoratif bir evde resim çerçeveleri nasıl kullanılmalı?
  • 12.10.2020 12:08

Dekoratif bir evde resim çerçeveleri nasıl kullanılmalı?

Son dönemde evler başta olmak üzere tüm mekanların dekorasyon süreçlerinde resim ...

Ev dekorasyonunda vazgeçilmez trend; duvar rafları!
  • 09.01.2021 14:55

Ev dekorasyonunda vazgeçilmez trend; duvar rafları!

Duvar rafları, pek çok eşyanızı istif edebileceğiniz portatif ürünler olmalarını ...