maritbet girişmaritbet
Dağınık aşçılara geniş mutfaklar

Dağınık aşçılara geniş mutfaklar

Mutfakta dağınık yemek yapanlara geniş, mükemmel mutfak dizayn önerileri…

Dağınık aşçılara dekorasyon fikirleri sunuyoruz. Mutfakta dağıtmayı sevenler, önerilerimize kulak verin. Üzerinize yapışan “dağınık” yaftasından kurtulmak için harika önerilerimiz var.

Dağınık aşçılara dekorasyon fikirleri ile mutfaklar düzenli bir hale gelecek. Yemek yapmak başlı başına dağınıklığa yol açabilir. Üstüne toplanan sofranın tüm bulaşıkları mutfağın düzenini bozar. Evin en hareketli mekanları mutfaklarda eğer dağınık bir aşçı olmakla suçlanıyorsanız, önerilerimize kulak verin.


Soğan doğra, patatesleri soy, buzdolabından gerekli malzemeleri çıkar, sebzeleri yıka, etleri marine et… Bir çeşit yemek hazırlamak bile, eğer önüne geçilmezse dağınıklığa yol açabilir. Yemekler afiyetle yendikten sonra mutfağın çilesi bitmez. Tabaklar, kaşık-çatallar, tencereler, tepsiler… Bütün bulaşıklar dakikalar içinde mutfakta yığılır. Eğer dağınıklığı biraz olsun rahatlatmak istiyorsanız gerek mutfak dekorasyonunda gerek küçük organizasyonlarla mutfağınızı düzene kavuşturabilirsiniz.

Dağınıklık tezgâh arkasına

Açık bir mutfak alanına sahipseniz, dağınıklık konusunda daha fazla başınız ağrıyabilir. Sofradan mutfağa gelen bulaşıklar tam birikmişken misafirler bastırabilir. Eğer tüm dağınıklığı saklamak istiyorsanız, tezgâhı ya da mutfak adasını blok bir görünüm oluşturacak şekilde kurgulayabilirsiniz. Yüksek bloklu tezgâh, pişirme ve hazırlık aşamasında da dağınıklığı gizleyecektir.

Geniş lavabolar

Dağınık aşçılara dekorasyon fikirleri konusunun belki de en hayat kurtarıcısı, geniş lavabolar… Yemek hazırlamak ve bulaşıkları örtbas etmek için geniş lavabolar hayat kurtarır. Hatta eğer mutfağınız izin veriyorsa, iki lavabo organize edebilirsiniz. Bir lavaboyu bulaşıklar için ayırmış, diğerini de yemek hazırlamak için kullanabilirsiniz.

Koy sepete

Hayatımızı kolaylaştıran pek çok küçük mutfak aleti ve malzeme, dağınıklığa yol açabilir. Sarımsak ezici, rende, limon sıkacağı… Tüm bunların derli toplu durması için seçeceğiniz en kolay yollardan biri sepetlerdir… Ancak sepetlerinin içlerinin kolay görünmemesine dikkat etin. Bunun için dolap ya da raflara yerleştireceğiniz sepetlerin yüksek olanlarını tercih edin.

Kapağı kapat, dağınıklık gitsin

Tıpkı küçük ev aletlerinde olduğu gibi gıda malzemeleri de dağınıklık sebebi… Baharatlar, tuz, bakliyat kavanozları, şekerler, atıştırmalıklar… Mutfak dolaplarınızdan birini bu malzemeler için ayırabilirsiniz. Eğer mutfağınızda yeterli alanınız varsa, bir kiler dolabı hayatınızı kolaylaştırabilir. Kapağını kapatarak tüm dağınıklığın üstesinden gelebilirsiniz.

Taşınabilir ada

Taşınabilir adalar, dağınık aşçılara dekorasyon fikirleri arasında. Mutfağınız ne kadar büyük olursa olsun, dağınıklıktan tezgâh üzerinde yeterli alan bulamayabilirsiniz. Özellikle yemek hazırlığında fazladan yere ihtiyaç duyabilirsiniz. Taşınabilir adalar, mutfakta işinizi kolaylaştıracaktır.

Çekmeceler

En çok kullandığınız ürün ve malzemeleri, size en yakın çekmecelerde depolayın. Zamandan tasarruf sağlayacak bu öneri, aynı zamanda mutfağınızı da dağınıklıktan kurtaracaktır. Eğer mutfak dolaplarını yeni yaptıracaksanız, çekmecelerin derin olmasına özen gösterin.

Büyük çöp kutuları

Dağınık aşçılara dekorasyon fikirleri önerilerinin sonuncusu, çöp kutuları… Mutfağınızda kullanacağınız çöp kutularını mutlaka büyük olanlarını tercih edin. Ayrıca çöp kutusunu, yemek hazırlığı yaptığınız alanın yakınında organize edin. Böylelikle yemek hazırlığı için biriken çöplerden hızlıca kurtulmuş olursunuz.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Dağınık aşçılara geniş mutfaklar
  • 27.10.2016 10:24

Dağınık aşçılara geniş mutfaklar

Mutfakta dağınık yemek yapanlara geniş, mükemmel mutfak dizayn önerileri… ...