maritbet girişmaritbet
Çocuk odalarında boyalara dikkat!

Çocuk odalarında boyalara dikkat!

Vakitlerinin büyük bir çoğunluğunu odalarında geçiren bebek ve çocukların, sıklıkla kullandıkları mobilyalarda tercih edilen sertifikasız boya ve vernik ürünleri sağlık konusunda büyük riskler içermekte

Vakitlerinin büyük bir çoğunluğunu odalarında geçiren bebek ve çocukların, sıklıkla kullandıkları mobilyalarda tercih edilen sertifikasız boya ve vernik ürünleri sağlık konusunda büyük riskler içermekte.

Ahşap boya ve vernik markası GENÇ, bebek ve çocuk odalarında bulunan masa, dolap, yatak gibi mobilyalarda kullanılan boyaların, vücuda girdikten sonra atılamayan ve zehirlenmelere yol açan kurşun, cıva, selenyum, krom, arsenik, antimon, baryum, kadmiyum gibi ağır metallere sınırlama getiren EN 71.3 Avrupa standardı sertifikasına sahip olması gerektiğine dikkat çekiyor.

Sağlığa ve çevreye duyarlı ürünler seçilmeli!

Günümüzde artık mobilya boya ve vernikleri de insan sağlığı ve çevreye duyarlı üretiliyor. Uygulandığı mobilyaların daha iyi nefes almasını sağlayan, kokusuz boyaların ve verniklerin kullanıldığı mobilyaları tercih ederek çocuğunuzun, bebeğinizin daha sağlıklı bir ortamda büyümesini sağlayabilirsiniz. Bunun için dikkat edilmesi gereken en temel özellik, mobilyada kullanılan boyanın ve verniğin su bazlı ve EN 71.3 Avrupa standardı sertifikasına sahip olması.

Mobilyanın ömrünü uzatın!

Çocukların mobilyaları çizmeleri ve boyalamaları anne-babaların en sık yaşadığı sorunlardan biri. Çizilen, boyanan mobilyanın yerine yenisi alınır. Oysa su bazlı mobilya boya ve vernikleri çizilmeye ve boyanmaya karşı mobilyayı korur. Ayrıca neme, suya ve sararmaya da karşı mobilya korunarak, ömrü uzar.

Renk seçimi de pedagojik açıdan önemli!

Mobilyalarda tercih edilen boyanın kalitesi ve kimyasal içeriği kadar rengi de çocukların psikolojik sağlığı konusunda öneme sahip. Canlı renkler çocuğun enerjisini yükseltirken, yaratıcılığını da geliştiriyor. Ancak mobilyalarda çok parlak renkler kullanmak, çocuğun dikkatini de dağıtabileceği göz önünde bulundurulmalı. Bu nedenle renklerin dengeli dağılımını doğru bir şekilde yapmak gerekiyor. Örneğin kırmızı, turuncu, sarı renkli mobilyalar okul çağındaki çocukların yaratıcı hayal dünyası ile uyum içinde olabilir. Bu renkler mutlaka yeşil veya mavi ile dengelenmelidir.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çocuk odalarına renk katan mobilyalar!
  • 23.09.2016 16:26

Çocuk odalarına renk katan mobilyalar!

Okul alışverişi için kırtasiye malzemesi haricinde çocuklarınızı rahatlatıcı ve ...

Çocukların dünyası foto galeri
  • 21.03.2012 11:49

Çocukların dünyası foto galeri

Evlerin en özel bireylerine aittir çocuk ve genç odaları. En renkli, en korunakl ...

Çocuğunuz  bu renkleri çok sevecek!
  • 08.02.2015 09:45

Çocuğunuz bu renkleri çok sevecek!

Filli Boya Renk Uzmanları ‘Çocuk odasında nasıl bir renk seçilmeli?’ sorusu için ...

Odalarında çocuklarınızı eğlendirecek dekorasyonlar!
  • 18.11.2014 14:42

Odalarında çocuklarınızı eğlendirecek dekorasyonlar!

Çocuk odalarında sıra dışı, farklı tasarımlar oluşturmak istiyorsanız bu önerile ...

Çocukların da dekorasyon hakkı var!
  • 16.11.2014 13:23

Çocukların da dekorasyon hakkı var!

Çocuklar en güzel odaları hak ediyor! Çocuğumuzun eğleneceği mekanları hazırlama ...

Çocuk odalarında boyalara dikkat!
  • 15.05.2012 10:46

Çocuk odalarında boyalara dikkat!

Vakitlerinin büyük bir çoğunluğunu odalarında geçiren bebek ve çocukların, sıklı ...