maritbet girişmaritbet
Çalık ısı yalıtımında estetiği yakaladı

Çalık ısı yalıtımında estetiği yakaladı

Çalık Strafor, ısı ve ses yalıtımını kadife görünümlü “Flokpier” (Walldeco) ile iç mekana taşıdı. “Flokpier” ürünlere yurtdışından da yoğun ilgi olduğunu belirten Şefik Çalık, “İlk hedefimiz yıllık 360 bin metrekare üretim” dedi

 

Çalık Strafor, yeni ürünü Flokpier'i görücüye çıkardı. 3 ayrı model ve 7 ayrı renkte seri üretime başlanan “Flokpier” ürünler ısı ve ses yalıtımı sağlamanın yanı sıra değişik dekorasyonlarda da kullanılabiliyor. Çabuk monte edilme, çabuk temizlenme ve kolay sökülme özelliği ile de “Flokpier” dikkat çekiyor. 
 
Ürünün tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında konuşma yapan Çalık Strafor Yönetim Kurulu Başkanı Şefik Çalık, tekstil sektöründeki bilgi ve birikimlerini straforla birleştirdiklerinde ortaya Walldeco olarak kullanılacak “Flokpier” ürününün çıktığını söyledi. Türkiyede ve dünyada iç dekorasyonda kadife görünümlü straforun yapılmadığına da değinen Şefik Çalık, “Kadife Görünümlü ‘Flokpier' ürünlerde seri imalata geçtik. Şu an için günlük 400 metrekare olan üretimimizi yakın zamanda yıllık 360 bin metrekareye çıkarmayı planlıyoruz.  3 ayrı modelde 7 ana renkte üretim gerçekleştiriyoruz. Ancak özel siparişlerde farklı model ve renklerde de üretim yapabiliriz” dedi.
 
Maliyetler hakkında da bilgi aktaran Çalık, “Kadife görünümlü “Flokpier”in metrekare fiyatı işçilik dahil 30 dolar. Isı yalıtımı ile birlikte ürün kendini 1 yıl gibi kısa bir sürede amorti ediyor. Rutubetli alanlarda da rahatlıkla kullanılıyor. Yurtdışı tanıtım turumuzda ürünlere yoğun talep ile karşılaştık. Özellikle Katar'dan 20 konteyner ürün isteniyor. İç talepte de ürünü görüp sipariş veren çok” şeklinde konuştu.
 
Zincir marketler de talip
Ürünün pazarlama ayağında kendi bayilerinin yanı sıra farklı dağıtım kanallarını da kullanmayı planladıklarını belirten Çalık, zincir mağazalarla görüşmelerinin sürdüğünü, ancak henüz el sıkıştıkları bir mağaza zincirinin bulunmadığını söyledi.

7 ayrı bölgede üretim planlanıyor
Üretim yerinin İstanbul Bayrampaşa olduğuna dikkat çeken Çalık, “İstanbul üretimde tek bölgemiz olmayacak. Henüz proje aşamasında olmakla birlikte sınır dahil olmak üzere ilk etapta 7 ayrı bölgede küçük üretim tesisleri kuracağız. Bunun da nedeni nakliye masraflarını en aza indirmek. Çünkü bizim en büyük masraf kalemimiz nakliye” bilgisini verdi.  
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz