maritbet girişmaritbet
Bütçenizi zorlamadan mutfağınızı yenileyin!

Bütçenizi zorlamadan mutfağınızı yenileyin!

Kadınların evde geçirdikleri zamanın yüzde 80’ini mutfakta harcadıklarını düşünürsek, dekorasyonuna en çok önem verdikleri yer de mutfaklarıdır. İşte önem verdiğin mutfaklarınız için bütçenizi zorlamayacak birkaç öneri

 Modern ve hareketli bir yaşam tarzınız varsa, günümüz modası parlak, renkli ve metal detaylı mutfaklar tam size göre diyebiliriz. Ancak tercihinizi yaşayan ve hiç eskimeyen bir mutfaktan yana kullanıyorsanız, masif ahşap modeller en uygun olanlardır.

Mutfağınızda sıcaklık arayanlardansanız şanslısınız çünkü modern mutfaklar yerini yavaş yavaş ahşap mutfaklara bırakıyor. Hem malzeme, hem de model konusunda pek çok farklı seçenek bulabileceğiniz ahşap mutfaklarda ayrıca dilediğiniz renk kombinasyonunu da yakalayabilirsiniz.

Modern tarzdan vazgeçmek istemiyorsanız, düz çerçeveli kapakları ve metal kulpları tercih edebilirsiniz. Eğer geniş bir mutfağınız varsa son dönemde çok moda olan Shaker tarzı mutfaklara yönelebilirsiniz.
Farklı boya ve malzeme seçeneklerinin uygulandığı bu tarzda zengin aksesuar alternatifleri de bulabilirsiniz. Bütçenizi düşünerek hesaplı davranmak istiyorsanız dolap kapaklarınıza ahşap dokulu kağıtlar kaplayarak görünümünü değiştirebilirsiniz,

Birkaç üniteyi yenileyin
Renkli bir mutfağınız varsa bile birkaç ahşap detayla zenginleştirebilirsiniz. Böylece bütçenizi de fazla zorlamamış olursunuz.

Karakterinizi yansıtın
Açık renk duvarlar ve çalışma tezgahı ahşap mutfağın daha şık ve çarpıcı görünmesini sağlar.

Klasik mutfak görünümü için
Koyu ceviz kapaklar, mermer tezgah ve mozaik duvar karolarıyla klasik bir mutfak havasını yakalayabilirsiniz, Özellikle davlumbaz yanlarındaki asma dolaplarda simetrik yerleşim planını uygulayabilirsiniz.

Depolama için iyi bir çözüm
Anneannelerimizin bir zamanlar kullandığı tel dolaplar yeniden moda oldu. Siz de depolama için bu tarz bir dolabı değerlendirebilirsiniz. Ayrıca dolap raflarına asacağınız askılar bardaklarınız için farklı bir çözüm.

Ekstra çalışma tezgahı
Mutfağınızda yeterince alan varsa ortaya yerleştireceğiniz bir ada ünitesi ile fazladan bir çalışma tezgahına sahip olabilirsiniz.

Pahalı bir görüntü yakalamak için
Açık tonlarda meşe kapakları, koyu granit bir tezgah, parlak krom kulplar ve modern detaylarla olduğundan daha lüks ve zengin gösterebilirsiniz.

Renklerle canlandırın
Düz ve sade model mutfağınızı renkli kapaklarla canlandırabilirsiniz. Örneğin açık meşe kapaklar, mor tonları ile son derece uyumlu ve dikkat çekici durabilir.

Çekici çiftlik evi havası yaratın
Krem rengi lake kapaklı büfe tarzı üniteleri hasır sepetler ve ahşap detaylar kullanarak kır evi mutfağı havası kazandırabilirsiniz. 
Kaynak: Sabah Emlak

  • Etiketler:

Yorum Yaz