maritbet girişmaritbet
Brüt betonla soğuk ve soyut yaşam modası

Brüt betonla soğuk ve soyut yaşam modası

Evlerdeki brüt beton modası ile kolonun bir bölümü ya da evin bir duvarı betonla kaplanıyor. Soğuk ve soyut yaşam alanları meydana geitren bu yeni moda istenirse canlı renkler ve objelerle neşelendirilebiliyor

Evlerdeki brüt beton modası ile kolonun bir bölümü ya da evin bir duvarı betonla kaplanıyor. Soğuk ve soyut yaşam alanları yaratan bu yeni moda istenirse canlı renkler ve objelerle neşelendirilebiliyor.

Eskiden olsa “evin bir tarafını yapmayı unutmuşlar, mimarlar malzemeden çalmış” yorumlarına neden olurdu. Şimdi ise evlerde modernliğin bir simgesi haline geldi: Brüt beton modası şimdilerle tüm evleri sarıyor. Ya evin tek bir duvarı ya da bir kitaplık duvarı, dekoratif bir kolon brüt beton halinde bırakılarak biraz modern biraz da tamamlanmamış hissi veren alanlartasarlanıyor. Home Art dergisi de ocak sayısında brüt betonla modasından yola çıkılarak yapılan şık ev tasarımlarına yer verdi. Kimi çok modern kimi ise tamamlanmamış hissi veren bu evlerde brüt betonun sağladığı hissiyat tam anlamıyla doğal bir yaşam alanında yaşama duygusu. Bu mekânlar genellikle soğuk çoğu zaman da soyut alanlar algısı oluşturuyor. Ancak istenirse kullanılan canlı renkler ve ilginç dekoratif malzemelerle daha neşeli bir yaşam alanlarına da dönüşebiliyorlar.

DUVAR KAĞIDI VE PERDELER SADE OLMALI

20. yüzyılın ortalarında brütalist mimarlık akımı ile ortaya çıkan bu moda önce geometerik tasarımlarla yola çıktı. Daha sonra ise brüt beton dokusu ve renginde yapay dekorasyon ürünleri ortaya çıktı. Amaç ise mekanın belli kurallara bağlı kalmadan özgün haliyle kalmasını sağlamak. Türkiye'de artan bu modaya katkı sağlayan bazı ofisler de bulunuyor. Yöntem Sunar Design Office, ahşap, tuğla, taş gibi malzemeleri kullanıp doğal formalardan da yararlanarak ulaşılabilir mekânlartasarlıyor. Bunun dışında epoksi, duvar kağıdı, barisol gibi yapay malzemelerle de aynı his sağlanıyor. Shape Mimarlık'tan Meral Bağcı ise brüt beton dokusunu özellike konstrüksiyonu çıplak bırakılmış yapılarda çok beğendiğini söylüyor. Bu modaya uymak isteyenlere ise bina dış cephelerinde, iç bahçelerin duvar yüzeylerinde merdiven kovalarında, atölyelerde, spor salonlarında ve evin salonunda brüt beton kullanmayı öneriyor.

Bağcı, buradaki en önemli detayın brüt beton ile bütünlenecek malzemeler seçmek olduğunu söylüyor. Masif ağaçlardan yapılan mobilyalar, epoksi yüzeyler, siyah ve antrasit tonlar ile kırık beyaz tonlarını buna çok uyumlu olacağını kaydediyor. Bağcı, bu alanlarda duvar kağıdının çok dikkatli seçilmesi gerektiğini de söyleyerek “Çünkü brüt beton zaten mekanın baş kahramanı olacak. Diğer duvar kaplamaları onunla yarışmayacak bir görünümde olmalı. Perdeler de sade ve baskın olmamalı” diyor.

OFİS VE MAĞAZALARDA DA KULLANILIYOR

Üstelik yılın bu son modası halindeki duvarlar sadece lüks evlerin değil ofis ve mağazaların da vazgeçilmesi haline geldi. Bir gün içinde uygulanabilen pratik paneller ile doğal betoj görünümü sağlayan mağazalar genellikle müşterilerle de daha lüks ve bohem havası sağlıyor. Artstone Panel Systems'de bulunabilen bu paneller sadece duvar ve tavanları değil kolonlar ve hatta masaları bile kaplayabilecek malzemeler bulunuyor. Hormigon adı verilen serinin biri brüt kalıp efektli beton diğeri de tahta kalıp efektli iki farklı çeşidi bulunuyor. Hafif olması nedeniyle bulunduğu alanlara ağırlık hissi vermeyen ürünler istenilen ölçülere göre kesilip uygulanabiliyor, inşaat kirliliği de oluşturmuyor. İstenildiğinde ise sökülüp başka bir yere monte edilebiliyor. Ürünün en çok gri ve taş duvarları kaplayan tonları tercih ediliyor.

Kaynak: Sabah Emlak

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Betonart, modern mekanlara farklı çözümler sunuyor
  • 08.12.2014 11:38

Betonart, modern mekanlara farklı çözümler sunuyor

Türkiye’de ilk kez Kalekim tarafından geliştirilen brüt beton görünümlü ‘Betonar ...

Rasch'tan duvar kağıdında beton modası!
  • 09.08.2012 15:59

Rasch'tan duvar kağıdında beton modası!

Duvar kağıdında trendler artık taş doğal görünümden yana. Brüt beton , tuğla ve ...

Brüt betonla soğuk ve soyut yaşam modası
  • 30.12.2010 17:07

Brüt betonla soğuk ve soyut yaşam modası

Evlerdeki brüt beton modası ile kolonun bir bölümü ya da evin bir duvarı betonla ...