maritbet girişmaritbet
Başak İlhan Çekçeoğlu'nun Osmanbey'deki evi şehirli ve farklı!

Başak İlhan Çekçeoğlu'nun Osmanbey'deki evi şehirli ve farklı!

Altıncı Cadde E-Ticaret Sitesi’nin kurucularından biri olan Başak İlhan Çekçeoğlu'nun resimler ve aksesuarlar ile şekillenmiş Osmanbey'deki evindeyiz.

Altıncı Cadde E-Ticaret Sitesi'nin kurucularından biri olan başak İlhan Çekçeoğlu'nun resimler ve aksesuarlar ile şekillenmiş Osmanbey'deki evindeyiz. 

Başak İlhan Çekçeoğlu ve eşinin, Osmanbey'deki dairelerini ilk kez gece saat 23:00'da gördüklerini ve hemen satın almaya karar verdiklerini duyduğumuzda uzun zamandır dinlemediğimiz kadar ilginç bir hikâye ile karşılaşacağımızı tahmin etmiştik. Ailenin, internetteki bir emlak sitesinde görüp, emlakçıyla bir türlü saat için anlaşamayıp sonunda gece yarısına doğru evi görmeye gitmeleri ile başlayan sürecin üzerinden 2 yıl geçmiş. Ancak ailenin taşınma süreci çok kolay olmamış, çünkü bir gece yarısı büyük bir heyecanla beğenerek aldıkları evlerini başkası oturduğu ve taşınmasını bekledikleri için de tam 8 ay sonra gün ışığında görebilmişler ve hemen tadilat işlerine başlamışlar. Altıncıcadde.com'un da mimarı olan Sinem Taner'in proje ve dekorasyonunu gerçekleştirdiği bu ev yaklaşık 160 metrekare kullanım alanına sahip. Üç oda ve bir salondan oluşan daireyi ev sahipleri; giyinme odası, misafir odası ve ebeveyn odası olarak şekillendirmişler. Yüksek tavanlı bir ev olmasının artıları da gezerken hissediliyor; son derece aydınlık bir yaşam alanı burası. 
 
Ev sahiplerinin renkli aksesuarları ve yaratıcı çalışmaları ile de evin her köşesi dikkat çekici alanlara dönüşmüş. Evin ana bölümü olan ve salon salamanje biçiminde kurgulanmış olan alan; hem oturma hem de yemek bölümü olmak üzere iki farklı şekilde döşenmiş. Büyük bir metrekareye sahip olmasa da bu bölümde iyi bir yerleştirme ile kullanışlı bir alan yaratılmış. Mutfak ve banyonun tamamen değiştiğini belirten ev sahipleri; evin orijinal tavan işlemelerini ise çok beğendikleri için muhafaza etmişler. Evin diğer odalarında boya uygulamaları ile dekoratif değişiklikler yapılmış. Ev sahipleri dekorasyonda retro ve counrty tarzını harmanlamayı tercih ettik erini belirtiyorlar. Mobilyalarda da etnik ve modern çizgileri beraber kullanmışlar. Bir süre önce halılara karşı önyargılı olan ev sahibi bu evini döşerken özellikle annesinden eski halılarını istediğini söylüyor. 
 
Başak İlhan Çekçeoğlu, eşi ile birlikte en çok salonda ve çalışma bölümünde zaman geçirdiklerini anlatırken, özellikle eşinin animasyon karakterlerine meraklı olduğunu ve evlerinde mutlaka bu objelerden olduğunu da ekliyor. Çiftin yatak odası; doğal malzemelerden oluşan eşyaların tercih edildiği, hasır yer kaplaması ve ona uygun aydınlatma ile dingin bir oda olmuş Yatak odasına hareket kazandıran duvar panosu ise Başak İlhan Çekçeoğlu'nun eşinin bir çalışması. Ayrıca yatak başının diğer tarafında da yine eşinin Coca-Cola şişelerinden oluşan şişe koleksiyonu yer alıyor. Göze batmayan mobilyaların dikkat çekici ve yaratıcı aksesuarlar ile tamamlandığı, şehirli bir çiftin enerjik evi gezerken bizi de çok heyecanlandırıyor. Genel kalıpların dışında tercih edilen aksesuarlar, dekorasyonda cesaretli olmanın sonuçlarını gösteriyor. 
 
Dekorasyondan notlar:
 
- "Burası Rum Mimar D. Fardis'in eski evi. Bizim burayı seçmemizin nedeni ise yüksek tavanları, şehrin merkezindeki tarihi dokusu ve binanın ruhu olması." 
 
- Kanepe, televizyon ünitesi ve aydınlatmalar, altincicadde. com'dan seçilmiş. Koltuklar ise eskiciden alınmış. Aksesuarların çoğunluğu altincicadde.com'dan. Tablo ve tasarımlar ise Başak İlhan Çekçeoğlu'na ait çalışmalar. Salon duvarlarında, Rus fotoğraf sanatçısı Oleg Dou'ya ait çalışmalar yer alıyor. I 
 
- "Pratik ve hızlı yaşantımıza uygun bir mutfak yaptırdık. Çünkü uzun saatler çalıştığımız, geç vakitlerde eve geldiğimiz için mutfakta çok fazla vakit geçiremiyoruz." 
 
- "Kendi mutfak alışkanlıklarımıza uygun bir mutfak uygulaması yaptırdık Elimizin altında en çok kullandığımız eşyaların bir arada olmasını sağladık."
 
- "Coca-Cola koleksiyonumu biriktirmeye, 15 sene önce uçakta içtiğim promosyon bir kola kutusu tasarımı ile başladım. Daha sonra gittiğimiz her ülkeden kendi dilleri ve tasarım anlayışına göre ilginç bulduğumuz Coca-Cola'ları toplamaya başladık. Genel olarak her birinin hikâyesi olması da koleksiyonu kendi içinde daha değerli kılıyor." 
 
Gülderen Tumba Genç -  Doruk Şıkman / Homeart

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ev dekorasyonunun vazgeçilmez adresi Altıncı Cadde, Trump AVM’de!
  • 07.07.2014 10:39

Ev dekorasyonunun vazgeçilmez adresi Altıncı Cadde, Trump AVM’de!

Ev dekorasyonunda şık, seçkin ve rahat alışverişin adresi altincicadde.com 400 m ...

Merter’de yenilenen binaların fiyatı 20 milyon dolara yükseldi
  • 06.09.2013 11:40

Merter’de yenilenen binaların fiyatı 20 milyon dolara yükseldi

Çok eski bir yerleşim merkezi olan Merter'in özellikle sunduğu ulaşım kolaylığı ...

SMEG rengarenk vintage buzdolapları Altıncı Cadde'de!
  • 30.07.2013 11:31

SMEG rengarenk vintage buzdolapları Altıncı Cadde'de!

İtalya’nın önemli markalarından SMEG, meydana getirdiği rengarenk vintage buzdol ...

Arap turistler geri geldi satışlar normale döndü!
  • 19.07.2013 11:11

Arap turistler geri geldi satışlar normale döndü!

Gezi olayları sonrası Arap turistlerin ayağını Osmanbey'den çekmesi, haziran ayı ...

Altıncı Cadde’den ramazan sürprizi!
  • 08.07.2013 09:27

Altıncı Cadde’den ramazan sürprizi!

Açıldığı günden bu yana çok özel kampanya ve fırsatlar sunan altincicadde.com ra ...

Lasagrada Hotel İstanbul, Osmanbey'de açıldı!
  • 28.06.2013 16:20

Lasagrada Hotel İstanbul, Osmanbey'de açıldı!

Şehrin ortasında kaliteli, şık ve konforlu bir konaklama adresi arayanlar için O ...