maritbet girişmaritbet
Banyolara aydınlatma modelleri!

Banyolara aydınlatma modelleri!

Evlerimizin ışık almayan kısmı olan banyolarımıza pratik aydınlatma modelleri…

Kimi banyolar gün ışığından faydalanabilirken çoğunlukla evin en karanlık kısmına denk gelirler ve kullanımı için yirmi dört saat aydınlatma gerekir. Bunun yanında banyolar evin en sık kullanılan bölümlerinden birisidir. Evde yaşayan her bir birey tarafından kullanılan bu ortak alanda makyaj yapılır, tıraş olunur, banyo yapılır kısaca sürekli bir hareket söz konusudur. Bunu nedenle yerlere su sıçrama ve kayma ihtimali söz konusudur. 

Tüm bunları belirtmemizin nedeni ise banyo aydınlatmalarının ne denli önemli olduğunu ifade edebilmek. Banyodaki aynaları rahatlıkla kullanabilmek, düşme gibi tehlikeleri ortadan kaldırmak ve dekorasyonun en önemli detayını atlamamak için banyo aydınlatmasını eksiksiz olarak yapmak gerekir.

Banyolara aydınlatma modelleri

Banyolar genellikle evlerin en karanlık kısmında kalırlar. Aydınlatmaların faydalı ve verimli olabilmesi için banyonuzu mümkün olduğunca açık renklerle dekora edin. Duvar ve tavan renginiz, banyo mobilyalarınız ve banyo taşlarınız ne kadar açık renk ve parlak olursa yapacağınız aydınlatma o kadar kendini gösterecektir.

Banyo aydınlatması yapılırken ilk dikkati çeken genel yani tüm banyoyu aydınlatacak ve tavanda yer alacak olan aydınlatmalardır. Banyonuzun büyüklüğüne göre asacağınız tavan aydınlatmaları işinizi görecektir. Böylelikle banyonuzun geneli aydınlanacaktır. Eğer büyük bir banyo alanınız varsa yine tavandan asılı tek bir tavan aydınlatmasını spot ışıklarla desteklemek en doğru tercih olacaktır. Tavan boyunca belirli aralıklar dizilecek spot sayısı tamamen size kalmış tercihtir. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli detay spotların ve tavan aydınlatmasının beyaz ışık veriyor olmasıdır.

Banyolara aydınlatma modelleri

Genel aydınlatma tamamlandıktan sonra banyonuzda hangi alanların, ne sıklıklarla kullanıldığını belirleyin ve bu kullanım durumuna göre ilave lokal aydınlatmalar tercih edin. Işığa daha fazla ihtiyaç duyduğunuz alanlara duvar aplikleri kullanabilirsiniz. Bu uygulamalar genellikle ayna çevresine yapılmaktadır.

Banyolar karanlık alanlar olduğu için dolap içleri daha da karanlık olur. Buralara bir şeyler yerleştirmek ve banyo dolaplarında aradığınızı bulmak sizi zorlayabilir. Bu durumda dolap içlerinde ufak aydınlatmalara yer verebilirsiniz. Camlı kapaklarda içeriye yapılan aydınlatmalar dışarıdan bakıldığında güzel bir görüntü ortaya çıkaracaktır. Mobilya kapaklarda, kapak açılınca içeride otomatik olarak yanan ve dolabın içini aydınlatan bir sistem tercih edebilirsiniz.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Banyolara aydınlatma modelleri!
  • 20.10.2016 16:34

Banyolara aydınlatma modelleri!

Evlerimizin ışık almayan kısmı olan banyolarımıza pratik aydınlatma modelleri… ...