maritbet girişmaritbet
Balkonunuzu yaza hazırlayacak dekorasyon önerileri!

Balkonunuzu yaza hazırlayacak dekorasyon önerileri!

Evimitasarla.net kurucuları Y.Mimar Banu Hatipoğlu ve İnşaat Y. Mühendisi Ebru Tamer Emlaktasondakika.com’a yaza özel dekorasyon önerilerini anlattı.

Güneş yavaş yavaş yüzünü göstermeye, çiçekler açmaya, renkli tercihler yapılmaya, dekorasyonda da renkli fikirler kendini göstermeye başladı. E artık balkon vakti de geldi.

Evimitasarla.net kurucuları Y.Mimar Banu Hatipoğlu ve İnşaat Y. Mühendisi Ebru Tamer, Emlaktasondakika.com'a güneşli günlerde yorucu bir iş gününden sonra balkonunuzda, terasınızda ya da bahçenizde keyifli anlar geçirmenizi sağlayacak dekorasyon önerilerinde bulundu.

İşte Yüksek Mimar Banu Hatipoğlu ve İnşaat Yüksek Mühendisi Ebru Tamer'den bu yaz balkonları daha eğlenceli hale getirecek dekorasyon önerileri... 

Evimitasarla.net kurucu ortağı Y.Mimar Banu Hatipoğlu

BU YAZ DOĞAYI YANSITAN TONLAR ÖN PLANDA

2018 dekorasyonunda doğayı yansıtan yeşilin ve kahvenin tonları ön planda. İkincil olarak mavi ve kırık beyaz, açık turuncu ve koyu sarı geliyor. Bu sakinlik ve doğallığın arasına katılmış metal grileri ve altın sarıları, şıklığı ve rahatlığı dengeliyor. Bakır, bronz, terracotta gibi doğal malzemeler, gri ve kremin farklı tonları, koyu parlak kırmızı ve şarap renklerle bir araya gelince 2018 dekorasyonunda akıllı seçimler ortaya çıkacak.

Dış mekanlarda doğru malzeme kullanımı önemlidir. Doğal rattanlar yazın kullanışlı olmakla birlikte kışın doğa şartlarına dayanıklı değildir. Bu nedenle dış ortamlar için tüm yıl boyunca önermiyoruz. Bunların yanı sıra mermer, cam, metal masalar ve aksesuarlar kullanılabilir. Bu malzemelerin seçimini yaparken mekanınızın boyutları kadar malzemenin hafif ya da ağır oluşunu, gün içersinde yer değiştirmek zorunda kalıp kalmayacağınızı düşünerek değerlendirmeniz gerekir.

Evimitasarla.net kurucu ortağı İnşaat Y. Mühendisi Ebru Tamer      

Renk seçimi de önemli bir konudur. Doğal renkler risksiz ve sakinken, canlı renkler mekana enerji katar, ama sıkılma ihtimaliniz de artacaktır. Aslında en doğrusu ideal kombinasyonu oluşturmaktadır. Kanepe, masa gibi büyük parçalarda doğal toprak tonları, bej, açık ya da koyu kahve gibi tonlar ya da beyaz, siyah gibi nötr tonlar seçilirse geride kalan diğer tüm unsurlar için özgür oyun alanı oluşturulmuş olur. Bunların seçimini yaparken sabit zemin ve duvar malzemelerinin renklerini gözardı etmemek gerekir.

ENERJİK KOMBİNLERLE TASARIMI BÜTÜNLEYEBİLİRİZ

Bir diğer konu tekstil seçimi; koltuk minderleri ya da yastıkların rengini ise istediğiniz gibi kombinleyebilirsiniz. Genellikle göz okşayan doğal malzemeler, terletmeyecek yumuşak dokular yaz ayları için idealdir. Yeşil, turuncu, pembe ve kahverengi gibi doğal ve pastel renkleri harmanlayabileceğimiz kırmızı, mavi mor ve sarı gibi vurucu ve enerjik kombinlerle tasarımı bütünleyebiliriz. Açık alanımız fazlaca güneş alıyorsa, gölgeleme sistemlerinden ya da basitçe bir şemsiyeden yardım alarak güneşi kontrol edebiliriz.

Aksesuarlar ise dış mekan tasarımının en can alıcı, akılda kalıcı ve kolaylıkla değiştirilebilen eğlenceli alanıdır. Belirlenen tarza uygun aksesuarları seçerken faydalanabilecek çok sayıda marka var. Bunları çok sayıda online mağazadan seçmek mümkün. Mumlar, kandelalar, duvar panoları, masa üzeri objeler, minderler, kırlentler ve güzel saksılar içinde doğal çiçekler balkon, teras ya da verandanın ruhunu oluşturacaktır. Yeriniz varsa bir salıncak ya da hamak da yazınızın unutulmazları arasında yer alacaktır.

Emine Pile/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Trendyol, bahçe ve balkon ürünleri alışveriş trendlerini açıkladı!
  • 23.07.2022 00:58

Trendyol, bahçe ve balkon ürünleri alışveriş trendlerini açıkladı!

Bahçe mobilyaları kategorisinde en çok satılan ürünler ahşap bahçe oturma grupla ...

Yaz aylarında balkon konforunu artıracak öneriler Çukurova Isı'dan!
  • 12.04.2022 11:06

Yaz aylarında balkon konforunu artıracak öneriler Çukurova Isı'dan!

Çukurova Isı, baharda; balkonlarda, teraslarda ve evlerin bahçesinde sağlıklı ve ...

Balkonlar için dekorasyon fikirleri!
  • 25.09.2020 11:52

Balkonlar için dekorasyon fikirleri!

Son dönemde balkonlarda geçirilen zaman oranı fazlasıyla arttı. Koçtaş'ın hazırl ...

Balkonlarda küçük dokunuşlarla büyük değişim!
  • 31.05.2021 11:24

Balkonlarda küçük dokunuşlarla büyük değişim!

Bella Maison’un Kreatif Direktörü Hatice Tan, küçük dokunuşlarla balkonları daha ...

Ahşap boyalar ile balkonunuzu yaşam alanına çevirin
  • 02.05.2021 08:30

Ahşap boyalar ile balkonunuzu yaşam alanına çevirin

Bi’Boya, balkonları güzelleştirmeye yönelik dekorasyon önerilerini ‘kendin yap’ ...

İşte ev dekorasyonu için ideal bitkiler!
  • 22.05.2018 10:54

İşte ev dekorasyonu için ideal bitkiler!

EvimiTasarla.net‘in kurucuları Ebru Tamer ve Banu Hatipoğlu, ev dekorasyonunda s ...