maritbet girişmaritbet
Bahçesinde süs havuzu isteyenler dikkat!

Bahçesinde süs havuzu isteyenler dikkat!

Hemen hemen her insanın hayalidir, bahçesinde küçük bir süs havuzunun olması...

Zira hepimizin mayası topraktandır. Bu sebepten olsa gerek ki her fırsat bulduğumuzda, suyun ve yeşilliğin bol olduğu yerleredir kaçışımız.  Bazılarımız rahatlamak için küçük bir bahçe edinirler ve toprakla haşır neşir olurlar. Lakin bu bahçenin görsel şova dönmesi kişi için tercih meselesi olduğu kadar birazda emek ve istek işidir.

İşte tam bu noktada başlar süs havuzu için görsel arayışlar. Hayal gücünün sınırı yoktur, seçilebilecek geometrik desenler hayli fazla, süs bitkisi sayısı ise sizi kararsız bırakacak kadar çoktur. Anlayacağınız alternatiflerin epeyce fazla olduğu estetik yapılardır süs havuzları.

Böyle bir süs havuzuna sahip olmak ise sanıldığı kadar zor değildir. Önceden yapacağınız fizibilite çalışması ve doğru malzemelerin seçilmesi ile bu mümkün olabilir. Tabii biraz da sabır, istek ve azimle… kimi zaman eski bir küvet tercih edilir bu iş için, kimi zaman bir traktörün büyük, dış lastiği. 

Sadece evinizin bahçesinde kullandığınız bu süs havuzlarını parklarda, bina önlerinde, meydanlarda, terasla ve balkonlarda hatta ofislerde bile görmeniz mümkündür. Temiz tutulan ve iyi bakılan bu havuzların hemen her mevsimde ayrı bir albenisi olur. 

Genellikle hava değişimlerinden etkilenmeyen ve insanlarla temasının olmadığı farz edilen bu havuzların bakımları en az diğer havuzlar kadar özen ister. Etrafında mevcut bulunan bitkilerin sağlıklı ve güzel olmaları havuzda kullanılan su kalitesiyle, gün ışığıyla ve atmosfer koşullarının uygun olasıyla doğru orantılıdır.

Ortama biraz müzik ve renkli ışıklar da katarak bahçenizi epey bir şenlendirebilirsiniz. Tercihe göre havuzunuza koyacağınız birkaç renkli balık ya da bir iki küçük su kaplumbağası da size farklı bir keyif ve deneyim yaşatabilir. Sonrası size kalmış tabii, alın kahvelerinizi bu küçük doğanın tadını çıkarın. Haydi keyfiniz bol olsun…

Süs havuzu sunumumuz için tıklayınız

Demet Kazan

emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bahçesinde süs havuzu isteyenler dikkat!
  • 02.09.2016 13:30

Bahçesinde süs havuzu isteyenler dikkat!

Hemen hemen her insanın hayalidir, bahçesinde küçük bir süs havuzunun olması... ...

Sarphan Finanspark'ın yüzde 80'i satıldı!
  • 11.07.2012 08:33

Sarphan Finanspark'ın yüzde 80'i satıldı!

Sarp Group'un TOKİ iştirakleri Emlak Konut GYO ve Emlak Pazarlama İnşaat (EPP) i ...