maritbet girişmaritbet
Bahçeniz aydınlık olsun!

Bahçeniz aydınlık olsun!

İnsanlar artık dört duvar arasına sıkışmak istemiyor. Evleri daha da yaşanabilir halen getiren bir diğer faktör de bahçesi olması.

Peki bahçeleri hava kararınca da kullanmak istemez misiniz?

Bahçe aydınlatma fikirleri ile hava karardıktan sonra eşsiz bir alana sahip olabilirsiniz. Yaz akşamlarında misafirlerinizi ağırlamak, keyif yapmak için bahçeler harika alanlardır. Doğru bahçe aydınlatma fikirleri kullanarak akşamları daha keyifli bir alan oluşturabilmeniz mümkün.

Yorgun geçirilen bir günden sonra bahçeler harika bir terapi alanıdır. Gündüz bahçe keyfinizi gece de devam ettirmek istiyorsanız aydınlatma unsurlarını kullanarak çarpıcı bir bahçe oluşturabilirsiniz. 

bahçe aydınlatma fikirleri

Aplik ve fenerlerin yanı sıra bazı bölgelerde aydınlatmalarla vurgular yapabilirsiniz. Örneğin bahçenizde bir gölet varsa, burayı vurgulamak için gölet kenarlarında küçük LED ışıklara yer verebilirsiniz. Ya da ağaç dallarında, çiçeklerin arasında, yürüme yolunda, bahçe yolunun kenarlarında bahçe aydınlatma fikirleri ile eşsiz bir alan kurgulayabilirsiniz. Ağaç ya da bitkilerin arasına yerleştireceğiniz çakıl taşlarına aydınlatmalar kurgulayabilirsiniz. Bahçenizi çevreleyen duvarları da aydınlatma için kullanabilirsiniz. Bunun için aplikler ya da askılı lambalar işinizi görecektir. Ayrıca duvar saksılarının içinde LED şeritler kullanarak harika bir çözüm bulabilirsiniz. Bahçenizdeki ağaç, çiçek ve tüm bitkileri aydınlatma fikirlerini uygulamak için değerlendirebilirsiniz. Ağacın üzerinde sarkıt lambalar, fenerlerle romantik bir bahçe oluşturabilirsiniz.

bahçe aydınlatma fikirleri

Eğer bahçenizde çardak ya da pergola varsa buraları da aydınlatma unsurları için kullanabilirsiniz. Çardağın üzerinde LED şeritler, fenerler ya da minik aydınlatmaların sarkması bahçenizi renklendirmesini sağlarken, bahçenizi şık bir havaya büründürür. Yürüyüş yolu içinse bahçe direkleri kullanmak iyi bir seçim olacaktır. Bahçe aydınlatmalarında güneş enerjili olanları tercih ederseniz hem tasarruf etmiş hem de kablolardan kurtulmuş olursunuz. Yapı marketlerde satılan solar aydınlatma direklerinden yararlanmanız mümkün. LED solar ışık zincirleri de bahçe aydınlatma fikirleri açısından oldukça şık bir seçim olacaktır.

bahçe aydınlatma fikirleri

Bahçe aydınlatma fikirleri için mumları da unutmamak lazım. Bahçenizde hem romantik bir ambiyans oluşturmak hem de eşsiz bir görüntü vermek için mumlar iyi bir fikir. Bahçe aydınlatması için kullanacağınız mumlukları son derece basit uygulamalarla kendiniz de yapabilirsiniz. Örneğin konserve kutular ve cam kavanozlar, mumluk yapmak için ideal. Yaz ve bahar akşamlarında keyifli bir bahçe molası için birbirinden şık bahçe aydınlatma fikirleri ile ilham alabilirsiniz.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bahçeniz aydınlık olsun!
  • 15.10.2016 11:10

Bahçeniz aydınlık olsun!

İnsanlar artık dört duvar arasına sıkışmak istemiyor. Evleri daha da yaşanabilir ...

Wone Lighting Gardena ile bahçelerinizi aydınlatın
  • 27.05.2014 12:14

Wone Lighting Gardena ile bahçelerinizi aydınlatın

LED teknolojisinin kıvrak zekâlı mucidi Wone Lighting sır gibi sakladığı bahçe a ...