maritbet girişmaritbet
Ayakkabılarınızı küçük alanlarda nasıl düzene sokabilirsiniz?

Ayakkabılarınızı küçük alanlarda nasıl düzene sokabilirsiniz?

Küçük ayakkabılık sahibi ve birden fazla ayakkabısına yer bulma sorunu yaşayan kişilere pratikler çözüm önerileri sunuyoruz…

Kadınların ayakkabı tutkusu meşhurdur. Kadınlar öyle birkaç çift ayakkabıyla yetinmez. Spor kombinler için ayrı, gece davetleri için ayrı, günlük giyimde farklı ayakkabılar giyebilir. Spor ayakkabılar, stilettolar, dolgu topuklar, sandalet, çizme, bot derken liste uzar gider. Hal böyle olunca kutularca ayakkabı birikir. Ve çoğu zaman bu ayakkabıları sığdıracak yer bulunmaz. Böyle durumlarda ayakkabı depolama konusu başlıca bir sorun haline gelebilir.

Ancak basit yöntemlerle bu problemi çözebilirsiniz. İşte önerilerimiz…

1.    Mevsime göre ayırın

Ayakkabı dolabınızda yeterince yer yoksa, mevsime göre ayırabilirsiniz. Kışın yazlıkları, yazın ise kışlıkları ayrı bir bölümde tutarak hem yerden kazanır, hem de aradığınızı daha rahat bulabilirsiniz. Ayrıca yaz ve kış başlarında dolabınızı düzenlerken ayakkabılarınızı gözden geçirip bakıma ihtiyacı olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

2.    Gardrobunuzda yer açın

Gardırobunuzun içini tasarlarken bir bölümünü veya birkaç çekmecesini ayakkabılarınız için ayırabilirsiniz. Özellikle kolay toz olan süet ayakkabıları ve ince topuklu abiye ayakkabılarınızı dolap içinde saklayabilirsiniz. Bunun için gardropların içine eklenen sürgülü ayakkabı raflarını kullanabilirsiniz.

3.    Kutulardan yararlanın

Pek çok yapı markette karton veya kumaş saklama kutuları bulunuyor. Geniş kutuların içerisine birkaç tane ayakkabıyı bir arada koyabilir, dolabınızdaki boş bir bölümü bu kutularla doldurabilirsiniz. Böylece ayakkabılarınızı düzgün bir şekilde muhafaza edebilirsiniz.

Farklı boyutlardaki desenli karton kutular da oldukça kullanışlı. Bu tip karton kutuları dolap üstü boşluklarında değerlendirebilirsiniz. 

Ayrıca dolabınızın içindeki geniş raflı bölüme üst üste kutular yerleştirip ayakkabılarınızı bu kutuların içinde saklayabilirsiniz.  

4.    Girişte bir dolap bulundurun

Evinizin girişinde ayakkabılarınızı koymak için geniş bir dolaba yer verebilirsiniz. Dolap içinin raf raf olması daha pratik bir kullanım sağlar.
Klasik ayakkabı dolaplarının dışında sepet çekmeceli bir dolap kullanabilirsiniz. Bu tür bir dolap özellikle spor ayakkabılarınızı saklamak için ideal olabilir.

Farklı tasarımları seviyorsanız, retro tarzı çelikten yapılmış renkli bir dolabı ayakkabı dolabı olarak kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ayakkabılarınızı küçük alanlarda nasıl düzene sokabilirsiniz?
  • 21.10.2016 13:44

Ayakkabılarınızı küçük alanlarda nasıl düzene sokabilirsiniz?

Küçük ayakkabılık sahibi ve birden fazla ayakkabısına yer bulma sorunu yaşayan k ...