maritbet girişmaritbet
72 yıllık retro ev satışa çıkarsa...

72 yıllık retro ev satışa çıkarsa...

96 yaşındaki ev sahibi, 1950 ile 1960 yılları arasında dekore ettiği evini satışa çıkardı.

ESD - Retro tarzı, 1950 ile 1980 yılları arasında popüler olan unsurlar kullanarak mekanların o yıllardaki havasını yaşatmak ya da yansıtmak isteyenler tarafından dekore edilir.

96 yaşındaki ev sahibi kadın 72 yıldır yaşadığı 1950 ile 1960 yıllarında dekore ettiği evini satışa çıkardı. Dışarıdan sıradan bir ev gibi görünen retro ev, içerisine bakıldığında emlakçıyı şaşırttığı gibi çoğu kişiyi kendine hayran bırakmayı başarıyor.

İçindeyken zamanın durduğunu zannettiğiniz retro evleri dekore ederken şu yolları izleyebilirsiniz;

Retro tarzı mekanlarda en çok sarı, portakal rengi tonları, koyu mavi, kırmızı ve mor gibi renkleri sıklıkla tercih edebilirsiniz.

Tercihe göre bir mekanın her yerine ya da sadece bir odasına uygulanan retro tarzı, oturma odalarında tavanı beyaz, duvarlara mavi ya da lila, zemin üzerine ise beyaz desenli duvar kağıtlar kullanarak uygulayabilirsiniz.

Geometrik desenler, çiçek motifleri, şal desenleri, nostaljik telefon ve radyolar, renkli ve aydınlatma elemanları retro tarzı dekorasyonda sıklıkla kullanılır.

Koyu kahverengi çekmeceli sehpa, ya da koyu kahverengi bir dekoratif duvar saati ve mavi beyaz dekoratif yastıklar kullanarak evinizi retro yani eski dönemin zevklerine dönüştürebilirsiniz.

Aydınlık, ferah ve keyifli bir görünüme sahip olan retro tarzı dekorasyonlarda çiçek ya da renkli desenler tercih edilir. Mobilya ve aksesuarların renkli ya desenli görünümünü; duvar, tavan ve zemini sade tutarak dengeleyebilirsiniz.

İlk başta retro dizaynını karışık ve desenli bir tasarım olarak düşünebilirsiniz. Fakat retro oda dekorasyonlarına bakarsanız retro deseni ve renkliliği derken ne demek istediğimizi daha iyi anlayabilirsiniz.

Ayşe Özlem Kuruca/Emlaktasondakika

Yorum Yaz

Benzer Haberler

72 yıllık retro evden kareler...
  • 25.02.2015 14:50

72 yıllık retro evden kareler...

96 yaşındaki ev sahibi, 1950 ile 1960 yılları arasında dekore ettiği evini satış ...

72 yıllık retro ev satışa çıkarsa...
  • 25.02.2015 14:48

72 yıllık retro ev satışa çıkarsa...

96 yaşındaki ev sahibi, 1950 ile 1960 yılları arasında dekore ettiği evini satış ...