maritbet girişmaritbet
Yeni evlenecekler için dekorasyon önerileri!

Yeni evlenecekler için dekorasyon önerileri!

Evlenenler ya da evini hazırlayanlar için hazırlanan dekorasyon önerileri yoğun ilgi görüyor.

Evlilik hazırlığında olanlar için yeni bir ev dekore etmek keyif verici olsa da onlarca seçenek arasında karar vermek zaman zaman güçleşebiliyor. Yeni evleneceklere özel hazırladığımız dekorasyon önerilerimize bakarak karar vermeyi kolaylaştırabilirsiniz.

Evlilik arifesinde olanlar için evlerini dekore etmek keyif verici olsa da çiftler kendi stillerine uygun bir yaşam alanı oluşturmakta bazen kafa karışıklığı yaşayabilir. Hangi dekorasyon tarzına uygun eşyalar seçileceği, renk uyumu ve kullanışlılık gibi konular bir hayli uğraştırabilir. Siz de taşınacağınız evi dekore etmeye çalışıyorsanız yeni evlenenlere özel dekorasyon önerilerimize göz atabilirsiniz.

1.     Dekorasyon stiline kar verin 

Mobilyalarınızı bile seçmeden önce hangi dekorasyon tarzının sizi yansıttığına karar verebilirsiniz. Bir dekorasyon tarzına karar vermeniz, kullanacağınız renk tonları, eşyaların hangi materyalden olacağı ve ihtiyacınız olacak mobilyalara karar vermenizi sağlar. Sizin için seçtiğimiz dekorasyon tarzlarına göz atarak ilk adımı atabilirsiniz:

·       Modern stil: Günün yorgunluğunu atmak istediğiniz sade bir eviniz olmasını istiyorsanız modern stil size göre olabilir. Modern stilde beyaz, krem, siyah gibi nötr tonlar kullanılır. Ev tekstili ürünleri de bu sadeliği yansıtacak şekilde keten ya da pamuk gibi doğal kumaşlar arasından seçilir. Mobilyalar ve dekorasyonlar ise geometrik olabilir. 

·       Minimalist stil: Sakinliği ve doğallığı seviyorsanız minimalist dekorasyon örneklerine göz atabilirsiniz. Minimalist stilde, olabildiğince az eşya, minimum dekoratif obje, gri, krem gibi yumuşak renk tonları kullanılır. Perde kullanmayabilir ya da desensiz perde tercih edebilirsiniz.

·       Geleneksel stil: Klasik tutkunlarının tercihi olan geleneksel stilde görkemli mobilyalar kullanılır. Oda tasarımında şamdan, aplik, çiçekli saten kırlent ve vazolar yer alır. Koltuk döşemesi olarak ise deri ve kadife gibi klasik kumaş türleri tercih edilir. 

·       Etnik stil: El dokuması kilimlere hayran oluyor, el sanatlarının yer aldığı eşyaları kullanmayı tercih ediyorsanız etnik stil size hitap edebilir. Etnik dekorasyonda, saçaklı halılar, hayvan figürlü ev tekstili ürünleri ve hasır mobilyalar tercih edilir. Hakim ton etnik desenlerde olduğu gibi birkaç rengin birleşiminden oluşur.

2. Önce en büyük mobilyaya karar verin

Odada en büyük yeri kaplayan eşyalar dekorasyona önemli ölçüde etki eder. Kapladıkları yer nedeniyle de odaya girildiğinde ilk dikkati çeken bu mobilyalardır. Yer değiştirmesi daha zor olduğu için de diğer eşyalara genellikle bu parçalara göre yer verilir. Ayrıca büyük mobilyalar genellikle evin uzun süre kullanılan eşyalarıdır. Yatak odasında yatak, salonda masa ya da vitrin, mutfakta ise masaya öncelikle karar verilebilir. Büyük mobilya ile kontrast bir duvar rengi ya da uyumlu aksesuarlar seçilebilir. 

3. Duvar rengi değişimini değerlendirin

Yeni evler genellikle şarap, krem ya da beyaz gibi açık tonlarda boyanır. Ancak bu renkler zevkinize uygun mobilyalarla uyum sağlamayabilir. Bu nedenle eve taşınmadan önce boya yaptırabilir ya da duvar kağıdı kaplatabilirsiniz. Enerjik bir ev için turuncu, kırmızı ve maviyi, şık bir görünüm için gri ve kırmızının birleşimini kullanabilirsiniz. Unutmayın, duvar rengi, mobilyalarınızın görünür olmasını sağlar ve aksesuar seçiminizi etkiler. Mobilyalarınızın kulpları, üzerlerinde bulunan kırlentler ya da avizeleri duvar rengi ile kontrast olacak şekilde seçebilirsiniz.

4. Kullanışlılığı ön planda tutun

Yatak odasına ayaklı boy aynası ya da salona orta sehpa almak gibi seçimler ev kullanım alanınızı sınırlandırabilir. Eşyaların hem stilinize uygun hem de kullanışlı olması için depolama alanı bulunan mobilyaları tercih edebilirsiniz. Örneğin bazalı yatak ve koltuk, katlanabilir sehpa, duvara monte ayna gibi eşyalar ile daha ferah bir ev tasarlayabilirsiniz. Mobilya alışverişine gitmeden önce her odanın detaylı ölçülerini almanızda fayda vardır. Bu ölçüler sayesinde mobilyacıların sunduğu ev modelleme hizmeti ile eşyaların yerleşimini daha rahat görebilirsiniz.

5. Karar vermek için kendinize zaman verin

Evlilik alışverişi heyecan vericidir ve bir an önce yapılması arzu edilir. Ancak bir evin dekorasyonunda göz önünde bulundurulması gereken birçok unsur vardır. Kimi zaman ilk görüşte beğenip aldığınız mobilyanın aslında pek de kullanışlı olmayacağını ya da diğer eşyalar ile uyumsuz olduğunu fark etmeyebilirsiniz. Bu nedenle satın alma kararı vermeden önce sevdiğiniz mobilyaların fotoğrafını çekebilirsiniz. Almayı düşündüğünüz diğer eşyaları araştırırken birbirleri ile uygunluğunu değerlendirebilirsiniz. İsabetli seçim yapmaya yardımcı olan bir diğer yöntem ise internetten alışveriş yapmaktır. Online alışveriş sepetine eklediğiniz eşyayı dilediğiniz kadar bekletip içinize sindiği zaman satın alabilirsiniz. Yeni evlenecekler için dekorasyon önerilerimizi inceledikten sonra evinizin şık görünmesini sağlayacak ev tekstili ürünlerine online üzerinden ulaşmak mümkün.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yeni dekorasyon trendleri neler, mimarlar ne öneriyor?
  • 23.08.2022 13:20

Yeni dekorasyon trendleri neler, mimarlar ne öneriyor?

2022’de de etkileri devam eden pandeminin konut, ofis ve iç mekan tasarımlarında ...

Dekorasyonda mükemmel uyum için renklerin gücünden yararlanın!
  • 26.02.2022 16:11

Dekorasyonda mükemmel uyum için renklerin gücünden yararlanın!

Yaşam alanlarımızı dekore ederken en önemli unsuların başında renk seçimlerimiz ...

Dekorasyonda mükemmel uyum için renklerin gücünden yararlanın!
  • 19.02.2022 16:42

Dekorasyonda mükemmel uyum için renklerin gücünden yararlanın!

Yaşam alanlarımızı dekore ederken en önemli unsuların başında renk seçimlerimiz ...

Koçtaş'tan ev dekorasyonunun püf noktaları!
  • 29.01.2022 15:01

Koçtaş'tan ev dekorasyonunun püf noktaları!

Koçtaş, dekorasyon tarzını evlerine yansıtarak kendilerini daha iyi hissetmek is ...

2022 yılının trend dekorasyon parçaları neler?
  • 28.01.2022 10:45

2022 yılının trend dekorasyon parçaları neler?

Her yıl modanın yönü yavaş yavaş değişirken 2021 ve 2022 yıllarında hızlı bir de ...

Modern salon tasarımları için 5 dekorasyon önerisi!
  • 15.01.2022 14:18

Modern salon tasarımları için 5 dekorasyon önerisi!

Cosentino, modern salon tasarımı düşünenlere altın niteliğinde 5 öneride sunuyor ...