maritbet girişmaritbet
Siz halınızı nasıl seçiyorsunuz?

Siz halınızı nasıl seçiyorsunuz?

Ev dekorasyonunda halının tasarımı büyük önem taşıyor. O nedenle seçim yapadan önce duvar renkleri ve mobilyaları göz önünde bulundurmak gerekiyor.

Bir evin olmazsa olmazı, en pratik ve portatif zemin kaplama aracıdır halı. Peki, birçok çeşidi arasından seçim yaparken zorlandığınız ve bir kere alıp uzun yıllar kullandığınız halılarınızı seçerken nelere dikkat etmelisiniz? Bu konuda sizin için seçim kolaylığı sağlayacak birkaç önerimiz olabilir.

Halı seçimindeki önemli faktörlerden biri halının yerleştirileceği alan ve etrafında durumu etkileyecek olan renklerdir. Renkler odanızın havasını doğrudan etkiler. Açık renkli halılar kullanıldığı alanı olduğundan daha geniş ve ferah gösterecektir. Halınız için seçtiğiniz renkler koyulaştıkça oda daha küçük ama daha sıcak bir hale bürünür.  Yeşil ve mavi tonlarının her ne kadar yatıştırıcı etkisi varsa da mobilya ve perdenizle uyum yakalayamıyorsa uzak durmanız gereken renklerdir.

Evinizin zeminini dekorasyon içinde ön planda tutmak istemiyorsanız, halınızı nötr renkli ve olabildiğince sade seçmelisiniz. Bu sayede evinizin mobilyalarını daha ön plana almış olursunuz. Eğer mobilyalarınızın sergilenmeye değer olmadığını ya da zemini saklamak gerektiğini düşünüyorsanız; halınız açık renkli ve desenli olmalıdır.

Bebek ve çocuk odalarında kaymayan veya halı kaydırmaz ile birlikte kullanılan, mümkün olduğunca anti-bakteriyel ve anti-alerjik halı seçimleri yapılmalıdır. Ayrıca çocuğunuzun düşme ihtimali düşünülerek, seçilen halının üst kısmının yumuşak bir yapıya sahip olması göz önünde bulundurulmalıdır. Yine çocuğunuzun ayaklarına dolanacak türde uzun tüylü halılardan uzak durmanız da önemli bir tüyodur.

Evinizin girişinde ve antrelerde açık renk halı seçiminden uzak durmak ve koyu renkleri tercih etmek akılcı bir yaklaşımdır. Böyle koyu renkli halılar size leke ve kirlenmeleri saklama kolaylığı sağlarlar. Buralarda kullandığınız halılarınızın kaymaz oluşu ya da halı kaydarmaz ile birlikte kullanılması trafiğin yoğun olduğu bu alanda size kullanım rahatlığı sağlayacaktır.

Bir odada birden fazla halı kullanma durumunuz varsa halılarınızı aynı boyda seçmeniz, ortamın ferah bir görüntüye kavuşması için faydalı olur. Halılarınızı odaya yerleştirirken yemek masanızın altında kullanacağınız halının yemek alanını kaplamasına dikkat etmelisiniz. Yine leke ve kir tutmayan ve koyu renkli bir halı tercihi yapmak yemek alanı için oldukça uygundur.

Koltuk kaplamalarınız desenli ya da çok renkli ise sade bir halı tercih etmeniz, koltuk kaplamalarınız tek renk ise desenli veya çok renkli halıları tercih etmeniz yerinde bir karar olacaktır. Böylece odanızda ortaya çıkabilecek olan görsel karmaşayı da engellemiş olursunuz.

Odanıza farklılık ve heyecan katmak istiyorsanız kabartma etkisi veren halıları tercih edebilirsiniz. Kabartma halılar sizin, odanızın zemininde 3 boyut etkisi yaşamanızı sağlayacaktır. Şayet odanız antikalarla doluysa o zaman klasik bir el halısı kullanmanız yerinde bir karar olacaktır.

Seçtiğiniz halının kaliteli olması sizin için ekstra avantajlar sağlamaktadır. Mesela kaliteli bir halı, oluşturduğu akustik ortam dolayısıyla ses yalıtımı sağladığı gibi ısı yalıtımı için de ekstra bir önem taşır. Bu izolasyon özelliklerinin size sağladığı tasarruf halınızın ömrü ile doğru orantılıdır.

Son bir tüyo ise halının yoğun kullanıma dayanıklılığı 5 üzerinden değerlendirilir. Antre ve mutfak gibi yoğun kullanılan alanlarda 5 veya 4 değerinde halılar, kullanımın daha az olduğu mekanlarda ise 3 veya 2 değerindeki halılar tercih edilmelidir. Halının yumuşaklık durumu, aşınmaya direnci, kırışma yoğunluğu ve keçesi gibi faktörler, halının kalitesini belirleyen kriterlerdir.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Katlanır çöp kovanızı mutfak dolabınıza asabilirsiniz!
  • 03.08.2022 13:20

Katlanır çöp kovanızı mutfak dolabınıza asabilirsiniz!

Gizmodern'in katlanabilir çöp kovası evinizi birçok bölümüne asılarak kullanılıy ...

Brabbu'dan modern koltuklar
  • 29.03.2022 11:09

Brabbu'dan modern koltuklar

Ünlü mobilya markası Brabbu'nun en modern görünümlü koltuk tasarımları galerimiz ...

Yemek odasını zenginleştirmek için en güzel fikirler!
  • 25.02.2022 11:12

Yemek odasını zenginleştirmek için en güzel fikirler!

Renkli bir hayat yaşıyorsanız, renkli bir yemek odasına ihtiyacınız var. Sizi he ...

Yaşam alanlarınız için modern ve nötr tasarım fikirleri
  • 23.02.2022 16:52

Yaşam alanlarınız için modern ve nötr tasarım fikirleri

Caffe Latte Home'un modern ve nötr konseptinin temeli “daha azla daha çok” seçen ...

Şık bir ev için halı modeli büyük önem taşıyor
  • 18.02.2022 15:32

Şık bir ev için halı modeli büyük önem taşıyor

Ev dekorasyonlarının vazgeçilmez olan halılar, mutfaktan salona, holden çocuk od ...

Evde dekorunuzu güzelleştiren en kolay öneriler!
  • 18.02.2022 11:53

Evde dekorunuzu güzelleştiren en kolay öneriler!

Basit değişiklikler ve eklemeler ile evinizin dekorunu ufak dokunuşlar yapabilir ...