maritbet girişmaritbet
Siemens Dünya Su Günü’nü ecoPlus felsefesi ve projeleri ile kutluyor

Siemens Dünya Su Günü’nü ecoPlus felsefesi ve projeleri ile kutluyor

ecoPlus felsefesiyle su tasarrufu konusunda örnek olabilecek çevre dostu ürünler geliştiren Siemens, ürünlerinin yanı sıra Yedi Renkli Göle Yedi Renkli Hayat gibi projeleriyle ülkemiz su kaynaklarının korunmasına destek sağlıyor

Dünya Su Günü nedeniyle su kaynaklarının etkin kullanımının önemini hatırlatan Siemens ev aletleri bugüne kadar sunduğu, su tasarruf performansını sürekli geliştiren ürünleri ile dikkat çekiyor. Siemens ev aletleri Dünya Su Günü'nü gerek ecoPlus felsefesi, gerek ürünleri gerekse su kaynaklarının korunmasına destek verdiği projeleri ile kutluyor. ”Ne kadar ihtiyaç o kadar tüketim” fikrinden yola çıkan ecoPlus felsefesiyle su tasarrufu konusunda örnek olabilecek çevre dostu ürünler geliştiren Siemens, özellikle Yedi Renkli Göle Yedi Renkli Hayat projesi ile çevre konusuna adından söz ettiriyor. Siemens ev aletlerinin ecoPlus felsefesi ve daha fazla su tasarrufu sağlayan ürün ve çözümleri su tasarrufu konusunda ev aletlerinin başarabileceklerine güzel birer örnek sunuyor. Siemens ev aletleri ecoPlus yaklaşımı ile soğutma, yıkama, durulama ve pişirme alanlarının tümünde tüketim değerlerini mümkün olan en az seviyeye çekiyor. Yenilikçi ürünlerle su tüketiminde elde edilen tasarruf oranı bulaşık makinelerinde yüzde 60'a, çamaşır makinelerinde ise yüzde 31'e varıyor. 

Siemens, enerji  ve su verimliliği konusunda farkındalık sağlamak ve evlerde daha çok  enerji verimli ürünlerin yer almasını sağlamak amacıyla etkin çalışmalar yürütüyor. Enerji verimli ürünler Siemens'in tüm ürün gamına yayılıyor. Dünyanın ilk akıllı  dozaj sistemi i-Dos, Siemens'in bu alanda geliştirdiği teknoloji ve yeniliklere en güzel örneklerden biri.  Yeni Siemens WM12Y841TR çamaşır makinesi, i-Dos özelliği ile dikkat çekerken A+++ - %30 sınıfı ile üst düzeyde enerji tasarrufu sunuyor. i-Dos sayesinde makineye sadece bir kez doldurulan konsantre deterjan ile 40 kereye kadar yıkama yapılabiliyor. Makine çamaşırın ağırlığına, kumaş tipine ve kirlilik derecesine  göre tam olarak gerekli deterjan miktarına kendisi karar vererek otomatik olarak bu miktarı kullanıyor. Sistem, wfk Araştırma   Enstitüsü tarafından yapılan bir çalışmaya göre, su tüketimini yılda 7.062  litre kadar azaltarak, doğal kaynakların etkin kullanımı konusunda örnek bir performans sunuyor. 

Siemens, patentli bir buluş ve dünyada bir ilk olan Zeolit kurutma teknolojili A+++ enerji sınıfından yüzde 10 daha fazla tasarruf sağlayan jetMaticEco bulaşık makineleri ise sadece 7 lt su kullanıyor. 

Eğirdir Gölü'nün geleceği için…. 

Siemens ev aletleri en üst düzeyde enerji ve su tasarrufu sunan ürünleri ile birlikte doğal kaynakların korunmasını sağlamak için düzenlediği projelerle de sürdürülebilirliğe hizmet ediyor. 

Sunduğu çevreci ürün ve teknolojilerin yanı sıra, hayata geçirdiği projelerle de doğal kaynakların sürdürülebilirliğine destek olan Siemens, 2008 yılının son aylarında WWF- Türkiye ile birlikte, Eğirdir Gölü'nde Yedi Renkli Göle Yedi Renkli Hayat projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında, eğitimlerden bilgilendirici gezilere, turizme yönelik çevre düzenlemelerinden araştırma faaliyetlerine kadar birçok çalışma yürütüldü. Eğirdir Gölü'nün yedi rengini gelecekte de korumasını sağlayacak somut adımlar atıldı. 5 yıl devam eden projede gölün var olan yapısının korunmasının ötesinde bölgede, yöre halkının katılımı ve desteği ile sürdürülebilir bir gelişimin sağlanmasına dair önemli bir kazanım elde edildi. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Libya'dan çatışmalara rağmen işi bırakmayan ENKA'ya ödül!
  • 20.05.2022 10:31

Libya'dan çatışmalara rağmen işi bırakmayan ENKA'ya ödül!

Libya, çatışmalara rağmen işi bırakmayan Türk şirketi ENKA ve Alman şirketi Siem ...

"Türkiye tatlı su kaynakları bakımından 'su stresi' yaşayan ülkeler arasında"
  • 22.03.2022 15:30

"Türkiye tatlı su kaynakları bakımından 'su stresi' yaşayan ülkeler arasında"

Bakan Kurum, Türkiye'nin tatlı su kaynakları bakımından "su stresi" yaşayan ülke ...

İngiltere'de ev fiyatları son 5 yılın en yüksek seviyesinde!
  • 10.05.2021 17:26

İngiltere'de ev fiyatları son 5 yılın en yüksek seviyesinde!

İngiltere'de konut fiyatları son 5 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Ülkede kon ...

Emine Erdoğan'dan Dünya Su Günü mesajı!
  • 22.03.2021 17:03

Emine Erdoğan'dan Dünya Su Günü mesajı!

Emine Erdoğan, Dünya Su Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, dünyanın, tüm do ...

"Yarın çok geç olmadan suyumuza sahip çıkalım"
  • 22.03.2021 16:58

"Yarın çok geç olmadan suyumuza sahip çıkalım"

Bakan Kurum, suyun sınırlı miktarda olduğunu unutmamak gerektiğini belirterek, y ...

"Gri su kullanımı ile sudan yüzde 50 tasarruf sağlamak mümkün"
  • 22.03.2021 16:32

"Gri su kullanımı ile sudan yüzde 50 tasarruf sağlamak mümkün"

İklim krizi, artan nüfus ve suyun bilinçsiz tüketilmesi nedeniyle dünya nüfusunu ...