maritbet girişmaritbet
Salonların yeni söz sahipleri: TV üniteleri!

Salonların yeni söz sahipleri: TV üniteleri!

Evlerin iktidarı olan TV'ler, artık TV üniteleriyle bütünleşti. Pek çok teknolojik ekipman işin içine girince, ünitelerin önemi arttı.

Televizyonlar eskiden tek başına evin iktidarıydı. Etrafına toplanılan, evin gözdesi televizyonların iktidar koltuğuna pek çok teknolojik ekipman daha oturdu. Dijital uydu kutular, oyun konsolları, sinema sistemleri, DVD oynatıcılar, ses sistemleri… Hal böyle olunca televizyon ve ekipmanların alanı da genişledi. Artık televizyonla birlikte bir TV ünitesi almak sıradanlaştı. Peki, doğru bir TV ünitesi nasıl seçilir?

Öncelikle TV ünitenizin yer alacağı mekanın büyüklüğü son derece önemlidir. Gereğinden büyük ya da küçük bir ünite, işinize yaramayacağı gibi şık da durmaz. Mekanınızın büyüklüğüne göre bir ünite seçmenizde yarar var. Büyük metrekareli bir yaşam alanınız varsa modüler bir sistem seçebilirsiniz. Modüler sistem, televizyon donanımlarınızın büyüklüğüne göre eklemeler yapmanıza izin verir. Mekan ölçüsüyle birlikte televizyonunuzun boyutu da diğer önemli konudur.

TV ünitesi seçerken ihtiyaçlarınızı gözden geçirmeniz gerekir. “Ünitede kullanacağınız ekipmanlarınız nelerdir?”, “DVD ve müzik koleksiyonlarınız için depolama alanı istiyor musunuz?”, “aksesuar kullanacak mısınız?” sorularını yanıtlamalısınız. Depolama alanlarına ihtiyacınız varsa, çekmece ve dolaplı üniteleri tercih edebilirsiniz. Ayrıca koleksiyonlarınızı ve aksesuarlarınızı açık raflara sahip ünitelerde de değerlendirebilirsiniz.

Eğer TV ünitesi için çok geniş bir alana sahip değilseniz, daha kompakt ürünlere yönelmelisiniz. Yerden kazanmak için televizyonunuzu duvara monte edip, bir dresuar ya da küçük bir büfe ile bütünleştirebilirsiniz. Hatta televizyonunuzu konsolun üzerine monte ederek kullanışlı bir alan oluşturabilirsiniz.

Daha fonksiyonel bir üniteye sahip olmak istiyorsanız, fonksiyonel sistemler tam size göre. televizyon ve ekipmanlarınız için raf ünitesi, büfe ve panel sistemini bir arada bulunduran üniteler ile depolama alanı kazanırken salonunuzda oldukça şık bir odak noktası da elde edebilirsiniz. Küçük boyutlarda bir sehpa ya da panel sistem kullanmak isterseniz de televizyonunuzun hangi göz hizasında olacağına dikkat etmenizi öneririz.

DDekor.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Salonların yeni söz sahipleri: TV üniteleri!
  • 30.10.2020 06:30

Salonların yeni söz sahipleri: TV üniteleri!

Evlerin iktidarı olan TV'ler, artık TV üniteleriyle bütünleşti. Pek çok teknoloj ...

Dekoratif tv ünitesi çeşitleri!
  • 06.12.2016 11:13

Dekoratif tv ünitesi çeşitleri!

Evleri teknolojinin nimetleriyle süslemek gibi bir durum var. Bunun en önemlisi ...