maritbet girişmaritbet
Perde seçiminizi yaparken dikkat!

Perde seçiminizi yaparken dikkat!

Evinize en uygun perdeyi nasıl bulursunuz?

Dekorasyon aşamasında perde seçimini en sona bırakmak oldukça mantıklı bir fikirdir. Zira halı ve mobilyalarınızın hakim olduğu renk ve desen seçeceğiniz perde üzerinde ciddi rol oynar. Bu yüzden evinizin tarzını belirlemeniz ilk adımdır.

Duvar rengiyle mobilyalarla ve halıyla birebir aynı renkte perde seçimi yapacak olursanız boğuk ve sıkıcı bir ortam elde etmiş olursunuz. Evinizdeki şık ve tarzınıza göre vintage, klasik ya da modern havayı devam ettirmek istiyorsanız perdelerinizi tarzınıza uygun tasarlanmış ve mümkünse mobilyalarınızla zıt renkte tercih etmelisiniz.

Özellikle dikkat etmeniz gereken şey perdelerinizin dokusudur. Mobilyalarınızla uyum içinde olan perdeler her zaman ortama tamamlanmışlık hissi verir ve göze de hoş gözükür. Mesela keten koltuk takımınızla saten perde kullanamayacağınız gibi deri koltuk takımınızla da kadife perde kullanamazsınız.

Perde ve koltuk takımınız arasında renk uyumunu birebir yakalamak yerine küçük detaylarda yakalamak daha akıllıcadır. Kırlentlerinizdeki bej rengini perde seçiminiz olarak kullanmak ya da tek renk mavi mobilyanızı mavi desenleri olan beyaz bir perde ile kombine etmek daha akılcı bir yaklaşımdır.

Rustik ya da çiçek desenli perdeleri vintage veya country tarzı döşediğiniz evinizde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Modern tarzda döşenmiş bir eviniz varsa zebra perdeleri ya da stor perde tercih etmelisiniz. Klasik tarzda mobilyalarınız varsa, geniş pencereleri olan eviniz bir de yüksek tavanlıysa o zaman mekanizmalı büyük pileli perdeleri seçebileceğiniz gibi ip perdeleri de tercih edebilirsiniz.

Şayet perdelerinizde dekorasyonu tamamlayıcı unsur olarak perde aksesuarı kullanmak istiyorsanız bu aksesuarı da yine evinizin dekorasyon tarzına ve perdenizin dokusuna uygun seçmeniz yerinde bir yaklaşım olur.

Spor tarzda döşenmiş bir eviniz varsa büyük ve taşlarla süslü bir aksesuar kullanamazsınız. Şayet dekorasyon tarzınız klasik veya modern bir tarzsa o takdirde taşlarla süslü perde tokalarını hatta perde sarkıtlarını kullanmanız sorun olmayacaktır.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Güneşlikler perdelerin yerini mi alıyor?
  • 04.02.2021 10:45

Güneşlikler perdelerin yerini mi alıyor?

Birçok farklı boyutta uygulanabilen rulo güneşlikler konfor ve kullanım kolaylık ...

Baskılı tekstil ve metal perdelerle mekanlarını bölümleyin
  • 30.12.2020 14:41

Baskılı tekstil ve metal perdelerle mekanlarını bölümleyin

Bütün bir mekanda duvarlar olmadan bölümler oluşturmak mümkün. İşte baskılı teks ...

İşte salonunuz için 15 perde modeli!
  • 18.11.2016 16:40

İşte salonunuz için 15 perde modeli!

Salonunuzda kullanabileceğiniz birbirinden farklı 15 perde modelini sizler için ...

Perde seçiminizi yaparken dikkat!
  • 06.10.2016 15:19

Perde seçiminizi yaparken dikkat!

Evinize en uygun perdeyi nasıl bulursunuz? ...

Çetin Altan'dan bir evi sıcak bir yuva yapan öneriler!
  • 20.07.2012 10:24

Çetin Altan'dan bir evi sıcak bir yuva yapan öneriler!

Üstad Çetin Altan Milliyet Gazetesi'ndeki köşesinde 86 yıllık hayat deneyiminden ...