maritbet girişmaritbet
Mutfak dekorasyon önerileri ve dikkat edilmesi gerekenler!

Mutfak dekorasyon önerileri ve dikkat edilmesi gerekenler!

Mutfak dekorasyon önerileriyle küçük alanlar daha geniş bir kullanım alanına sahip olabiliyor.

Enerjimizi depolama yeri ve günlük sohbetlerin başlangıç merkezi mutfakların, amacına uygun olarak düzenlenmesi gerekir. Mutfak dekorasyonu, pişirme ve temizleme kolaylığı, pratik ürünlerle kullanışlılık, ekolojik ve ekonomik fikirlerle sürdürülebilirlik sağlamayı hedefler. Nem, ısı farklılığı, buhar, yağ ve kir gibi birçok dış etkenin hesaba katılarak uzun ömürlü ve dayanaklı malzemeden üretilmiş yenilikçi ürünlere ihtiyaç duyulur. Farkına varmadan çok vakit geçirdiğiniz mutfaklarda, hem tarzınızı yansıtan hem de kullanışlılık sunan tasarım ipuçlarına göz atalım.

Mutfak Dekorasyonuna Çalışma Üçgeni İle Başlayın

Birçok profesyonelin ve işi bilen uzmanların modern mutfak tasarımında öncelikle uyguladığı ve gözettiği husus "çalışma üçgeni" olarak adlandırılır. Çalışma üçgeni, mutfakta sıkça kullanılan, depolama işlevi gören buzdolabının, yemeklerin hazırlandığı birim olan mutfak tezgahı ile evyenin ve pişirme görevini yerine getiren ocağın birbirlerine üçgen formunda yeterli mesafede olmasını ifade eder. Böylece mutfağınız paralel şekilde, U veya L biçimli, ada tipi ya da tek tezgahtan ibaret de olsa bu yöntemle ferah, işlevsel ve ergonomik mutfak dekorasyonuna giriş yapmış olursunuz.

Girintileri, Çıkıntıları, Köşeleri, Delikleri Fırsata Çevirin

Evlerin yapısı gereği mutfaklar, genelde sağlamlık sağlayan kolonlar, kirişler ve diğer odalara alan oluşturmak için örülen duvarlardan dolayı girintili, çıkıntılı ve belli yerlerinde doğal bölmeler oluşmuş yapıya sahiptir. Bu alanları, mutfak dekorasyonunda, depolama ihtiyacının sıkça hissedildiği yerlerde fırsata çevirerek, çıkabilen ve tüm derinliklere ulaşılma imkanı veren dolap, çekmece gibi mobilyalarla şık ve işlevsel duruma getirmelisiniz. Mimar Ayça kaynaklı önerilere göre uzun ve derin çekmeceler, geniş ve yüksek dolapların içine farklı amaçlar için üretilmiş düzenleyiciler yerleştirerek mutfak dekorasyonu ile rahatlık sağlayabilirsiniz.

Aydınlatın, Havalandırın, Renklendirin

Kesici, delici, yanıcı birçok aletin bulunduğu ve sohbetlerin yapıldığı, yemeğin yenildiği mutfakta aydınlatma, diğer odalardan daha önemli yer tutar. Mutfağın zorlayıcı koşullarından etkilenmeyecek, dayanıklı ve şık tasarıma sahip avizeler ve yüksek ışık sağlayan lambalar seçmeniz olası sorunları önler. Doğal ve yapay havalandırma yöntemlerini bir arada kullanarak olumsuz kokuların önüne geçerek temiz ve ferah mutfak dekorasyonu oluşturmuş olursunuz. Hem koruyuculuk sunan hem de tarzınızı yansıtan renkler ile söz sahibi siz olun. Kolay temizlenebilen, parlak ve açık renkteki duvar boyası ile kazançlı çıkın. Tezgah, duvar ve fırın, ocak, bulaşık makinesi, buzdolabı arasında doğru renk geçişlerini tercih ederek mutfak dekorasyonu ile uyumu yakalayın.

İki Bölgeniz, Çok Yardımcınız Olsun

Mutfağınızın pişirme imkanı sunan ocak, fırın, tost makinesi gibi sıcak alanı ile temizlik ve depolama sunan buzdolabı, tezgah, bulaşık makinesi gibi soğuk tarafını iki bölüm olarak düşünerek düzenli ve temiz kalmasına yardımcı olun. Çok yer kaplamayan fakat kullanışlı yardımcı aksesuarlar ile yalnız kalmayın. Geri dönüşümü kolaylaştıran kutular ve ayırıcılar, ulaşım sunan askılar ve raflar, tekerlekli mobilyalar, kısaca kolaylık sağlayan ürünleri kullanın. Böylece mutfak dekorasyonu ile tarzınızı yansıtan kullanışlı mutfağa sahip olun.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mutfakların çehresi dekoratif cam ve askı tasarımlarıyla değişiyor!
  • 22.02.2022 10:55

Mutfakların çehresi dekoratif cam ve askı tasarımlarıyla değişiyor!

Mutfak duvarlarınızda esnek raf ve askı sistemleri kullanarak esneklik kazanın. ...

Mutfak tezgahlarını kullanırken dikkat edilmesi gerekenler neler?
  • 23.10.2021 16:49

Mutfak tezgahlarını kullanırken dikkat edilmesi gerekenler neler?

Mutfaklar, günümüzde yemek yenen alanların çok ötesine geçerek, sosyalleşmenin h ...

Yeni evlenecek çiftlere mutfak dekorasyon tüyoları!
  • 26.08.2021 10:33

Yeni evlenecek çiftlere mutfak dekorasyon tüyoları!

Düğün sezonunun açılması ve pandemi yasaklarının kalkmasıyla yeni evlenenleri, y ...

Z kuşağının mutfak dekorasyonundaki tercihleri belli oldu!
  • 25.08.2021 15:53

Z kuşağının mutfak dekorasyonundaki tercihleri belli oldu!

Her sektörün alışveriş kataloglarını belirleyen X, Y ve Z kuşağı, mutfak dekoras ...

Mutfaklarda alanı genişletecek dekorasyon önerileri!
  • 12.11.2020 11:05

Mutfaklarda alanı genişletecek dekorasyon önerileri!

Kendi etrafında dönebilen mutfak tasarımı ile evlerde yerden tasarruf sağlanıyor ...

Mutfak dekorasyonu için yeni trendler belli oldu!
  • 04.07.2021 06:15

Mutfak dekorasyonu için yeni trendler belli oldu!

Bodrum Mutfak Mobilya Tasarım Ekibi, mutfakları yaza hazırlamak isteyenlere fark ...